Nem hiszem, hogy van olyan verzió hogy nincs osztalék...fidesz nem hagyná, ahogy vagy 2 éve a Richternél is lázadtak, mert keveselték 150 az alap oszti, azt kár temetni
Mit szólnék ? Semmit.. majd elhiszem ha maga a MOL vezér mondja jövőre nem lesz oszti. Nem halok bele 5 év alatt (-1 a covid no oszti évet leszámítva) eddig hozott a papír: 2021: 800.000ft 2022: 2.572.000ft 2023: 5.420.000ft 2024: 3.824.694Ft Összesen: 12.616.694 ft-ot tisztán....Ha nem vettem volna molt most ennyivel kevesebb pénzem lenne Tehát HA jövőre nem lesz osztalék nem fogok belehalni :) 3000 alatt nem fogom eladni semmilyen körülmények között.. 2220-as átlagról továbbra is boldogan várom a jövőt.
Szeretem az Erste elemzéseit, különösen mióta 5100-ért tukmálta a Waberer’s részvényeket az ügyfeleire kibocsátáskor. Ez kb. hét éve volt, és még mindig nem sikerült visszakorrigálnia magát az árfolyamnak.
Felhalmozásról csökkentésre módosította a MOL részvény ajánlását az erste 2600-os célár csökkentésre.l.Ezért ma záróban vettem és elkezdtem visszaszállingózni molban.
Hát bocs, de pont a MOL-nál nem így működik az osztalékfizetés. Másrészt ne keverjük a vállalat értékét az árfolyammal! Évekig ültem (és ülök most is) pl. a Telekomban és az Állami Nyomdában is, tudva, hogy a piac alulárazza ezeket a részvényeket. Aztán egyszer csak - láss csodát! - megindult az árfolyam fölfelé.
Nagyjából egy belőtt %-ot szoktak adni osztalékra. Azért nem mindegy, hogy 2500-nál találják ki a 10%-hoz mért 250 Ft osztalékot vagy 3000-hez a 300 Ft-ot. Ha mindig lentebb csúszik, akkor a tőkéd is olvad jócskán! 2000-nél már nem olyan örvendetes a 10%, ha év közben meg lement még 20-30%-ot a tőke!
Az árfolyam állása nagyon nagy részt pszichológia. A MOL jelenleg 3,5 körüli p/e-n forog, ami egészen elképesztő. _Ekkora_ kockázat azért nincs most ebben a papírban, mint amit a piac áraz, szerintem. Várni kell, jó lesz ez (bár nekem kb. mindegy, mert alapvetően osztalékra tartom).
Beérkezett a mai nap a célzónába, de nem gondolom, hogy meg lenne az alja. Ez csak egy lecsorgás, a fordulathoz kellene még egy nagy forgalmú “kapituláció”. Nagyon várja még az árfolyamot az a múltkori pánikban ütött lokális minimum is. A fórumos szentiment már rendkívül negatív, ez az egyik jele, hogy nem lehet olyan messze a fordulat. A másik, hogy naposon és már hetesen is egyaránt 30 alatt az RSI.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.