vagy nem :) ebben semmilyen pozit nem vettem fel, de egisszel együtt jól megshortolom, ha a piac megindulna lefelé... ők esnének a legtöbbet sztem egy nagy zuttyban
Nem tom, tegnap éppen említettem ezt is! Ma már a Certi kiütve, célok elérve, túlhúzva és amire már többször felhívtam a figyelmet a BUX certi! Ez is kiütve ma! Ilyenkor szokott tetőzni! Ennek ellenére még elmehet 15K-ig is akár, de ott korrekcióra számítok mindenképpen és az erre a szintre visszarúg! Aki kiszállt, keressen addig máshol kapirgálni valót, aztán ha úgy alakul vissza az OTP-be, vagy máshol folytatás! Kontrol alatt kell tartani a többi lehetőségeket is! A MOL se esik örökké, de sokszor parkolni is érdemes! OTP-t ugyan úgy veszi egy nagyobb befektető, mint a MOL-T (gondolom én :) ) Egyszer elég lesz és nincs tovább! Lehet pont a jelentésre szórják meg a csúcson... hmm
"Talán most?" hmm :)) Erről beszéltem az előbb. Mindegyik hullámnál vártuk a korr fordulását és a harmadik hullámot, de nem jött el! Ki fog derülni most is! :)
15 éve oldalazik.., nálam legalábbis. Mindent lehet mondani rá csak azt nem, hogy szépen trendelő részvény. Nem jó buy and hold stratégiára. Szerintem. Remélem nem tiltanak ki az előbbi mondatért. Az utóbbi szűk 2 évben a 2300 körüli megindulások /volt vagy négy/ mind behaltak. Ez már az 5. megindulása. Talán most? https://invst.ly/10yz82
Ez tökéletesen így van!! De ha megnézed a chartodon az előző emelkedő hullámokat és a követő lejtmenet/korrekciókat, akkor mind így indult és mi lett belőle?? hmm Összességében lett egy egy oldalazó trend, hetes idősíkon! Várni most is lehet, hogy meglesz a 2. szakasz és jöhet a 3.!! Ki tudja...?? Én nem tudom, hogy mi lesz a folytatás, csak próbálom keretek között behatárolni, h merre meddig és hol a következő akadály, lent is fent is! Az elliottnak minden jó! Jó ha 40/50/60/70%-s korrekciós a második hullám, de csak akkor, ha megvan a 3.! Akkor simán rárajzolják a másodikat, ahogy éppen alakult! :))
Van olyan elliottos, aki szerint éles korrekciónál /mint, amit most a Molnál látunk/ a visszateszt legalább fibo 50% /2772/, de inkább 61,8 /2673/, sőt 78,6% /2532/ is bőven belefér. Addig nem sérül a szerkezet. Hetes chartról beszélve. Nem lepődnék meg, ha megnézi a fibo 61,8-at. Ilyenkor működhet, hogy utána kicsit megindul, majd újra visszateszt és utána kilő az árfolyam. Mindennek a feltétele, hogy az 1-es hullám alá /2354/ ne menjen az árfolyam, mert akkor az nem 1-es hullám, hanem teljesen más. https://tvc-invdn-com.investing.com/data/tvc_557a09c00b37a81a3f6acedb9ba19ca1.png
Szóval a hetes chartról beszélünk most, ahol van egy csökkenő trendvonal, amit áttört az emelkedő árfolyam! Ez az emelkedő trend korrekció nélkül haladt a 3190-es csúcspontjáig, ahonnan megkezdte a korrekciót! Most mindegy, hogy miért/kiért! Van két korrekciós fibo szintünk, ami a gyakorlatban bevált már! Az első a 38.2%-s fibo szint, természetesen nem szentírás az érték, hanem a közelében! Álltalában innen további trendirányú, jelen esetben felfele, legtöbbször trenderősítő alakzattal folytatja a trendet! Na ennek híre hamva se volt! A következő korrekciós fibo szint a 61.8%-s szint! Ez a megszokott, ideális/normális korrekció! (környéke természetesen) Ebből a korrekcióból is folytatódhat az előtte lévő trend és új csúcsok elérése, de közel sem biztos már! Több mint felét elvesztette ilyenkor már a trendnek az árfolyam és sok ellenállás képződik! Itt már komoly erő és funda támogatása kell! Ilyenkor át kell gondolni, hogy miért esett el a 38.2-s szint.....??? Visszatérve a csökkenő trendvonalra, hát igen is lehetséges egy visszateszt! Felpattan e róla és megpróbálja e még egyszer átvinni, vagy egyből a mélyégbe rohan? hmm! Azért figyelembe kell venni egy oldalazó trendet, amit jelöltem is a 2300 mélységtől a ~3200-ig!
Ha jól értelmezem a rajzot akkor a legfontosabb kérdés a 2673? A csökkenő trendvonal most lehet akár támasz is... onnan pattanhat felfelé is de ha atszaguld rajta akkor elég komoly mélység is lehet belőle...
MOL topik