vagy nem :) ebben semmilyen pozit nem vettem fel, de egisszel együtt jól megshortolom, ha a piac megindulna lefelé... ők esnének a legtöbbet sztem egy nagy zuttyban
Jó, hát a dátumok miatt nem nagyon használható ez a lista. tekintve, hogy a MOL-ra is volt vételi ajánlása (felminősítéssel) ez év március végén. Akörül, mint a többi ajánlás ki lett adva. Számomra komolytalan ez a 25%-os leértékelés fél év alatt. Elismerem, erős hír volt ez a kőolajvezeték.
Itt a következő! Erste: "MOL leminősítés Az Erste elemzője Felhalmozásról Csökkentésre minősítette le a MOL-t, a célárat pedig a korábbi 3.450 forintról 2.600 forintra csökkentette.Ennek két oka volt. Egyrészt romló külső környezetre számít a következő években, másrészt az orosz olajellátás leállása és további magyar különadók sújthatják a céget, melyek kockázatát nem tükrözi teljesen a részvényárfolyam. A Brent olajár előrejelzését hordónként 80 dollárra csökkentette a korábbi 100 dollárról. Lényegesen gyengébb finomítói nyereségre is számít. Az európai árrések jövőre lényegében visszaállhatnak a hosszútávú átlaghoz, sokkal gyorsabban, mint amire korábban számítani lehetett. Ez az Ural Med Komplex marzs esetében 23 dollár helyett 12 dollárt jelent hordónként. A nyomott petrolkémiai előrejelzést kismértékben módosította csak, míg a gázáraknál nem változtatott, 2025 után csökkenő árakra számít a globális cseppfolyós földgáz kínálat növekedése miatt. Az idei 3 milliárd dollár feletti tisztított, CCS-alapú EBITDA jövőre 2,4 milliárd dollárra süllyedhet a rosszabb környezet és egyes különadók már bejelentett emelése miatt.Az elmúlt hetek nyilatkozatai és a kialakult politikai helyzet miatt jó esély van rá, hogy Ukrajna megszűnteti a MOL finomítói felé történő orosz kőolaj ellátást a Barátság vezetéken. Emellett nő az esélye annak, hogy a magyar kormány 2025-ben megemeli a különadókat. Ennek első jele, hogy az Ural/Brent különbségre kivetett adó küszöbét 7,5 dollár/hordóról 5,0 dollárra csökkentette a kormány augusztus 1-e óta, ezen szint feletti árkülönbségre fizet a cég 95%-os különadót. Az Erste elemzője leginkább a bányajáradék visszaemelésétől, illetve az 1%-os, hazai árbevételre kivetett különadó emelésétől tart. Ha ez két kockázati elem – ukrán olajtranzit megszűnése és a magyar különadó emelése - életbe lép, az 2 milliárd dollár alá viheti a cég CCS-alapú EBITDA nyereségét. Ez pedig a MOL osztalékát is visszaveti, becslése szerint a MOL csak a szokásos, 150 forintos részvényenkénti nyereséget tudja ilyen esetben fizetni."
Vajon Ő a denevéralkatúak családjába tartozik?Végig hallgattam a podcastot és erről nem beszéltek a riportban.Lehet,hogy így az egész egy hülyeség. Inkább shortolni fogok kitartóan, az mindig nyerő.
Most hallgattam végig Bukta Gábort Concorde elemzőjét.MOL-t leírta teljesen,nem lát benne kiszámítható emelkedést.Annál inkább az OTP-ben és a Ricsiben.
😃😃😃 Elég rizikós lett. Inkább én sem piszkálom! Ha beragadok, bukok, ha kimaradok, nem bukok, max nem nyerek! :)) Netán a Horvátokkal megegyeznek, az talán lehet egy löket, csak drágább.
MOL topik