a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Ki fűtötte túl? (ok- okozat)
Arra válaszolt már valaki, hogy 4 év alatt mennyi pénzt folyt ki a költségvetésből feleslgesen?
Menniyvel nőtt az államadósság? E mellett mennyi állami vagyont értékesítettek?
A következő felvetés az lesz, hogy a demokrácia is kibaszott drága. Mivel megvan az egyetlen (reform) út, s megtalálták hozzá az egyetlen böszmét, aki ezt képes véghezvinni, ezért annak befejezéséig az egészet fel lehetne függeszteni!
csuloktata
Önmagában egy nyereséges üzletág eladása nem hiba. Csak jó áron kell eladni. Mindennek ára van, tényleg. Nem annyira bonyesz az egész. Tehát pusztán mert eladod, nem feltétlen vágtad le az aranytojást tojót, csak a lényeg a megfelelő árazás.
Ez is egy szakma.
És ez a fő területe a korrupciónak.
Nem érv, hogy a vevő azért veszi csak meg, mert áron alul kínálják. A magángazdaságban is vannak adás-vételek, cégek, ingatlanok, stb.
És azon gondolkodtál, hogy a rendőrség plusz kiadásai hová mennek? (Nyilván az anyagbeszerzéseken kívűl).
Esetleg túlóra? Ez viszont plusz kereseti lehetőség a rendőröknek.
Idióta dolog eladni a MÁV Cargo-t.
A MÁV Cargo nyeresége csökkenti a személyszállításban keletkező veszteséget.
Ha a MÁV Cargo nyeresége kiesik, akkor vagy leépítik a személyszállítást, vagy nagyobb összegű támogatást kell nyújtani a az államnak a MÁV részére.
A kormány megint rövid távban gondolkodik.
A Máv-Cargo eladása rövid távon dínom-dánom, hosszú távon a magyar nép agyagba döngölése a kormány részéről.
2007.03.12 09:53
A nagymértékű állami tőkejuttatásnak (111.6 mrd Ft), illetve az állami költségtérítésnek (kb. 100 mrd Ft), és a MÁV Cargo (árufuvarozó üzletág) privatizációjának köszönhetően idén még minimális nyereséggel zárhatja gazdálkodását a MÁV. A működési problémák elfedése azonban jövőre már véget ér: a még nem végleges üzleti terv szerint a személyszállítási üzletág (MÁV Start, idén júliusban alakul meg) várható vesztesége 50 milliárd forint lehet, ami azt is jelenti, hogy működésének első évében az alaptőkéje döntő részét felélheti a cég - írja a Népszabadság. Működőképességét 2009-re veszítheti el, ekkor a becsült vesztesége 55 milliárd forint lehet, amivel szemben csak mintegy 15 milliárdos alaptőke állhat.
Azért gondoltam,hogy először állapítsuk meg az összeget azután keressük meg a felelősöket és végül nézzük meg,hogy a vagyonuk fedezi-e az okozott kárt.
Mert valaki azt mondta,hogy mindennek ára van és azt ki kell fizetni!
A mi pénzünkel ne szórakozzanak!
Ha egyetértesz az intézkadésekkel, s rálátásod is van, akkor leírnád tömören, hogy az intézkadéscsomagnak melyek a fő reform elemei? Vizitdíjat most hagyjuk.
Ki fűtötte túl? (ok- okozat)
Arra válaszolt már valaki, hogy 4 év alatt mennyi pénzt folyt ki a költségvetésből feleslgesen?
Menniyvel nőtt az államadósság? E mellett mennyi állami vagyont értékesítettek?
A következő felvetés az lesz, hogy a demokrácia is kibaszott drága. Mivel megvan az egyetlen (reform) út, s megtalálták hozzá az egyetlen böszmét, aki ezt képes véghezvinni, ezért annak befejezéséig az egészet fel lehetne függeszteni!
Itt a fórumon valakinek van-e rálátása arra,hogy a szep. 18-a óta fennáló politikailag túlfűtött közhangulat kezelése mennyi plussz kiadással jár a rendőrség részéről?
Mennyibe kerül ez az adófizetőknek naponta?
Ugyan engem mint orvost, nem szólítottál meg, de az értelmiséghez sorolom a magam szakmáját, és hadd mondjam el, hogy nem kussolok:
támogatom a miniszter reformelképzeléseit, melyek céljával és irányával egyetértek, még ha az egyes lépésekkel nem is mindig.
Remélem sikerül legalább részben átalakítani ezt a rendszert, hogy te ne szenvedd el azt benne, amit én benne láttam.
Sok kollegám hozzám hasonlóan nem kussol, hanem hangosan reménykedik.
Tőlem eltérően sok kollégám kussol, egzisztenciáját, vagy egyebét féltve, és nem mondja, csak gondolja hogy ő is egyetért.
Sok kolléga van aki reformot szeretne, de nem ilyet.
Van olyan néhány kolléga is aki nem szeretne reformot, sokan miattuk kussolnak.
Én ezt látom az értelmiség általam látott szeletében, de ezt látom más területeken is, pl. az igazságszolgáltatásban is.
Egy fórumon olvastam az alábbiakat. Azért idézem mert egyet értek vele és topikba vágó téma:
"Nekem az a szomorú ebben az egész gyurcsányi ámokfutásban, hogy az ún. ÉRTELMISÉG kussol, vagy odaáll a zsiványok mellé. Példa most az ügyészség, de beszélhetünk a rendőrségről is, hiszen létezhetetlen, hogy a parancsnoki állomány tagjai között nincsennek tisztességes, erkölcsös emberek. De folytathatjuk a bíróságokkal, a média képviselőivel, a médiumokat felügyelő kuratóriumokkal, az akadémiával, a közgazdászokkal(!), az ügyvédekkel, jogászokkal, a mérnöki szakma prominenseivel, az írókkal, költőkkel, a kultúra egyéb képviselőivel, a színészekkel stb, stb., mindenütt látni kellene, hogy mi zajlik itt! …és ők(tisztelet a nagyon kevés kivételnek) csendben kussolnak. Szorítják az estleg még meglévő kis székük karját és csendben figyelnek, reszketnek vagy magyarázkodnak.
...
Azokkal a tisztán gondolkodó emberekkel van bajom, akik nem merik kimondani, hogy a király meztelen.
Nekik szól ez a tanmese az 1930-as évek Németországából:
“Először eljöttek a kommunistákért, nem szóltam, mert nem vagyok kommunista.”
“Aztán eljöttek a szocdemekért, nem szóltam, mert nem vagyok szoc.dem.”
“Aztán eljöttek a zsidókért, nem szóltam, mert nem vagyok zsidó.”
“Aztán egy napon eljöttek értem és nem volt aki szóljon…”
conquistator: "Erre olvasom a neten,hogy Pesten egy nő meghalt mert a mentő későn érkezett. Mellesleg ilyen bárhol bármikor előfordulhat. Ehhez semmi köze a kormánynak."
Ehhez viszont van köze a kormánynak:
hvg.hu
Interjú a The Times-ban
2007. március 02. 16:05
„Azt kell mondanom, hogy soha nem volt annyi antiszemita megnyilvánulás mint most.”
Miért mond ilyeneket ez a félkegyelmű?
Mit gondolnak rólunk a világban? Talán azt, hogy megint nyilasok gyilkolják a zsidókat?
Nem tud leszokni a hazudozásról...
Ha félreértettem valamit, szóljatok!
Törölt felhasználó2007. 03. 11. 21:57
jaaaaaaaj, ez már nekem sok.
300 Ft.
mindenki ezen van kiakadva (nem itt a fórumon)
közben meg a rendszer eleve szar volt...
múltkor elkísértem a kedvesem dokihoz. kifizettük a vizitdíjat, nabumm. sokkal nagyobb baj volt, hogy odabenn 3 ember volt: doktornő+asszisztens+vki léhűtő - és simán a papírokon akadtak fenn (amúgy a kedvesem volt a hibás, mert egy korábbi vizsgálat eredményei nem voltak nála), és parasztok voltak - nem éppen a Hippokráteszi "sztahanovisták". emberség ZÉRÓ.
én aztán nem bánom, ha ALAPOSAN átszervezik ezt a kócerájt. remélem, dokiknak, betegnek egyaránt jobb lesz HT. addig meg szedjen mindenki sok vitamint :(
A hírekben olvastam és két hete történt.
Egy doktornő hívta másodszor a mentőket és akkor is metőorvos nélkül érkezett.
Én is azt mondom,hogy ez bárkivel bárhol előfordulhat,de ha miniszterként azt mondom,hogy ez nem fog előfordulni az átszervezés után és mégis. Akkor aminimum hogy lemondok.
A másik.
Kényszerítette valaki Molnárt,hogy azt mondja mindenhová kiérnek 15 p-en belül?
Vagy amikor mondta már akkor sem gondolta komolyan,tudod úgy Gyurcsányosan.
Mi lesz veled Magyarország?