Topiknyitó: saru 2007. 02. 03. 08:30

Mi lesz veled Magyarország?  

a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 22:54
Előzmény: #1259  Törölt felhasználó
Mint már korábban egyszer mondottam vala - hogy én is hozzászóljak -, nekem nem az árpádsávos zászlóval van bajom, hanem a lengetőjével.
Mert ugyebár, aki azt lengeti, az nem véletlenül lengeti. Pont azt. Ki szeretne fejezni valamit.
Mit is, Hát hogy ő magyar. Sőt MAGYAR!! Magyarabb, mint más magyar.
Mitől? Hát sokmindentől. És amit ekkor felsorolni szok vala, azzal én nem érthetek egyet. Hát ezért nem kell nekem a zászló.
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 22:16
Előzmény: #1257  Törölt felhasználó
Udv!

Penznyelo :) Tudod, csak az jutott eszembe, hogy bizonyos lelki betegsegben szenvedoket, ugynevezett fobiasokat, ugy szoktak gyogyitani, hogy magaval a kellemetlen erzest kivalto ingerkeltovel , ami (ugyanakkor ez egy semleges, veszelytelen kiserleti ingertkelto faktor "hozzak ossze" a pacienst.
Na jo felre a viccel, a leneyeg az, hogy az arpadsavos nyilaskereszttel megspekelt zaszlo , az mar egyenlo a tortenlemi arpadsavos zaszloval. Szerintem csak annak, aki hisztis. Mert ennyi erovel mondhatjak, hogy a nyilaskereszttel megspekelt arpadzaszlot magyarok "tataltak fol", ezert minden magyar "jelenlete" serti az akkori idok -ertheto okokbol - maig is elo poszttraumatikus streszbtegsegben szenvedoket. Ha valakik ennyit nem kepesek kulonvalasztani,az egy orvos szemeben nem tobb mint egy esettanulmany>

No, gondoltam en is hozzafuzok a sok filohoz, egy keveset.
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 22:05
Előzmény: #1257  Törölt felhasználó
„A sok szerencsétlen ember meg nézi sóvárogva a sorozatokat az RTL Klubon és olyan életre vágyik, ezért kölcsönöket vesz föl és az esetleg talán megmaradó pénzét is adósságtörlesztésekbe teszi.”
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 21:50
Előzmény: #1256  Törölt felhasználó
Valószínűleg a Szophoklész kutató görög irodalmárok, történészek körében sem népszerű az idézett szállige átalakult használata.
Benned az árpádsávos nem gerjeszt félelmet, de ettől még sok emberben kelthet... Ez az egyik. A másik, ha valaki akkora nagy magyar, mint ők mondják, akkor miért nem mászkálnak a hivatalos magyar zászlóval? Miért véletlenül pont azt az egyet ragadták ki a történelmi zászlók közül, aminek a jelentéséhez az eredetin túl egy közelmúltbeli és súlyosan negatív, félelemkeltő is társul?
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 21:32
Előzmény: #1255  Törölt felhasználó
penznyelo,

nem értek egyet az árpádsávos zászlóról alkotott véleményeddel. 800 év történetét nem fogja számomra semmissé tenni vagy meggyalázni pár hónap nyilas önkényuralom, akik ráadásul nem is ezt a zászlót használták, csak ennek bizonyos elemeit. Egyébként az árpádsávos zászló jogilag nem minősül önkényuralmi jelképnek, a parlamentben is megtalálható, többek közt most március 15-én a történelmi zászlók behozatalakor is látható volt, vagy a Nemzetbiztonsági Hivatal honlapján is ott virít. link Egyébként őszintén sajnálom, ha valakiben ez esetleg félelmet gerjeszt, de úgy vélem, ez leginkább a média által szított mesterséges hisztéria, ami jelen esetben minden alapot nélkülöz.

Különben ez sajnos ilyen ország, bennem is nagyon sok minden gerjeszt félelmet, kelt rossz érzést, aggodalmat, s nem csak történelmi reminiszcenciák miatt.

Részemről ma este konyec, jó éjszakát!
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 21:20
Előzmény: #1253  Törölt felhasználó
Yesterday, amit a szállóigékről írsz azzal egyetértek.
És egy huszárvágással máris aktualizálom is. Ugyanis nem csak a szállóigékre, hanem szimbólukora, jelképekre is igaz az, amit írsz. Hogy az eredeti jelentésnél sokkal fontosabb az a jelentéstartalom, amivel az idők folyamán bővült, átalakult (vagy akár teljesen ellenkezőjére is fordult, mint a példádban). Ezért van egészen más jelentése és üzenete pl. egy árpádsávos zászlónak a nyilasok után, mint előtte amikor pusztán történelmi zászló volt.

Látod, látod, tudunk mi egyetérteni is:)
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 21:14
Előzmény: #1251  tokos.
Sokmindenben egyetértek tokos. Ibolyka is kicsit lejárt arc. Kéne nekik az ügyes helyezkedésen túl néhány karakteres szakértői arcot és egy kidolgozott programot felvonultatniuk. Addig nagyon kevesek.
(egyébként annakidején az MDNP volt egy olyan kezdeményezés, amit jónak láttam, sajnos a kezdeményezés a jó szó rá, mert hamar vége is lett).
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 21:12
Előzmény: #1249  Törölt felhasználó
gibi

Érdekes, amit írsz, de a szállóigék egy idő után külön életet élnek, függetlenül attól, hogy a mögöttes történetről esetleg később kiderül, hogy nem vagy nem úgy igaz, mint ahogy az a közgondolkodásban elterjedt.

Példának lehetne említeni a Szophoklész Antigonéjában elhangzó "sok van mi csodálatos, de az embernél semmi sem csodálatosabb" idézetet. Kevesen tudják - mutat rá például Heidegger a Bevezetés a metafizikába c. művében -, hogy ezt Szophoklész kifejezetten pejoratív értelemben használja, legalábbis ilyen értelmű görög szót (deina) használ, így a helyes fordítás: "Sok van, mi hátborzongató, de az embernél nincs semmi hátborzongatóbban hontalan."

A "köztudatban" azonban mégis pozitív jelentéstartalommal jelenik meg ez a Szophoklész-idézet. Akkor melyik jelentéstartalom a helyesebb? Szerintem az, amelyik alatt az emberek nagyobb többsége nagyobb valószínűséggel ugyanazt fogja érteni, s nem pedig az, amelyik a klasszika filológusok egy nagyon szük köre számára bír csak (egyébként helyes) jelentéssel.

Szóval felvetésed, a fentiek tükrében, szerény véleményem szerint, irreleváns - különösen a korábbi mondandóm szempontjából.
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 21:06
Előzmény: #1239  Törölt felhasználó
"Röviden: aki ma még védi a jelenleg regnáló mszp-szdsz kormányt, az vagy nagyon aljas, vagy nagyon ostoba. Amúgy meg ceterum censeo... yesterday"

Ilyenkor gondolkodom el, hogy van-e alapja az összeesküvés elméleteknek...
tokos. 2007. 03. 18. 21:04
Előzmény: #1240  Törölt felhasználó
Nekem nem csak ez.

Ibolya gyakorlatilag kitúrt mindenkit, akinek arca volt a Fidesz elleni csatában. Nem is tudom, ki az aki rajta kívül szerepel, nincs arc.

Aztán azt sem teljesen értem, ha bejönne neki és kormányzó tényező lehetne, kivel kötne koalíciót. A Fidesszel? Miután több fülest kaptak tőle mint a szociktól?

Vagy bemegy koalícióba a szocikkal? Esetleg azt hiszi, hogy majd az SzDSz erősödik?

Nekem sokkal jobban tetszett volna az a dolog, amire volt némi esély a választások alatt (igaz nem sok), hogy Orbán lemond a miniszterelnökségtől, kap valami másik posztot, akár az EU-ban, és alakul egy kormány, MDF-es vezetéssel.

Lehet, hogy arra apelált, hogy ha hatalomra kerül, akkor a kényszerű megszorítások miatt valószínűleg örök életére leírhatja magát, meg az MDF-et, és akkor inkább jobb, ha vár még négy évet, és a kormánypártok meggyengülésével ő fog megerősödni.

Csakhogy négy év marha hosszú idő, szinte végtelen lehetőség az agymosásra. Ebben pedig a kormányoladal médiájának hatalmas gyakorlata van.
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 20:48
Előzmény: #1248  mezuska
Oh, bocs mzsk, téged kifelejtettelek az előbbi felsorolásból.
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 20:42
Németh György ókorkutató saját bevallása szerint éveken át hiába mutatott rá tankönyvbírálataiban tipikus és ismétlődő hibákra - mint például a fenti legenda -, semmi nem változott. Ezért aztán könyvet írt e tévedésekről, s könyvének címéül Karthágó történetét választotta. Németh elszörnyedve mutat rá arra, hogy a sóhintési történetet az egyik tankönyvben le is rajzolták. Szerinte nincs gyerek, akiben ne rögzülne ez a kép, noha Karthágót soha senki nem hintette be sóval.

forrás link

Remélem, a véleményed biztosabb alapokon nyugszik, mint az általad Catotól idézett szállóige mögötti tartalom!
mezuska
mezuska 2007. 03. 18. 20:31
Előzmény: #1246  Törölt felhasználó
yesterday
Neked hol ossztották azt a sok észt amire
olyan büszke vagy??!!
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 20:26
Előzmény: #1246  Törölt felhasználó
Hátha a lenti két hozzászólásodban szerinted egyetlen személyeskedés sincs, akkor valóban nincs miről beszélgetnünk.
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 20:24
Előzmény: #1244  Törölt felhasználó
Én nem személyeskedtem sem veled, sem mással, annyira nem számítotok, nem vagytok tényező. Aquila non captat muscas.

Korábban egypárszor különben vitába bocsátkoztam, s mily' érdekes, valahogy mindig kihátráltatak az ellenfelek, vagy elkezdtek sértegetni. Erre képesek. Persze sem az észt, sem a tisztességet nem osztogatják az agitprop irodán.
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 20:22
Egyébként tudod is mit jelent a ceterum censeo, vagy csak leírtad?
Mert így egész biztosan értelmetlen:
"Amúgy meg ceterum censeo... "
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 20:14
Yesterday, én egyetlen egyszer sem személyeskedtem veled kapcsolatban (ahogy mással sem szokásom), úgyhogy megkérlek rá, hogy te se tedd. Oké?
Az, hogy nem akarsz érdemi vitába bocsátkozni, azt a hozzászólásaid alapján megértem:) Akkor ne tedd, de ne is minősítgess.
pampa 2007. 03. 18. 20:14
Előzmény: #1241  pampa
És ki csinált Gyurcsányból MN. E-öt?
Törölt felhasználó 2007. 03. 18. 20:12
Hozzátenném :cinkosok közt vétkes aki hallgat.
pampa 2007. 03. 18. 20:11
Előzmény: #1238  Törölt felhasználó
Ebben az elemzésben is csak Orbán beszédének első felét értékelik.
Azt nem mondják hozzá:
Abban az esetben,ha eredményes és érvényes lesz a népszavazás és azt a kormány nem hajtsa végre
link
Nem kellene csúsztatni.

Topik gazda

saru
3 3 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek