a tegnapi falbontó események is végképp feltették bennem a kérdést, hogy mi lesz az országgal?, mert véleményeket hallani a FIDESZ-ről, Gyurcsányról, holott a kérdés az, hogy mi lesz veled Magyarország?, erre kell a választ keresni!
"(mert elbeszéltek egymás mellett)"
Esküszöm ember legyena talpán aki ezekkel a gondolatfordulatokkal versenyre kel.
Nézz oda : LENT ÍROM, mit csinál.
Nem írom le újra. Ez nem elbeszélés egymás mellett. LENT írom ezt is, hogy mi ez.
A bizonyíték is ott van. Rendre, sorban a hsz-ekben. Elfelejtetted NEKEM legalább elmagyarázni, hogy miért is beszélünk el egymás mellett. De jól hangzik, az biztos.
Csak épp nem igaz.
Sok hűhó semmiért.
SEMMI köze a magyar tőzsde alakulásához annak, amit konki böfögött, és becsatlakozva a ködösítésbe pénznyelő ír. Ne riogassátok a jónépet. Ezt is mondtam már.Beraktam képeket, linkeket, grafikonokat, ezeket, tessenek megnézni.Maszatoló válasz hegyek.Pénznyelő ha már nem bír mit mondani, akkor előveszi a "minden relatív" nevű fegyverét, és megkérdezi : tulajdonképpen mit is értünk közép vagy hosszútávon. Tényleg. Ez is olyan relatív , nem?
Hát nem. Véletlenül ez is EGZAKT. Van közgazdasági lépték, van a tőzsdén szokásosk lépték. Vannak léptékek. Ha valakit ez izgat, járjon utána. Hadd ne mondjam el.Nagy türelem kell ennyi mellébeszéléshez,az biztos.
Sok szöveg semmiért.
Nem kell félni, Nem fog beszakadni a magyra tőzsde AZÉRT, mert végre elkotródnak a hazaárulók.Más okok miatt bármikor. De annak nincs köze a belpolitikához.
A többesszámot nem vonatkoztatom magamra, és a parttalannak tűnő (mert elbeszéltek egymás mellett) vitába sem kívánok belefolyni, továbbra is maradok a stílusnál:
"Nem lehetséges, hogy pont ti provokáljátok ki a szemforgató szövegeitekkel ezt belőle? "
Egyfelől nem, vagy legalábbis már nem, másodszor pedig nekem mindegy kiből mi provokálja ki éppen a magyar nyelvünk méltatlan fordulatait, akkor sem fogadható el számomra. Főleg magukat intelligensnek tartó emberektől. Merthogy a vitastílus is az intelligencia része.
És mert egyszerűen szükségtelen a színvonalat ebbe az irányba vinni. (Ha valakinek valamilyen vitája van valakivel, ez biztosan nem viszi előbbre)
Pénznyelő.Most nézem ezeket a cahrtokat, amiket beraktál. Tökéletes. A megtévesztés csúcsa.Az a baj, hogy a lépték nem azonos. Arányaiban. Ettől a grafikonok torzak. Sima számtan, nem nevezném mateknak.
Látod. Most is. Ezt csináljátok.
Ott van, beraktam régebben , a napnál világosabb. Erre most jössz ezzel a torz grafikonpárosítással. Sugallva, hogy nem szoros az összefüggés, meg mi az hogy közép meg hosszúttáv.Előző mondatoddal meg bizonygatod, hogy belelátok olyat a mondandódba ami nincs is ott.A köv. mondatodban erre már újra ott van.
Asszem ettől a hülyegyerekjátéktól fájdul az ember feje meg tőletek.Fájdulna, de az enyém nem szokott. Csúsztatások, maszatolások, szövegkiforgatások.
A végtelenségig. Mondatok egymást ütve, tagadások, aztán 6 óra múlva megint megy ugyanaz.
Nagyon oda kell figyelni, hogy az ember lássa mit művelsz. Erre a zöm képtelen, ezért sokakat átvágsz.
VAN összefüggés. SZOROS.
Velem vitatkozz erről, ne pld Dropot pumpold ezzel.
Igen. Ezt is ismerem. Mondd azt, hogy a másik műveli azt, amit te, így nem arról megy a szöveg, hogy te mit teszel, hanem arról, hogy ő mit nem.Ügyes ez is.
És még ebben is van egy csomó személyeskedés. Mi lenne, ha megpróbálnád te is és pl. Yesterday is enélkül? Mert lehet úgyis. Intelligencia és a másik (és véleményének) tisztelete. Ennyi kell hozzá.
Pénznyelő !
Nem lehetséges, hogy pont ti provokáljátok ki a szemforgató szövegeitekkel ezt belőle?
Most is. Velem is. Pironkodás nélkül, a világ legtermészetesebb módján kiforgattátok a szavaimat.Őt pedig minősítitek, egytlen témába vágó gondolat nélkül. Gátlástalanul.
Teccik tudni, van, hogy az ember nyel nagyokat, mert épp olyan kedve van, de van aki például egyáltalán nem hajandó erre.Ő nem.
Szíve joga.
Hány szavazatot szedtetek itt össze 5-10 év alatt ezen a fórumon gazdáitoknak?
Nem mindenki tolerálja ezt az elfoglaltságot.
Érdemi reakciótok pedig az összes Yesterday hsz-re = egy nagy nulla.Provokáltátok kezdetektől, és most van indok szidni a stílusát. Ilyenek vagytok.
Teljes jóindulattal mondom, lehet hogy egy kicsit sokat kombinálsz... :)
A dolognak (egyenletnek?) egynél azért több megoldása is lehet.
Nem siettem senkinek segítségére. Az elvi vitához nem szóltam hozzá sem pro, sem kontra (nem is kívánok), pusztán a stílushoz. Ahhoz remélhetőleg pro és nem kontra...
DLPH, ritka pillanat, de maradéktalanul egyetértek:
"Yestrerday szokása szerint megint leírta mi van. Tömör, világos, tényszerű."
Tömören, világosan tényszerűen személyeskedett... És abban is igazad van, hogy máskor is így szokta.
Az index tényleges tulajdonosa persze nem olyan nehéz kérdés, de hogy Nobilisnak vannak-e csendes társai azt nem tudom. Pl. Bajnai vagy valami hasonszőrű...
De hogy ezt a bagázst valaki tárgyilagosnak nevezze... Vaknak kell lenni hozzá.
Szia yesterday, az idézetemben a "mindenek előtt"-ön lenne a hangsúly. Az átlagember azért fontosabb. Persze a mai koalícióra ez nem mondható el.
Mi a nagytőke érdeke? Nehéz a válasz, magam sem tudom.
A nagytőkének van egy olyan része, aki ránk tuszkolja a hiteleket, mi pedig életünk végéig nyöghetjük a kamatokat. Nekik egyértelműen nem a FIDESZ a kedvencük, mert alattuk egyértelműen csökkent a hitelállományunk. Az OTP is a megbízható adósokat kedveli.
Másrészt amit leírsz, abban van logika. De nem vagyok biztos benne, hogy igazad van. Egy kiszámítható, kisvállalkozásokat támogató kormányzás alatt a hazai válalkozások is megerősödnek idővel, ami viszont az ő hasznukat, eladott termékeiket csökkenti.
Szerintem a velejéig korrupt Gyurcsány kormánynál keresve sem találhatnak jobbat, a végén még a költségvetés bevételi oldalát is privatizálják :)
""Altruizmusom végtelen"
Jujj...
"először az kell, hogy emberszámba vegyenek. És ettől nagyon messze állunk. "
Ez elég közel áll az altruizmus definíciójához :))
El ne ájulj magad jóságától...a jézusi magasságokhoz egy hangyányit kevesebbet személyeskedj.
tozsdenyul "
Hm. Ez igazán érdekes és figyelemre méltó.
Tőzsdenyúl azonnal Konki segítségére siet.
Stilisztikailag Konkihoz nagyon hasonlóan.
Ekkora bakot lőttem volna? :((( Lehet.
-------------------------------------------------------
Yestrerday szokása szerint megint leírta mi van. Tömör, világos, tényszerű.
Fretek !A nemzetközi tőke nem egy homogén valami. Ne egyszerüsítsd le így a problémát,
lehet idegen érdekeket szolgálni (sajnos ebben az országban az őrület határáig), ugyanakkor fűt-fát bogarat össze-vissza fecsegni. A kettő nem zárja ki egymást.
Magyarország végkiárusítása töretlenül halad tovább.
"Egy komoly pénzeket mozgató nemzetközi befektetőcsoportnak inkább érdeke egy a hazai érdekekért keményen kiálló, korrekt módon tárgyaló de - miután a megállapodás megszületett - MEGBÍZHATÓ partner, mintsem egy olyan, amelyik ma ezt modja, holnap meg amazt."
zseniális. ezek szerint amikor a kormány ezt vagy azt mond, akkor nem a nemzetközi tőke aktuális érdekében beszél.
felőlem megállapodhatunk abban, hogy a politikusok gyengeelméjűek. de az nem megy, hogy egyszer azt mondjátok, idegen érdeket szolgálnak, másszor azt, hogy össze-vissza beszélnek. ugye?
továbbra is javasolom nullhipotézisként elfogadni: Magyarországon igen erős kontraszelekció működik a politikában. ilyen egyszerű
Szia Gentle, mit gondolsz, miért? 20 éve ismerem, elsők között ment Erdélybe, csupa jót cselekedett...nagy magyar EMBER!
(családjában volt holokauszt áldozat)
Mi lesz veled Magyarország?