A cég MRP programjáról tud valaki egyébként valamit? Besült? "2022. április 25./16. számú Közgyűlési határozat
A Közgyűlés (550.296.000 igen szavazattal – 88,24%, 73.350.000 nem szavazattal – 11,76%, 0 tartózkodás
mellett – 0%) a 2022. évi éves rendes közgyűlés napjától számított 18 hónapos időtartamra felhatalmazza
az Igazgatóságot saját részvények Munkavállalói Résztulajdonosi Program céljára történő vásárlására
illetve megszerzésére. A felhatalmazás összesen legfeljebb 14.700.000 darab 1.- Ft névértékű MEGAKRÁN
törzsrészvény megszerzésére vonatkozik, visszterhes megszerzés esetén részvényenként legalább 1.-
Ft/db, legfeljebb 12.- Ft/db vételáron.
A Közgyűlés a 2022. évi éves rendes közgyűlés napjától számított 18 hónapos időtartamra felhatalmazza
az Igazgatóságot további saját részvények vásárlására illetve megszerzésére az alábbi lehetséges célokból:
az MRP-n kívüli munkavállalói részvényjuttatási program (részvényalapú javadalmazás) céljára, akvizíció
ellenértékének teljes vagy részbeni finanszírozására, a Társaság által a jövőben igénybe vehető
finanszírozási konstrukcióhoz biztosítékként adás céljából. A felhatalmazás összesen legfeljebb 15.300.000
darab 1.- Ft névértékű MEGAKRÁN törzsrészvény megszerzésére vonatkozik, visszterhes megszerzés
esetén részvényenként legalább 1.- Ft/db, legfeljebb 12.- Ft/db vételáron."
Delta szerintem napokon belül ismét 100 vagy fölé megy, és az akkori pozitív hangulat ide is átragadhat, ha hangulati kereskedésről van csak szó. Vagy akár már holnap fordulhat ismét fölfelé, viszont a vonatra tegnap vagy ma felszállókkal eladatták(valószínűleg!). Kíváncsi leszek a folytatásra... Én magam úgy tippelem hogy 10-12 ft körülre elviszik a Megakránt, ahogy a Delta is ~100ig elment/elmegy vagy a DM-ker is 70ig, vagy a 4iG 1200ig mehet talán. Ahogy a Delta(~60ra vártam) és Wallis (135re vártam) és Opus (na ezt hagyjuk is mert 200 fölé nem vártam volna) is túlszárnyalta korábbi várakozásaimat, talán ezek is elmennek a fentebb írt árfolyamokig.
Megakrán Nyrt.
Bevétel: 1.452M Forint
Adózott eredmény: 10,5M Forint
Saját tőke: 798M Forint