Tiszteletem Euler úr ! Elnézést, tudom, hogy te nem szereted a kemény hangnemet, de haragszok rá és mint már mondtam, ez nálam egyfajta feszültséglevezetés, ezért kérlek nézd el nekem. Én pedig megígérem, hogy próbálok finomabban fogalmazni. Nem a 7. frakció megakadályozása motiválta ezt a számomra nem túl szimpatikus úriembert, hanem MZP abajgatása. Látod MZP bejelenti, hogy lemond róla (amúgy szerintem kizárólag a csökkenő népszerűsége miatt) és Jakab mégsem megy el vele a közös rendezvényre, mert más "dolga" akadt. Abban egyetértek veled, hogy (mivel Gyurcsány és MZP közelednek egymáshoz) akár el is kezdődhet a tényleges együttműködés, amiben Jakab szükségtelen, könnyen nélkülözhető zavarótényező.
Na, más is próbál a topik témájánál maradni? :) Sajnos engem a jelzőkkel való érvelés ("nyomoronc, bukott, náci ... korcs) nem késztet érdemi válaszra. De lehet, hogy pont azzal, hogy elsőként mondta ki határozottan, hogy nincs hetedik frakció, amit MZP kénytelen volt elfogadni, teszi lehetővé az érdemi ellenzéki munkát.
Annyi EU penzt kapott a nemzeti kormanyzat az elmult 10 evben, hogy abbol csodat lehetett volna tenni…ellenben mi tortent? Betonba ontottuk a gazdasagi novekedest…nem en mondom, hanem az MNB elso embere. A csehek kette szakadtak, ott is volt kommunizmus, nem is kicsi…szoval ezt hagyjuk. A szlovakokat meg vegkepp, mert ez nem azon az 1-2 ezer kilometeren mulik. Jelenleg ott tartunk, hogy Bulgaria!!! elobb vezetheti be az eurot, mint mi es hagyjuk az exportelonyos demagogiat… Ha euro van/lesz, nem tudsz trukkozve lopni, lasd MNB alapitvanyok… A kozpenz az uj sajat!
Sziasztok, Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! Le a kalappal Fletó előtt, meghúzta a váratlant és elsőként védte meg MZP-ét, jó példát mutatva az ellenzéknek. Sajnos a nyomoronc, bukott, náci Jakabnak még mindig savanyú a szőlő, úgyhogy hozta a tőle megszokott korcs formáját. Nem értem miért nem kukázták még a Jobbikosok, az együttműködés utolsó akadálya.
A magyar export 69%-a újraexport. Azaz jórészt a hozzáadott munkát értékeljük le benne. A valutaleértékeléssel csak azt érük el hogy a saját hozzáadott értékünk relatíve értéktelenedik el. . Kicsit úgy mint az infláció. Jó mert nőnek az áruk értéke ergó a fizetésed is. csak közbe a megtakarításod értéktelenedik el. Más országok tudnak GDP-t növelni, exortálni úgy hogy közbe a hazai megtakarításokat és béreket nem értéktelenítik el. Számunkra kevésbé lenne ez gond ha itthon termelnénk meg sok mindent így a leértékelés relatíve nem érintené az embereket. De mivel legalább annyira import függők vagyunk mint export függők így gyakorlatilag kedvezünk a valuta leértékeléssel a külföldi tulajdonú újraexportálásban érdekelt multiknak a hazai lakosság kárára akinek import termékeit így drágítjuk., bérét relatíve értéktelenítjük.
Segítek, a mo_2019.pdf nevű file a számítógépeden van, amit C:/Users/Felhaszn%C3%A1l%C3%B3/Downloads/ könyvtárba töltöttél le, mi nem tudjuk megnyitni, de a titkosszolgálat igen. :))
Vagy egy kicsit érthetőbb összefoglaló a témában: https://g7.hu/vilag/20211207/zakatol-de-nem-jut-elore-a-magyarorszag-nevu-osszeszerelo-uzem/ . Grafikon a cikk közepén az EU-s összevetéssel hogy mennyi a tényleges hozzáadott érték az exportunkban. . Az EU átlag 84%. a magyar 54%. . 2. grafikon. A teljes GDP-ben az Export hozzáadott értékének aránya: 45%. azaz a magyar GDP 45%-a kellettkezik az Export során. . Erről beszéltem már lentebb is.
Nem mást állítottam korábban sem, mint azt, hogy a GDP-hez viszonyított aránya az exportnak 90 %, és a valutaleértékel(őd)és pozitívan hat az exportra. Nem kell ezt túlragozni.
Azóta a helyzet nem igazán változott. Még ugye csak a 2019-es van meg. A magasabb hozzáadott értékű termékek képezik, az import alapját, amit a multik állítanak elő. És ez sem változott. Szóval itt van a link, csak nem tudom, hogy meg tudjátok-e nyitni. file:///C:/Users/Felhaszn%C3%A1l%C3%B3/Downloads/mo_2019.pdf
Márki-Zayt Miniszterelnöknek!