Topiknyitó: totoro 2021. 10. 18. 08:18

Márki-Zayt Miniszterelnöknek!  

Legyen már egy saját topikja :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 01. 07. 08:23
Előzmény: #2039  euler
MZP önálló frakciójának ötletét az összefogás sikere esetén elfelejtjük, a kudarca esetén pedig fontos mozzanatnak tartjuk majd az elutasítását.
Már nem kell túl sokat aludni ahhoz, hogy utólag legyünk okosak.
Ha előre okoskodom, akkor azt látom, hogy a pártlogika győzött a választók akarata fölött.
Idevágó vicc a diktatúrából.
- Mi a kommunizmus?
- Az eszme diadala a józan ész fölött.
euler 2022. 01. 07. 08:15
Előzmény: #2038  Dehogynincs
Jó ez a cikk (én is ajánlottam már), de pár nap is sokat számít.
Az "elhalványult remény" újraéledt, MZP jó irányba mozdul.
Egy órával ezelőtti posztja (remélem marad az ilyen rövid és egyértelmű megnyilatkozásoknál):
"Amennyiben bárki azt gondolta, hogy viták és konfliktusok nélkül tudunk majd együttműködni, az tévedett. Ha bárki abban reménykedett, hogy nem leszünk képesek kompromisszumokat kötni és egységbe tömörülni, az nem ismer jól bennünket. Az új többség tegnap közös arculat mögé sorakozott fel. Van programunk, van csapatunk, van közös zászlónk és van egy tervünk Magyarországgal. Ami többé nem lehet a kiváltságos keveseké. Legyen Magyarország mindannyiunké!"
És egy komment alatta: 
"Ha ennyien mindig mindenben egyetértenének, semmivel sem lennének különbek, mint a fideszes politikusok."
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 01. 07. 08:05
Előzmény: #2011  euler
A hatpárti egyezség megkötésekor senki nem gondolt arra, hogy MZP nyeri az előválasztás és nem Karácsony vagy Dobrev.
A pártok mintha visszatérnének a pártpolitikai logikához, pedig a(z elő)választók akaratárát kellene lesniük.
https://www.szabadeuropa.hu/a/az-ellenzeki-valaszto-nem-szelid-forradalomtol-jon-lazba-hanem-a-valoditol/31631640.html
Ki az év nyertese és miért?
Ésik Sándor: Szerintem Márki-Zay Péter, aki a tíz esélyesből a tizenegyedik volt az előválasztáson. Ehhez képest megnyerte.
Mi lehetett a titka?
ÉS: Az újdonság ereje. Illetve az a jelenség, hogy Karácsony Gergely visszalépése miatt a választók megkapták a lehetőséget, hogy először megbüntessék Ferit és utána Viktort. Ebből a feladatból elsőt letudták.
Ruff Bálint: Én is azt mondám, hogy október közepéig Márki-Zay Péter volt a nyertese, hiszen sikerült egy olyan közeget megszólítania, amire legutoljára 98-ban Orbán Viktornak volt képessége. Október után azonban a reménynek kicsit elhalványult.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 01. 07. 07:52
Előzmény: #1988  sanka
1. A karzatra bízom, hogy eldöntse, megértetted-e a kérdést és a kérdésre válaszoltál-e.
2. A karzatra bízom azt is, hogy eldöntse, mennyire bravúrosan bánsz az idősíkokkal. Kövér a fidesz 2002-es választási bukása előtt mondta el a híres-hírhedt beszédét és utána nyolc évig ellenzékben vegetált. A lopási nagyüzem a 2010 utáni választási kétharmad után indult el.
3. 2006-ban a választók megengedték ugyan a "ballib demokrácia"  folytatását, de 2010-ben miért utasították el elsöprő arányban?
4. Igazából a karzatnak írom és erősen meglepnél, ha bármelyik kérdésemet megértenéd és akármilyen kísérletet tennél érdemi válaszra.
Dehogynincs
Dehogynincs 2022. 01. 07. 07:31
Előzmény: #2027  signal2
Az elvakult párthíveknek oldaltól függetlenül minden jó.
A vizitdíj és a vizitdíj eltörlése, a gyülekezési szabadság és a 2006-os utcai harcászat egy engedélyezett nagygyűlésen, amit védeni kellett, az mszp-szdsz koalíció és annak fölbomlása, a leninizmus és az utóbbi három évtized látványos baloldali hallgatása Leninről.
kukacponthu 2022. 01. 07. 06:53
Előzmény: #2033  zhagar
https://m.youtube.com/watch?v=SKtvc68vGKA
Nem kell litaniat irnod, de meg reagalnod sem, csak nezd meg…
Aztan picit gondolkodj el azon, hogy viktorcsaszar mennyive jobb, mint ferikiraly…segitek, pont ugyanaz a mergezo anyag, amit hazai politikusnak hivnak…
zhagar 2022. 01. 06. 23:49

ez teljesen rendben - lenne
a gond az, hogy a másik oldalon ugyanezen kérdéseket teljesen másképp látják és magyarázzák, sőt mi több, épp a másik oldal szavazóira (tehát rátok) mondják azt, hogy bégető birkák vagytok! - de ez még csak a kisebbik gond!
mert a nagyobb gond az, hogy az ő pártjaik kaptak eddig mindig több szavazatot 2010 óta...(a jövőbe persze nem látunk, tehát azt,  hogy ez a 2022 es választáson is így lesz-e)
zhagar 2022. 01. 06. 23:40
Előzmény: #2024  kukacponthu
azon problémáztál, hogy „nagy mélyponton van az ország mert mindkét oldal tele van megélhetési politikusokkal, meg ellopták a boltot, így szörrrrrrnyű a helyzet”
felvetettm hogy ok, akkor jöjjön egy kormányváltás, de mit tennél, hogyan garanatálnád nekünk azt, hogy végre megszűnjön végkegesen a korrupció és valóban tiszta kezek kormányozhassanak és legyen béke meg jólét mindenkinek?
ekkor elismerted, hogy „nem, hát mire vállalhatnál garanciát? -  és elkezdtél mellébeszélni, meg  a talpától a feje búbjáig korrupt, álszent Clintonnét védeni
ekkor rögzítettem hogy  csalódást okoztál, -- pedig az új elit,a nagy megtisztulás  vezetőjét próbáltam máris beléd látni...de kiderült, hogy a károgáson meg az álomkergetésen kívül semmid sincs: sem programod (cselekvési terveid,  sem szakértőgárdád ( új elited)  akikkel azt megvalósíthatnád, tehát kipukkadt a lufid..és hogy a fideszlufi kipukkadását meg már 11 éve várjátok, de valahogy csak nem akar összejönni (pedig mindennel próbálkoztatok már hogy kiszúrjátok)
ennyi
cintanyer 2022. 01. 06. 23:40
Előzmény: #2031  euler
Emlékeim szerint tárgykörbe sem vették, mert a KDNP-nek is ártott volna.
Így Szanyi kapitánynak sem jött össze a gáncsolás. 
euler 2022. 01. 06. 22:35
Előzmény: #2017  cintanyer
Tudsz róla valamit?
Nem találtam, hogy elutasították vagy elfogadták volna.
Istvan78 2022. 01. 06. 22:06
Előzmény: #2028  Istvan78
Keresztbe-kasul vannak náluk dolgok.
Ezt mondja, azt csinálja. Ezt mondja, másnap azt mondja, Belföldre ezt mondja, külföldre azt mondja. Van aki megmagyarázza, hogy a politika már csak ilyen. Szerintem meg akkor olyan, ha csak egy cél lebeg mindig a szem előtt: a hatalom megtartása ill. ezen keresztül a pénz gyüjtése a pártnak, a családnak, a arokonságnak. 
Istvan78 2022. 01. 06. 22:02
Előzmény: #2028  Istvan78
háTraarcot..
Istvan78 2022. 01. 06. 22:01
Amennyi háraarcot csináltak már elvi kérdésekben az elmúlt 12 évben, már azt se tudják, merre van az előre. Pedig a Fidesz előre megy nem hátra, azt mondja magáról.:)
signal2
signal2 2022. 01. 06. 21:58
Előzmény: #2021  zhagar
Fideszeseknek bármi jó, utólag elhiszik, hogy az a "program". Az is jó, ha megvédik a magánnyugdíjpénztárakat, az is, ha beszántják az egészet. Az is jó, ha bevándorlóbarát stratégiát ír (2014), az jó, ha bevándorlók ellen uszít (2015). Az is jó ha le akarja vágni a kezét, aki kivesz a közösből, az, ha aztán ezermilliárdokat vesz ki a közösből. Az is jó, ha a belügyekbe való beavatkozásra való jogokat akar az EU-nak adni (2009), az is, ha kézzel-lábbal tilatkozik ez ellen.
Bégető birkáknak bármi jó. 
zhagar 2022. 01. 06. 21:57
Előzmény: #2018  Istvan78

olvasd újra amit a zárójelben írtam
de persze ahogy gondolod :-)
Istvan78 2022. 01. 06. 21:57
Előzmény: #2024  kukacponthu
:))
kukacponthu 2022. 01. 06. 21:56
Előzmény: #2022  zhagar
Egy kerdes igy a vegere…
Kivulallokent mi a velemenyed az intelligenciarol?
signal2
signal2 2022. 01. 06. 21:54
Előzmény: #2021  zhagar
Jajj, de unalmas már a semmitmondó troll dumád, nem unod még?
zhagar 2022. 01. 06. 21:53
Előzmény: #2020  kukacponthu

nem haragszom , semmi gond, sőt!
 rajtad nevetek :D
:-)
zhagar 2022. 01. 06. 21:51
Előzmény: #2015  signal2

jaj de unalmas duma már ez, nem unod még?
az hogy van-e programja vagy nincs, ezt nem te döntöd el illetve nem a te vagy az én értékítéleteinken múlik
hanem azon, hogy a társadalom hogyan érzékeli
azzal pedig különösebben nincs baj (a fideszesek szempontjából), ezt éppen az elmúlt 11 év eseményei támasztják alá a legjobban
aki érti érti, aki meg nem (ti persze nem hiszen ebből éltek, hiszen tudjátok hogy nem tart ott a koalíciótok ahol szeretnétek)
a többi szóra sem érdemes
Shareholdernek válaszolj inkább és próbáld meggyőzni arról, hogy "milyen szuperjó programotok van" :-)    várom mert majd én is elolvasom, ok?
ja és biztos az volt 18 ban meg 14 ben is, ugye? a fidesznek meg akkor sem volt porgramja, ugye (csak véletlenül mégis mindig ő nyerte a választást)?
ne nevettesd már ki magad még jobban, mert már így is elég rosszul állsz :-)

Topik gazda

totoro
totoro
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek