Na megpróbáltam az állampapírvételt. Szerintem valami zárlatos a rendszerben. Amikor vásárolok az appból még a megerősítés előtt kiküld valószínűleg rossz adatokkal a simplére így nem sikerül a vásárlás le sem vonódik a számláról. Utána visszakerülök a megerősítésre innen ismét simple és ez már sikeres tranzakció, le is vonódik a bankszámláról és meg is jelenik a papír. A webkincstárnál az a különbség, hogy az első küldés a simplénél erorra megy és visszadob, a második megerősítés sikeres tudok fizetni. Informatika tanárunk anno az ilyen szinten megírt programra csak annyit mondott: Ügyes vagy fiam, menj a helyedre, egyes! Azt nem tudom, hogy az egyenleget mentsem sűrűn, hátha az is bugos?
Na beléptünk új számla igényléssel oda is. Eladtuk ott is az összes DKJt, rögzítettük a kiutalandó számlát, most banki kiutalást nem lehet választani, pedig a pénzszámlán kint a pénz
Eladtam minden DKJm, nejem szamlajan levo szamlan nem tudok eladni megahatalmazottkent papirt. Irtatok valamit ki kell tolteni Mifidet, vagy neki kene belepni sajat szamlara. Eddig sosem lepett be, tolem inteztuk a szamlajat. En kezeltem a befekteteset a sajat szamlamrol. Mit kell tennem, hogy az uj rendszerben meghatalmazottkent tudjam kezelni a befekteteset?
10% likvid toke kell, ezt is elmondtam, amivel nem varok 5-8-10evet. Februartol-juliusig annyi pmap kamat jon, hogy megerje most 5%ot visszaforgatni 6% helyett 18%osra
Félre értés lehet. A tokem tobb mint 90% PMAPban van es marad is. A DKJ hozott akkora hasznot, az is, amit nemregen vettem, meg akkor is 14%on, amikor itt mas alternativaval jottek, hogy most 6%korul ezt megerje eladnom. 90%feletti PMAPom marad es meg masodpiacon a DKJ toke 50%ig vissza is veszek varhatoan PMAPot, ha kapok. Ez a DKJ jobban hozott, mint 16%PMAHp idoaranyosan. Most a vegen a nagy hozamesesben plane. Itt csak egy DKJ realizalas van, olyan jol hozott. Nincs semmi valtozas. Elmondtuk 5-6%eves hozamig megeri. 6%nal vagyok. A toke 5%aval tobbet kihozok mint 6%. A toke 100%aval nem, de a 90-95%ketyeg tovabb 14.75-16%pmampban, ami par honap mulva 18%kal megy tovabb. Ha nem lenne ennyi PMAPom, siman vennek meg..
Vicces, hogy pár héttel ezelőtt vasvillával üldöztél volna el mindenkit, aki állampapíron kívül más eszközökről is írt, most meg te nyomod. Dehat ilyen az emberi személyiség :)
Ja es Erstenel persze 2023as TBSZ nyitas mellett, majd januar-februar-marcius-majus-juliusi kamatok szinten masodpiaci papirok, es 2024TBSZ megoszlas. Hacsak nem akad valami ultra alkalmi ingatlan vetel. Az is jatszik meg
Azt meg atgondolom. 13-14%os DKJk java megjött a hozamesesnek koszonhetoen. Fel evre 3%ot massal is ki tudok termelni minimum. Eljott a realizalas ideje. Valoszinuleg erste futur szamla nyitas lesz, ott fedezet reszvenyek, vagy hati moge, Bazis, vagy masik alappal. Szerintem lesz meg itt inflacio vart felett, hacsak nem hazudjak le. Karacsonyi ajandekot elteszem 10%feletti alapkamat mellett 6.1%dkj, mar alj szeru, mert 5% korul van map+. 1MAP is jobb. Az is lehet veszek masodpiacon a DKJ toke felebol februartol 18%os PMAPot, masik fele ahogy mondtam Erste Future Reszveny/hati fedezetnek
Magyar Állampapír tulajok