Topiknyitó: Hathor 2022. 12. 08. 14:35

Magyar Állampapír tulajok  

Magyar Állampapír tagoknak
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Hathor
Hathor 2023. 12. 18. 13:01
Előzmény: #15619  Boby
Nem tőled vettem, maradjunk ennyiben.
Ha nem hiszed atkuldom kepen ha adsz email cimet. Mindenki olvas netet. Van hogy egyszerre 3-4ember rakja be ugyanazt. En nem figyelgetem Te mit csinalsz
Boby
Boby 2023. 12. 18. 12:50
Előzmény: #15606  fokukac
Nem ez volt a mondandóm értelme, megpróbálom hátha...! Ezt a Nyilasi gyereket én citáltam ide erre a fórumra, én írtam egyrészről,hogy a pmáp mellett tette le a voksát. Majd jött Hathor barátod, mintha ő találta volna a cikket, és ide másolta nektek mindenféle utalás nélkül, hogy honnét szedte a sztorit, a pmáp történet alátámasztására. Ma már úgy látom, hogy kevesen emlékeznek Nyilasira ezért aztán úgy gondolom,hogy az a tisztességes,ha nem csak a koherens gondolatait, hanem az elért eredményeit is hozzátesszük ehhez a kis szösszenethez.
Fsociety
Fsociety 2023. 12. 18. 12:29
Előzmény: #15616  fokukac
A lényeg, hogy még ha fel is emelik a visszaváltási marzsot, az még akkor is marginális az így beszedhető 35%-os hozamhoz képest.---bocs,de szerintem ez a múlt. Még bejön február környékén egy nagyobb kamat,de a gond nem itt van. A gond ott van, hogy fals értékek fognak jönni várhatóan a jövőben. Erről nagyjából a KSH új embere majd valahogy gondoskodik,effelől nincs kétségem. A másik gond a cikkben az,hogy ha forint eldurran,akkor majd az infla is. Hát nem tudom, a világon volt arra példa máshol, hogy ez nem így történt. Mint ahogy józan ésszel felfoghatjuk azt is, hogy az elmúlt két évben a valós infláció nem 35% volt kummuláltan,hanem ennél sztem több. Élelmiszer,energiaárak (melyek azóta a világpiacon visszakorrigáltak,de nálunk csak elenyészően),szolgáltatások, ezek kizárt, hogy két év alatt 35%ot mentek volna csak fel. Max papíron,az meg bármit elbír.
EMAP 2023. 12. 18. 12:10
Előzmény: #15611  Nudli

A gázárral azért trükköznek kicsithttps://www.portfolio.hu/gazdasag/20231218/tenyleg-rosszul-meri-az-inflaciot-a-ksh-657275
Az villanyszámlámon is azt hazudták, (igaz az nem a KSH volt) h rezsicsökkentés nélkül 8-szor többet kellett volna fizetnem.
fokukac 2023. 12. 18. 11:55
Előzmény: #15613  propellerfan
És azért sem kaptál választ, mert ha azzal kezdet, hogy arra sem vagy képes, hogy 10-20 hozzászólást visszaolvass, akkor minek erőltessük magunkat? Lehet, azt se fogod elolvasni, mert mire jössz olvasni, már 10 hozzászólással visszább lesz... :P
.
.
amúgy ezt olvasd el, itt minden le van írva. A lényeg, hogy még ha fel is emelik a visszaváltási marzsot, az még akkor is marginális az így beszedhető 35%-os hozamhoz képest.
https://nyilasi.hu/
Ishar
Ishar 2023. 12. 18. 11:52
Azért nem kaptál rá választ, mert senki nem tudja megmondani a tutit azon kívül, hogy az illetékesek többször lenyilatkozták, hogy nem tervezik módosítani a visszavételi árfolyamot. Ezen túlmenően itt a fórumon aztán van az einstandon keresztül a befagyasztáson át a nem változtatásig és a másodpiac kialakulásáig minden, attól függően, hogy kinek mennyire szimpatikus az állampapír (vagy ki mennyire gondolkodik józanul).
Fsociety
Fsociety 2023. 12. 18. 11:50
Sztem nem ez lesz a trükk,vagy ez is. Ha a forint elszáll, és ezzel párhuzamosan jönnek majd az új KáderSH-tól a szebbnél szebb inflációs adatok,akkor úgy rabolják ki az átleg tudatlan embert, hogy fel sem tűnik neki. A visszaváltási jutalékhoz véleményem szerint akkor nyúlnak majd hozzá,ha tényleg nagy a baj. Addig menni fog a propaganda, hogy minden nagyon jó.
propellerfan 2023. 12. 18. 11:46

Sziasztok! Érdemi gondolatot nem kaptam a korábbi kommentemre, így újra bepróbálom, hátha:
"Lehet, hogy volt már erről szó, de sajnos nincs kapacitásom visszaolvasni azt a rengeteg kommentet, amik napi szinten születnek.
Mennyire valós szerintetek a veszély, hogy egyszer csak leesik a 99%-os visszaváltási árfolyam?
Szerény véleményem szerint, ahogy megindul lefele az infláció, már az állampapírok sem lesznek olyan kecsegtetőek, mint ma, így a lakosság biztos elkezdi majd kifele lapátolni a pénzt. Ezt az állam nyilván nem akarja, így logikus lépés lenne, ha egyszer csak levennék a visszaváltási kamatot.
Mit gondoltok, mennyire valószínű szenárió ez? Esetleg milyen előjelei lehetnek?"
Köszi, és üdv!
Nudli
Nudli 2023. 12. 18. 11:33
Előzmény: #15605  rocky-
Jól működő rendszer volt, gyorsban kellett a biztonságon javítani. Lásd OTP, állítólag ki be jártak a rendszerben a hekkerek. Kb azzal egyidőben jött hirtelen a karbantartás. 
Nudli
Nudli 2023. 12. 18. 11:27
Előzmény: #15601  BKKT
"Azt mondom, hogy azok az inflációs adatok amiket kimutatnak, azok nem a valódi inflációt mutatják..."
Nem pontosan értem. A statisztika egy átlag. Termékkörök szolgáltatások árucikkek vannak a számításhoz szükséges adatokhoz. 
Befektetői szemmel számos dolog ára nem változott. Ilyen volt a részvény az ingatlan és valuta. 
Az infla is 3 dologból áll össze, helyi adottságok, nemzetközi adatok és a piaci szereplők spekulációja. 
Legalább vedd a fáradságot mész egy kört a témában. Számtalan cég, bank, pénzügyi szereplő vizslatja folyamatosan a gazdasági adatokat még akár neked tetszó cégek is.  
Engem nem zavar ha azt gondolod Orbán mondta ennyi legyen infla és lőn. De becsüld meg magad. 
Szinte pontosan tudható már most, mennyi lesz az éves infláció 2023-ban Magyarországon - Portfolio.hu
Ishar
Ishar 2023. 12. 18. 11:27
Előzmény: #15607  fokukac
"én bírtam anno a csávót, szerintem most is értelmeset ír, nem nagyon lehet belekötni, teljesen egyet tudok érteni szinte mindennel, amit írt." --- Én is bírtam Nyilasit, de az alappal tényleg benézte, mert arra nem számított, hogy az addig tiltott monetáris finanszírozás általánosan elfogadott eszközzé vált és ezzel megtámasztották/felfújták a tőzsdéket. Más kérdés: próbált valaki mostanában milliós tételben kiutalni a MÁK-ból? Rendesen működik?
fokukac 2023. 12. 18. 11:13
Előzmény: #15566  Begre22
" a tudata fogja gyengiteni a forintot rendesen (remélem 450ig"
.
Ilyet meg nem is tudom, hogy írhat le valaki, aki amúgy itt él. Szerinted akkor jó lenne?
.
Amúgy nem fog ennyit gyengülni a forint, mert többletes a fizetési mérleg. IGazából a pénzáramlások iránya számít. Ha netán megint pánik lesz, és mindenki euróra fog váltani, akkor a pénzáramlások eredője változhat, de ennek nem adok túl nagy esélyt. Sokkal valószínűbb, hogy a forint kb. itt marad, ahol most van. Ezen sem az eu pénzek ígérete, sem a gazdpol kreténsége nem változtat igazán.
fokukac 2023. 12. 18. 11:02
Előzmény: #15563  Begre22
Ezt olyan büszkén írod be mindig.
Pedig, racionálisan nézve nagyon rossz döntést hoztál, érzelmi alapon. Gyakorlatilag a ~35% hozam nagyjából kimaradsz, arra hivatkozva, hogy majd lehazudják meg majd elinflálják... Holott a valóság az, hogy már elinflálták, és ez a pmáp kamat arra való, hogy ebből valami visszajöhetett volna. Na, hát Neked már sajnos nem fog visszajönni. 
És nem nagyon van más befektetési alternatíva, ami akár csak hasonlót is ígérne, komolyabb kockázat nélkül.
fokukac 2023. 12. 18. 10:58
Előzmény: #15569  Hathor
köszi. én bírtam anno a csávót, szerintem most is értelmeset ír, nem nagyon lehet belekötni, teljesen egyet tudok érteni szinte mindennel, amit írt.
.
ui. Hogy a publikum miért jutalmazza ezt mínuszokkal, azt nem tudom, de ebből is látszik az általános értelmi színvonal.  :D De az is lehet, hogy csak az irígység....
fokukac 2023. 12. 18. 10:57
Előzmény: #15576  Boby
SZeretem, amikor jössz a relativizálásoddal. 
Az, hogy valaki mit mond, mi a (közgazdasági) véleménye egy mai dologtól, annak az igazsága / hitelessége a szemedben attól függ, hogy milyen teljesítménye volt az alapjának 10 évvel ezelőtt? Ez hitelteleníti a közgazdasági véleményét? Ne haragudj, de ez egy nagyon buta hozzáállás. Az érveibe próbálj belekötni, ha tudsz. Írj értelmeset. De ez nem vita, hogy benyögöd, hogy hú, szar volt az alapja.
.
.
 (amúgy a világ legnagyobb QE-jába ő ha jól emlékszem beleshortolt, mondván, hogy nem fenntartható, hát kevés sikerrel, de hát nem volt ezzel egyedül, senki nem gondolta volna, hogy ez mehet 10 éven keresztül) 
rocky-
rocky- 2023. 12. 18. 10:23
A legszebb, hogy az üfélszolgos munkatárs szerint ez rendben van, hogy látom a 17-ei esedékességkifizetést... 18-án. Mondom neki, hogy viszont az összeg, ami oda van írva, az a következő  kamatfordulókor esedékes összeg, ráadásul ha rákattintok a részletekre, ott már a dátumot is jól mutatja, 2024.06.17, viszont a tranzakció státusza lezárt :D Teljesen káosz az egész...
A kártyás fizetési hibára meg nem mondott semmit... felvette a hibát és majd értesítenek... hello 21. század... elrontottak egy jól működő rendszert.
rocky-
rocky- 2023. 12. 18. 09:46
Hm. Nem biztos, hogy jót jelent, hogy még mindig mutatja a kincstár a 17-ei Pemáp esedékességfizetést :D
A kamat már az eurós számlán, kártyás vásárlás továbbra sem működik... Ez így elég trágya lett :( Hívom az ügyfélszolgálatot...
https://kepkuldes.com/image/PbiTGF
bronz 2023. 12. 18. 07:06
Előzmény: #15601  BKKT
Ibiza = zajec = Nudli a lakossági gáz ár nem érdekli.
Ha az imádott 51%-os kommunista pártja azt mondja, hogy csökkent 30%-kal, akkor csökkent és kész.
BKKT 2023. 12. 18. 04:07
Előzmény: #15591  Nudli

"Orbán bemondja mennyi legyen az infláció?"
Nem ezt mondom.....
Azt mondom, hogy azok az inflációs adatok amiket kimutatnak, azok nem a valódi inflációt mutatják...
Ilyen olyan számítási trükkökkel, inflációs kosár tartalmának változtatásával a valódi inflációnál lényegesen alacsonyabbat inflációt állapítanak meg....
(tavasszal pl. bekerül a kosárba a paradicsom, aminek az ára a szezonális hatás miatt lemegy és egészen őszig esik az ára.... Ősszel kikerül a kosárból és helyét átveszi a narancs ami a szezonális hatás miatt egyre olcsóbb lesz.....na kb. így is trükköznek...)
Pl. amire most is fény derült, hogy a lakossági gázfogyasztás csökkent 30%-ot.... ezt ők úgy számolták, hogy a lakossági energia ára csökkent, ez lehúzta az inflációt.... valójában nem csökkent egyetlen fillért sem a lakossági energia....
Alacsonyabb inflációnál alacsonyabb nyugdíjemeléseket és közalkalmazotti béremeléseket kell adni... Ezért trükköznek a számokkal....

Topik gazda

Hathor
Hathor
4 5 1

aktív fórumozók