"Itt végig az ment, hogy aki megveszi ezt a papírt az 10 évre beragad, a kamatokat is államosítják, nem tud majd kiszállni csak 20%os bukóval." --- Ezt csak pár ember szajkózza itt rendületlenül, de többször elmondták, hogy azért van nekik is.
DKJ helyett, de azt hogy? Itt végig az ment, hogy aki megveszi ezt a papírt az 10 évre beragad, a kamatokat is államosítják, nem tud majd kiszállni csak 20%os bukóval. Hogy lett hirtelen az utolsó hetekben a likvid DKJ alternatívája?
Tessék, portfolio rendes volt, meg grafikont is csinalt:https://pcdn.hu/articles/images-o/p/m/a/pmap-643155.png 31. Het utan startolt a 2033/I, van jó pár olyan hét amikor bőven 25mrd alatt volt a kereslet. 18,8mrd volt a mélypont. Akkor 2 heti felhalmozott kamattal a kutyának nem kellett.... Most meg nem győzte a nép belapátolni az utolsó filléreket sem.
Igen, 112,98, de ebből hiányzik 1%, mert idő előtti visszaváltás esetén ennyi, amúgy 113,98-nál jár. 16%( prémiummal): napi kamata: 16/356 = 0,0438356164383562% január 20-tól eltelt eddig :319 nap 319*0,0438356164383562= 13,98 vagyis 113,98.
Rendben, akkor ideírom: Begre megnézte a Róna Péter videót, aztán már 50 százalékos inflációt vizionált és a jelenlegi csökkenő infláció mellett úgy döntött, hogy eladja a februártól/márciustól kb. 19,5 százalékon ketyegő PMÁP-jait. Amennyiben szerinted ez racionális döntés volt, akkor lelked rajta.
Miért kerülje a Róna Péter videókat? Ezt a kamu 9,9% infla kapcsán írta és arra válaszoltál. Múlt héten volt az említett videó valamikor, tegnap vagy ma már 2 cikket is láttam ezügyben. Azokat az oldalakat is kerülje? Forbes, mfor.
Én pl. nem azért vettem, mert kivártam. Hanem mert "utolsó lehetőség" a nagy%-os PMÁPba beszállásba. Valószínűleg ezt várták, ez is lett. Fel se merült bennem, hogy veszek 2033/I-t, de vettem. Azt hittem,h kamatlejáratkor (jövőre) is lesz ilyen jellegű 2023-as inflas papír 17-18%-al, de nem lesz. Sokan valószínűleg emiatt léptek, előre megvették, amit megvettek volna később. 9,9% vs. 17.5-18 +0,25%. Mert ez a logikus döntés.
Kivárták, amíg kiderül, h milyen lesz az új sorozat. Várható volt, h rosszabb lesz, de 1. Nem h ennyivel, 2. Még ha várható is volt, nem volt garantált. Több info > megalapozottabb döntés.
Magyar Állampapír tulajok