közben amúgy a 2027/B-nek nőtt a nettója, 99,7%-ról 99,8%-ra. Olyanom is van, az most áll 1,88%-os pluszban, úgy, hogy okt. 21-én szálltam be. szóval többet hozott 2 hónap alatt, mint a másik 4 hónap alatt.
A PMÁP bevezetés őskorában (2010-2014 között) 3-6% volt a kamatprémium infláció felett. Ráadásul az éves kamatfizetési fordulókor 100% áron lehetett visszaváltani is. Van tér felfelé a 1,5%-tól, csak nem hiszem, hogy ebben gondolkodnak.
Ellentmondást érzek. A sajtótájékoztató alapján a lakosság a rövid papírokat keresi, tehát nem akar elköteleződni. Még akkor is, ha ezek nem lakossági papírok. (DKJ-ba óriási lakossági pénzek folytak be.) Az ÁKK viszont pont a másik irányba akar menni, és még hosszabb, még nehezebben visszaváltható papírokat bevezetni, rövidebbeket pedig megszüntetni. Nem tudom a lakosság mennyire akarja majd ezeket megvenni, igen kedvező feltételek és magas kamatok kellenének ilyen hosszú elköteleződésre.
A második félévben az idei növekvő infláció miatt egyre magasabb a bázis érték ami potenciálisan csökkenő inflációt jelenthetne, de a mai sajttájekoztató alapján kételkedek benne. Babaváró folytatódik, 30 éves korig.adó elengedés. Ezek mind fwdezezlen csekkek.
Magyar Állampapír tulajok