Az járt jól, aki 433-ért megvette az eurót. Ezt már mi itt jól tudjuk, itt mi a 16 és 19,1% kamatokkal, a mai 392-es euróval mind sokat buktunk. Múltkor is láttam az osztrák despar ajtajában a táblát, hogy akinek magyar állampapírja van, azt nem szolgálják ki, mert az alsópolcos milkacsokit fenntartják azoknak, akik bizonyítják, hogy 430 felett vettek eurót. A külföldi hotelekben is kérni szokták az igazolást, hogy nem állampapír kamatból van a pénz, amit ott elköltenénk.
és akkor ki nyert, ha valaki 433on bevásárolt euróból, azóta véletlenül sem kamatoztatta és most elmegy külföldre pihenni és hazafelé bevásárol kb az itthuni árak feléért, ha ügyes és szemfüles ;) a) aki itthun ül 2 év kamatával és elmegy bevásárolni az agyonadóztatott boltokba b) aki kirepül a rossz eurójával bevásárol kint Ki kap többet a pénzéért? vesz kint0,69euróért 280 FO$rint lilatehenes csokit 0,88euróért 343 FO$rint 250mlf@ tusfurdőt? Az első itthun 500 alatt nem sűrűn van a második ára is kb 640
Mi az hogy medve meg bika piac, ezeket a szavakat amatőrök használják! Nagyjából 48 ezer részvény van a világon, egy átlag ember is jó pár ezer részvényből tud válogatni ugyebár! Egy időben nem fog az összes felmenni vagy leesni ezért is nincs értelme medve meg bika szavakat használni!!!
Es benne vagy a 40% bux emelkedesben? Kétlem. Eleg megnezni a bux 1 vagy 5 eves chartjat. Nem azonos a kockazat sem es az allampapir hozam egy folyamatos emelkedes. Az alacsony kockazatu kiszamithato magas hozam az premium helyzet. Tozsden megeltem amikor hetfon gappal nyit a tozsde es kokent zuhan atlepve a stopodat ha volt, vagy elvettek a stopokat majd felment. Kockazat és hozam.
Ja, hogy nem az a lényeg, hogy minnél többet keressünk a befektetéseinkkel, hanem hogy ki mikor regelt? Ohh tipikus mihaszna, buta magyar hozzáállás!!!! Engem sem lep meg!
Na azért csak sikerült eljutnunk ide, hogy nem is az volt a célod, hogy összehasonlítsuk az állampapírt a bux-szal. Friss reg, ma készült, nem lep meg.
Tehát hozzájárulsz ahhoz, hogy még jobban eladosódjon az ország? Ha azt mondják ugorj kútba lazán megteszed, ksh infláció +1,5 % -ért! Hát igen a birka az birka marad!
Nem érdekel, az ő dolguk, hogyan oldják meg a feladataik finanszírozását. Ők ajánlottak szerződést, hogy adjam oda a pénzem a ksh infláció +1,5%-ra. Nem én kuncsorogtam, hanem ők ajánlkoztak. Ha jutott pénz Vodafone-ra, belgrádi vasútra, reptérre, akkor jut pénz az én állampapírom kamatára is.
Az államkassza fedezi az állami kiadásokat, oktatást, egészsségügyet, nyugdíjat... https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81llamh%C3%A1ztart%C3%A1s Nem érdekel???!!! Ezekszerint nem itt élsz vagy nem veszed igénybe az állami szolgáltatásokat, ugye?
Magyar Állampapír tulajok