sziasztok, valaki már kapott e-mailes visszaigazolás arról, hogy beérkezett a teljes elfogadási dokumentációja? és ha igen, mennyi idő után? Illetve, van esetleg valaki aki cégként ajánlott fel részvényeket? köszi előre is!
TBSZ és NYESZ számlák speciális szabályaiA részvények tőzsdei kivezetésével megszűnik annak lehetősége, hogy a részvény továbbra is Nyugdíj-előtakarékossági Számla („NYESZ”) nyilvántartásban, illetve tartós befektetési számla („TBSZ”) lekötési nyilvántartásban maradjon.
A 2. lehetőség (Eladási nyilatkozat) választása esetén kapott ellenérték a TBSZ számlán kerül jóváírásra.
a 3. lehetőség (Zrt. részvényes) választása esetén, az átalakulás utáni, Zrt. részvényei (Bszt. 67/B. § (4a) alapján) TBSZ számlán nem tarthatók, ez a választási lehetőség az adott évi TBSZ számla megszűnését vonja maga után. (Emiatt az adott TBSZ számlán tartott összes értékpapír és pénz egyenleg átkerül a normál értékpapírszámlára!) Amennyiben a részvényes rendelkezik a normál értékpapírszámlán a TBSZ számlán nyitott Kulcs-Soft Nyrt. piaci értékének megfelelő számlapénz egyenleggel, lehetősége van a pozíciók normál számlára történő átkötésére. Ebben az esetben a TBSZ számla megmarad, és jóváíródik rajta a tranzakció ellenértéke, míg a Kulcs-Soft részvények a normál számlára kerülnek, ahol az átalakulás után már a Zrt. részvényei lesznek nyilvántartva. Átkötéssel kapcsolatban üzletkötőink, bankáraink és ügyfélszolgálatunk nyújt bővebb tájékoztatást.
A magyar piacot nem is nagyon nézegettem, pont ezek miatt, amiket írtál is. Pláne, hogy én osztalékalapon gyűjtögetek, ahol azért szűkebb a kínálat is. Végül BMW-t vettem, Thyssekrupp-ot, meg egy kis Lufthansát. De csak mert semmi jobb nem jutott eszembe.
Amúgy én nem vagyok most annyira elégedett. Mármint érthető, hogy a gazdaság szarul megy, de ehhez képest a legtöbb nincs is elképesztően alul árazva. A midcapeken belül én most kb az Akko-ban látok nagyobb terek és momentumot az emelkedésre. A Masterplastnál várom a fordulatot, ott azért már nyomják eléggé össze a rúgót.....de még úgy is legalább negyedévek mikorra egy jó negyedévre kilőne. Látok még teret a Waberersben meg az Autowallisban, bár ezeknek sem igazán dolgozik most a piac. Meggyőződésem még h többet ér a Nap Nyrt, de ott az egyébként szép teljesítmények után sem szokott érdemi emelkedés lenni. Ha más is megosztja h ezeket hogyan látja annak én csak örülök.
BASF, Bayer, BMW, Deutsche Bank, Deutsche Telekom, Siemens, Thyssenkrupp, Lufthansa, Münchener Rückverischerung. A Bayeren kívül egyébként nem is rosszak, de bővítésre sem igazán érdemesek (szerintem). Illetve a BMW-nek jó az osztaléka, illetve a p/e-je is, de - úgy vélem - a kockázatok is nagyok az autóiparban mostanság. Ugyanez igaz a Lufthansára is.
Tudom, ez egy kicsit OFF, de ennek a csoportnak lassan úgyis vége lesz… Szóval nézegetem, hogy mit tudnék majd vásárolni a KulcsSoft részvények helyett és hát tragikus a felhozatal. Ez igaz, mind a magyar, mind a német piacra (a sima K&H-s értékpapírszámlán ez a két piac érhető el). Nem arról van szó, hogy ne lennének jó vételek, de azokból ki vagyok tömve rendesen, így szívesen találtam volna valami új céget. Egyelőre sikertelenül. :/
A netes tájékoztató azt írja, postázni is lehet, vagy a Mészáros utcában is be lehet dobni egy dobozba. A papíros hirdetmény viszont csak postai küldemény ír. Akkor most melyik igaz?
Kulcs-Soft Nyrt
Hamarosan a BÉT-en lesz a Kulcs-Soft, és gondoltam már jobb lesz előre megbeszélni, ki hogyan áll hozzá.
1000 Ft-on a bevezetés. Remélhetőleg nem egy filaxia2 vagy keg2 lesz ebből, mindenesetre én bizakodom, így valószínűleg igyekszem hamar belevenni.
link
link