Én is ebben bízom. Végső esetben meg legfeljebb végigcsinálom a procedúrát. Viszont a Raiffeisen-es pakkot most már biztos, hogy megtartom. Úgy vélem, megéri vele rizikózni… fog még nagyot ugrani ez a cég, szerintem.
eldobálják a parások olcsón,aztán később már csak drágábban tudja majd venni.Akkor el fogod tudni adni.Egyébként én sem értem,hogyha el tudná adni 2051-en,miért dobálják 120 ft-tal olcsóbban.
Hát most erre nehéz mit’ mondani. Nem tudom, miért éri meg ezen az áron eldobálni, de ez legyen azoknak a problémája, akik odaadják ennyiért. ¯\_(ツ)_/¯ (Mondjuk annyiban azért az én problémám is, hogy a TBSZ-es csomagommal ott állok feljebb, de egyelőre hiába.)
Időközben megérkezett a Raiffeisen válasza: “Alábbi levelére szíves tájékoztatásul közöljük, hogy továbbra is tarthatja bankunknál a részvényeit, tudomásunk szerint a banki ügyintézési díjak nem változnak. Amennyiben ebben változás merülne fel, a kondíciós listában nyomon tudja követni.”
1. Nem igaz, hogy nem fog érni semmit. 2. Kulcsár Tibornak most minden vétel jó 2051 Ft alatt. 3. Jelenleg cca. 5%-kal lejjebb forog a papír, mint amennyit stabilan lehet majd kapni érte hamarosan.
Én is néztem a doksikban a szochót. Az a gyanúm, hogy mivel ez technikailag részvénytranszferrel történik, ezért ez nem ETÜ-nek minősül. ETÜ az lenne, ha megvenné a cég a piacon, ahogy normálisan SRV vásárlás is szokott történni.... Itt ezzel szemben mi áttranszferáljuk neki, ő pedig visszautalja a vételárat. Szóval árfolyamnyereség + szochó ami rá vonatkozik. Szerintem. Persze lehet, hogy tévedek, valaki erősítse meg, vagy cáfolja :)
Most mi a helyzet a szochoval? Nem értem h h merült fel. EGT-s szabályozott tőkepiaci ügylet esetén amúgy is csak a SZJA merül fel nem? Illetve amúgy nem tudtok erre valami digitális megoldást, hogy ne kelljen fizikai papírokat postáztatni?
És még annyit ehhez, hogy 2014-ben az 550 Ft körüli árfolyamhoz 24 Ft osztalék tartozott, míg idén a 2000 Ft körülihez (vagyis inkább alattihoz) 184 Ft. ¯\_(ツ)_/¯
Én nem tolnám rá egy az egyben a felelősséget. A “befektetői” (az idézőjel nem véletlen) mentalitással is komoly gondok vannak. Az a néhány barátom, aki tőzsdézik, tragikusan csinálja: érzésre adja-veszi a papírokat, és kb. csak a blue chipek léteznek a számukra. Ezt úgy értsétek, hogy még az Állami Nyomdára is visszakérdeztek anno, amikor említettem nekik, hogy az mi… A Zwack-ot is csak azért tudják, mert mégiscsak szeszt árul. A lényeg, hogy a KulcsSoft nagyon sokak számára egyszerűen radar alatt van. Mások meg mondjuk beszálltak, aztán látták, hogy pang az árfolyam - persze nem értették, hogy miért - és aztán születtek az ilyen fórumok itt, hogy Rablópapírok: KulcsSoft, …, …. (nem tudom már pontosan a nevét, illetve a többi cégre nem emlékszem, ami szerepelt a névben, de azok talán tényleg szemetek voltak). Hát így nehéz, ugye… mert közben meg a KulcsSoft éves szinten az utóbbi tíz évben hozta azt a bő 15%-os kamatos kamatot (árfolyam+osztalék). Mindezt úgy, hogy - még egyszer - az árfolyamnak nem itt kéne lennie.
Kulcs-Soft Nyrt
Hamarosan a BÉT-en lesz a Kulcs-Soft, és gondoltam már jobb lesz előre megbeszélni, ki hogyan áll hozzá.
1000 Ft-on a bevezetés. Remélhetőleg nem egy filaxia2 vagy keg2 lesz ebből, mindenesetre én bizakodom, így valószínűleg igyekszem hamar belevenni.
link
link