Ha elfogadtad a veteli ajánlatot, eladod a cégnek a részvényeid, akkor persze, úgy lehet transzferálni, erről szól az idézett szja rendelkezés. Ez esetben a TBSZ számlán fogják jóváírni a vételárat és megmarad a TBSZ számlád is, megy tovább minden.
Mondjuk nálam nem voltak ilyen gyorsak. Pénteken adtam fel elsőbbségivel, hétfőn megkapták, megjött a tértivevény. Viszont csak most jött be az email, hogy érkeztették és elkezdtek vele foglalkozni.
Igen, egy ilyen helyzetben hatalmas kitolás, hogy tulajdonképpen kénytelen vagy áron alul eladni a pakkot. Mert nyilván a tipikus portfólió nem úgy néz ki, hogy érdemes legyen egy részvény miatt feltörni a TBSZ-t…
Szerintem is durva. (És biztos velem van a baj, de nem értem, miért van ez a jogszabály…) Én pont emiatt adtam el inkább a TBSZ-en lévő KulcsSoft részvényeimet. :/
Bemész a brókercégedhez, vagy egy bankfiókba, ha van nekik, indítod a transzfert a Kulcssoftnak. A transzfer 2-3 nap alatt odaér. Aztán kitöltöd a nyomtatványt, amit a Kulcssoft küldött neked levélben. Ezt postára adod nekik, elsőbbségivel egy nap alatt ott van.
Kulcs-Soft Nyrt
Hamarosan a BÉT-en lesz a Kulcs-Soft, és gondoltam már jobb lesz előre megbeszélni, ki hogyan áll hozzá.
1000 Ft-on a bevezetés. Remélhetőleg nem egy filaxia2 vagy keg2 lesz ebből, mindenesetre én bizakodom, így valószínűleg igyekszem hamar belevenni.
link
link