csilla23

Regisztráció: 2018-11-20 17:47:29

Hozzászólások száma: 3 979

Utolsó hozzászólás: 2020-08-14 22:43


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 4

Kedvenc topikok db Utolsó hozzászólás

4 310
2020. 08. 06. 06:41

Kitiltások, felfüggesztések

Moderáció:
Kitiltás a "DELTA LUFI" topikból

A moderálás a "DELTA LUFI" topik #1105 sorszámú hozzászólása alapján történt.

A moderátor indoklása:
Szégyelld magad.

felfüggesztés(ek):

Moderáció:
Felfüggesztés a "Hanyatló kispapírok kora - Nagy összeomlás jöhet!" topikban - 2020-03-02 00:19-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)


A moderálás a "Hanyatló kispapírok kora - Nagy összeomlás jöhet!" topik #1319 sorszámú hozzászólása alapján történt.


A moderátor indoklása:
Trollkodás
Moderáció:
Felfüggesztés a teljes fórumból - 2020-04-10 21:34-ig (5 nap, 0 óra, 0 perc)
A moderátor indoklása:
személyeskedés

utolsó 20 hozzászólás

Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) péntek, 22:43
Igen. Én így tudom.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) péntek, 22:24
EU-n kívüli piacon vetted a papírt anno, akkor a szochót is fizetni kell...
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) péntek, 20:16
Az adózásnak (így a nyereségadónak is) az az értelme, hogy nálunk “okosabb” emberek, “okosabb” dolgokra költsék a pénzünket, mint mi magunk tennénk...👆
De ez mindenhol így megy, az állambácsi mohó, és amit lehet felfal a jövedelmedből, azt is megadóztatja újra, amit már egyszer megadóztatott, ilyen az ÁFA és a nyereségadó is:
https://www.youtube.com/watch?v=XDE9e0IZkbI
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) péntek, 16:14
Hajrá! 👍
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) péntek, 14:32
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) péntek, 10:31
Szemezgetek vele egy ideje. Sports betting és iGaming. Sokan tradelik, elvileg a PENN-t követné, de nem tört ki két hete, mint a PENN. Viszont most viszont két nap alatt átment mindenen.
Jó kis április elsejei tréfa lett volna belevenni:
https://finviz.com/chart.ashx?t=DKNG&ty=c&ta=1&p=d&s=l
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) péntek, 09:11
Szia! Nem kellene olyan könnyen beletörődni! Fel a fejjel!
Szerintem állj rá egy kicsit az IPO-témára, nézz meg, hogy ebben az iparágban (mortgage finance) az IPO-k árfolyama hogyan alakult. (Az IPO-kra jellemző, hogy meghúzzák, majd konszolidálódik, és 1-2 hónap után megindul, aminek eddig a chartját láttam az kb így működött.) 
Plusz nézd meg rendesen a céget, ha eddig nem történt meg, mik a perspektívái. Én most ránéztem kicsit, azért ez egy komoly cég, várhatóan osztalékot fognak fizetni, akkor lehetnek majd intézményi befektetők. Csak ebben a hónapban 100.000 jelzáloghitelt zárnak le, és valami tech-platformmal dolgoznak. Ha jól látom 100 millió részvényt bocsájtottak ki, beszedtek 1.8 milliárd dollárt. Idén a 10 legnagyobb IPO között voltak... 
Plusz tavasszal láttam többször olyat, hogy nevesincs mortgage cégeknek napon belül 50-60%-ot téptek a részvényein, mondjuk azok small cap-be tartoztak..
Még valami: én elvből sem ugrok be IPO-ba az első 3-6 hónapban, ezt sem néztem meg, amikor beírták, de azt hittem, hogy rakétákat gyártanak...:DDD Lehet, hogy a robinhoodosok egy része is. 
Szerintem érdemes várni, mehet még lejjebb is, de ha nincs túl nagy tőkerész benne, akkor be kell tenni egy eladási megbízást valahova bekerülési ár felett, ha nem tudjátok napközben követni, és elülni egy kicsit a papírral...Szvsz.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) csütörtök, 19:11
Felteszem a Change Research (az egyik legnagyobb közvélemény-kutató, nagyjából neutrális, 2016-ban kissé felül mérték Hillary asszonyságot) heti összefoglalóját. Az angol gyakorlására sem utolsó, mert egyszerű és világos szövegezésű, egyben tele van egyszerű táblázatokkal, grafikonokkal. Nemcsak az elnökválasztás pillanatnyi helyzetét mutatja, csatatér államokra külön kitérve, de a közvélekedést a gazdaságról, reopenről, iskolák újraindításáról, a járvány kezeléséről, stb. Szerintem igen tanulságos, jó kis bepillantást nyújt az amerikai közvéleményre számos kérdésben, 5-10 perc alatt átfutható...
https://www.changeresearch.com/post/states-of-play-battleground-wave-11
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) csütörtök, 18:35
😲😲😲
Ilyet eddig csak youtube videón láttam.
Magam részéről: a lustaság, az amatőrizmus és megszokás félegészség!  😏 
Én utálom a helyhez kötöttséget, a rendes melómat is úgy végeztem 2012-től, hogy már PC-m sem volt (akkor leszoktam róla, mert volt egy kedves ellenségem az új melóhelyemen, ahol papíron különálló szervezet vittem, de volt egy virtuális rangsor házon belül, én a 3. voltam, ő pedig kvázi 2., mindenáron ki akart csinálni, és nem akartam arra bemenni egy reggel, hogy valami f@szság van a gépemen...). Azóta IPad, ultra-mobilitás, és csak én férek hozzá. Aztán a spekázáshoz való visszatéréskor fejlesztettem egy Pro-ra, aminek megvannak kereskedés követése szempontjából a korlátai, de valamit valamiért. Az éjszakai kutakodás közben kinézett tickerekhez nem csinálok külön figyelőlistát, de nem is gyakran szoktam újakat felvenni. Nem veszek olyat, aminek a híreivel, fundás-val és TA-történetével legalább felszínesen ne lennék tisztában. Abból a bő 100-ból, amit kereskedés közben követek mindig van pár olyan, amelyeket arra a napra kiszúrtam, ha villant, akkor megnézem 15 percesen, órásan, stb. Aztán gyerünk. Ez a swingem. Napizást szórakozásból csinálok, de legutóbb is (hétfőn) pont olyan nap volt, hogy végül semmibe nem nyúltam bele, hiába álltam rá. 
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) csütörtök, 17:40
Sosem adom el! Olyan áron, amilyenen szeretném? 😃😃😃
Persze, a bővítés alatt álló pakk kb. 2/3-ával hosszútávú terveim vannak, akárcsak az SPCE-vel. Valamikor majd a távoli jövőben (2021...😂🤣😂) Csak bírjam ki addig bennük, az sem baj, ha belehúznak addigra (egy kicsit...).
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) csütörtök, 17:28
Hülye hasonlatot hozok: az ilyen, kinézett szitukat úgy kell swingelni, mint a csuka, ahogyan “vadászik”. Szépen nyugodtan be kell állni mozdulatlanul, várni türelemmel, aztán, amikor elvonul előtted az “áldozat”: hamm! 
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) csütörtök, 17:19
*MA20...😃
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) csütörtök, 17:16
Házi buhera TA...
Először is: tegnapelőtt fordítós gyertyával pattant az MA50-ről. Másodszor tegnap vissza tették az emelkedő trendvonal fölé, átment az MA20-on, és az utolsó órában kiemelkedő forgalommal vették (az átlagforgalom négyszerese volt). Végül ma a StochRSI bejelzett. Én nem kereskedem vele, a CRM és az ACN miatt figyelem, de ha mozognék benne, akkor valszeg tegnap veszek bele, ha tetszetősen fordul órásan, akkor indul az indító pakk. Így legtöbbször pár % előny kiépül, ha fordul, akkor is kimegy stoppal, kis nyerővel. A céláram 485 körül lenne. Itt és most max 2 hetes swingről beszélünk. Egyébként tényleg közel a boli-tető, de szerintem tágítani fogja, és az RSI-nek is van még rendesen hely...
Kicsit a két hetes nyaraláson ragadtam, keresem az elvesztett fonalat, látszik azon is, hogy pont tegnap amortizáltam valamennyit az SPCE-ből. Nem érzem még a ritmust, ezért játszom legalább fejben...
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) csütörtök, 16:28
SaaS: a CRM és az ADBE vételre fordult, ha valakit a komolyabb szoftverfejlesztők, -szolgáltatók érdekelnek...
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) csütörtök, 16:01
Komolyabb emelkedésre én sem fogadnék most, max egy értelmezhető korrekcióra. Egyszerűen az extrém forgalomra hívtam fel a figyelmet. Hozzátenném: órásan vételre fordult (nálam), meglehet, hogy egy +10%-os swinget el lehet benne kapni. Ennyi,.
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) csütörtök, 15:43
SPCE: valamitől megtáltosodott, a szokásos 15 perces forgalom négyszeresét produkálta 10 perc alatt...
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) csütörtök, 15:28
Nyugi! Még véletlenül sem rád! Egyébként összetéveszthetetlen a stílusod...👍
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) csütörtök, 12:08
Mint sokminden mást is...
Spekázzunk együtt Amerikában! (blumen szobája) csütörtök, 12:08
Én nem tudom, mi itt ez a destruktív nyüzsgés ma, de az a megérzésem - egy esetben biztosan tudom is -, hogy a fórum több nicket használó, megkeseredett észosztói találtak ide, ami jó jel is lehetne. Csak, amellett, hogy céltalan, de provokatív, egy idő után fárasztó is...

friss hírek További hírek

 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek