A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
"(#675) 2008. július 7. - 16:21
szeptemberig venni kell
...
én mindenesetre vettem, veszem.
r76"
ZOLO
árfolyam: 2008.03.26 close 1229 Ft
"(#524) 2008. március 26. - 12:16
értem, szvsz lehet tovább gyüjteni
...
zolo"
NEWEDGE7
árfolyam: 2008.03.04 close 1228 Ft
"(#491) 2008. március 4. - 14:12
március végéig kell venni véleményem szerint van egy komoly vevő akik 1200-1220 as rangebe gyüjti a kispistiktől- azaz tőlünk:-) a piaci helyzet meg kedvez neki.
newedge07"
Én viszont idéztem tőled, meg még pár embertől akkori árfolyamokkal, hogy 6-7 éve 1000-1200 körül nyomtátok a vétel, vétel, vétel dumákat. Na ők most még most is 30%-os bukóban vannak veletek együtt (így, hogy ment már 50%-ot).
nyelo:akinek folyton ugattad meg 400 korul h adni adni ahhoz mit szolsz? Minden forumban te rohadt okos vagy de tovabbra sem kaptam valaszt ha nincs jegyed mit erolkodsz itt 5 eve ebben a forumban?
A Budapesti Értéktőzsde Titkársága vezetője a kárpótlási jegyek "R" sorozatát a Budapesti Értéktőzsdére 1996. szeptember 3-ával bevezeti.
A bevezetés feltétele, hogy a kérelmezők a bevezetést megelőző munkanap 12.00 óráig a kárpótlási jegyek bevezetéséért és folyamatos forgalomban tartásáért fizetendő átalánydíjat - 6 000 000 Ft - fizessék be a Budapesti Értéktőzsde számlájára, és a befizetés tényét a titkárságon igazolják.
A kárpótlási jegyek tőzsdei kereskedésére egységes sorozatként, külön sorozatmegjelölés nélkül kerül sor az automatikus kereskedési rendszerben. A kárpótlási jegy kereskedési árlépésköze 1 Ft, kötésegysége pedig 1 db 1000 Ft eredeti címletértékű kárpótlási jegy.
Indokolás: Az Országos Kárrendezési és Kárpótlási Hivatal, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt., kárpótlási jegyek elsődleges forgalmazását lebonyolító konzorcium tagjaként a K&H Brókerház Rt. és az ÁÉB Értékpapír Rt. 1996. augusztus 28-án kérelmet nyújtottak be a Budapesti Értéktőzsde Titkárságára a kárpótlási jegyek "R" sorozatának bevezetése tárgyában.
Az "R" sorozatú kárpótlási jegyek kibocsátásának időpontja 1996. május 13-a volt, a kibocsátás tervezett nagysága 10 000 000 000 Ft névértékű kárpótlásijegy-mennyiség. Ezen összegből 1996. augusztus 5-ig bezárólag, összesen 262 307 000 Ft névértékű kárpótlási jegy került kiadásra.
A kárpótlási jegy aktuális névértéke: 174,2%.
A kárpótlási jegyek tőzsdei bevezetése a "Kárpótlási jegyek tőzsdei bevezetéséről, kereskedéséről és elszámolásáról"szóló szabályzat II. fejezete 1. pontjának előírásai szerint történik.
Mivel a bevezetést kezdeményezők a fent említett szabályzat előírásainak eleget tettek, ezért a Budapesti Értéktőzsde Titkárságának vezetője a rendelkező rész szerint határozott.
Basszus keson kapcsolodtam ma be, le is maradtam. Hogy minek is jar a szam feleslegesen?
Valamennyi van regebbrol de ma ra akartam tankolni.
Ervek, ellenerve ez megy itt, nem itt za igazsag, az sajnos odat, ahova csak kevesen jutnak, azok a biztosra mennek.
Estarrol 1 Ft-al maradtam le, elcsesztem a begepelest 99 a 98 helyett, javitottam, de 10mp-et buktam es mar keso lett. Tiszta orulet, kezdek depis lenni, ki kell ezeket heverni.
Udv
Egy korábbi peres kezdeményezésnek pontosan ez volt a lényege, hogy jogszerűtlen a különbségtétel az alanyi és nem alanyi között (márpedig volt különbségtétel, mert földvásárlásnál még pár éve is csak alanyit lehetett használni).
Nem lesz különbségtétel. Miért is lenne? Kimondták - és logikus is - hogy véglegesen szeretnék rendezni a kérdést. Szerintem valamilyen folyamatos beváltási lehetőséget találnak ki. Mondjuk államkötvényt vehetsz rajta vagy ilyesmi.
Törvény szerint nem lehet különbséget tenni, bár a korábbi részvénycseréknél volt olyan, hogy előnyben részesültek az allokáció során az alanyiak, (ha jól emlékszem)
igen így van
hogy miért kerültek másodlagos forgalomba és az milyen jogokat biztosít ez itt a kérdés
mert eleve a kárpótlási "elvbe" sztem ez nem illik bele
Minden kárpótlási jegy először "alanyi" volt. Azután kerültek be a másodlagos forgalomba, tőzsdén és tőzsdén kívül. Pl. a kilencvenes években egyes boltok is elfogadták.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509