A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
én is így látom 1k alatt elszedni a kicsiktől , 1k-n 300 db láttam 1029-en 100 db..talán 1030-on láttam 500 db-ot. ezek nem tételek ha tegnapi forgalmat vesszük alapul véleményem szerint.
az bizony, csalódás lenne ha tesztelné az 1k feletti szinteket pláne a tegnapi forgalom után. aztán lehet h csak a vevő(-k) kivárnak míg bejön egy nagyobb mennyiség.meglátjuk. pénzes emberünknek egyben igaza lesz h izgalmas 1 hó lesz. szép napot!
Hitközségünk a napokban talált némi kárpótlási jegyet, amit özv. Schützmanné elhurcolása miatt kapott a Hitközség. Az idős hölgy végül hazatért, így dupla kárpótlás járt a Hitközségnek (egyfelől az elhurcolásért, másfelől a bizottság figyelembe vette a visszatérő özv. Schützmanné nehézkes természetét is).
Várhatóan a közeljövőben piacra dobjuk az értékpapírokat, és a befolyt pénzt Schützmanné családjának kárpólására fordítjuk.
Sokféle dolog lehet. Volt, aki itt korábban felvetette az állampapírt. (szerintem ez nagyon nagyvonalú megoldás lenne, de legyen! :-) )
Van az államnál több társaság kisebbségi részvénycsomagja, amit nem akarnak megtartani. Esetleg azokból összerakhatnak egy Forrás-szerű portfólió-társaságot, és annak a részvényeit ajánlanák fel. Vagy ki tudja?
Napok óta azon agyalok, hogy mi lesz a TBSZ-es jegyeimmel, ha valami cserét ajánlanak.
szerencsére a Plotinus topicban megtaláltam a választ:
"lehet cserélni.
Szja tv. 67/B §. (Tbsz)
4a) Nem minősül a lekötési időszak megszakításának a lekötési nyilvántartásban szereplő értékpapír átalakítása (kicserélése), ha a magánszemély nyilatkozik, hogy a csere során létrejött (átalakított) értékpapírt a lekötési nyilvántartásban kéri szerepeltetni.
tigus"
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509