Topikgazda: oszlopos 2004. 09. 16. 13:59

Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?  

Ugrás a cikkhez
A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
r76 2009. 09. 25. 12:53
Előzmény: #1099  newedge07
Egy nemzetközi per esetén a magyar állam nagyon rosszul járna hiszen ott nem a névértéket lehetne csak követelni hanem visszamenőleg a kamatokat illetve az egyéb károkat. Már évekkel ezelött is volt ilyen próba és a PM meghátrált (akkor volt a Mol). Én mondjuk örülnék neki és csatlakoznék. Undorító ami folyik a jegyben hűen tükrözi az országunkat.
newedge07 2009. 09. 25. 12:47
Előzmény: #1098  akpo
a belinkelt hír is lényeges. Nemzetközi per lesz én ezt tudom. Persze logikus , hogy a magyar sajtó semmit nem ír róla. Kiváncsi leszek mit mond Brüsszel, mosott pénzzel felhasználható.adózottan tőzsdén meg nem három éve..hogy is van ez? Én nem vagyok jogász de nem is kell hozzá nagy jogi tehetség. Az állam akkor járt volna jól ha már évekkel ezelött lezárta volna.
akpo 2009. 09. 25. 11:31
Teljesen egyetertek azokkal, akik szkeptikusan allnak az ugyhoz. Lassan ezer eve nyomott aron mennek a jegyek, beleulni 1,000 felettrol ongyilkossag volt szinte barmikor. Azonban itt mar nem biztos, h. az. Sokaknak szurja mar ez a szemet sztem es tobb per is indulhat. Nekem 600as szintrol azert van.

+1 link
link

Törölt felhasználó 2009. 09. 13. 20:41
Előzmény: #1094  Törölt felhasználó
lasd valaszom lentebb
tudom hogy igy van
Törölt felhasználó 2009. 09. 13. 20:39
Előzmény: #1093  Törölt felhasználó
jajj hagyjal mar ezzel
nem hiszem el hogy nem jottel ra hogy csak ironia volt
termeszetesen tudom hogy igy van
mar csak azert is valaszoltam erre ebben a topikban mert kb 10 evvel ezelott engem is beszivatak ezzel a karpotlasi jegy bulival
eppen eladtama matav reszvenyeket es karpotlasi jeyet akartam es azt hiszem akkor meg volt a tozsdecapa forum es ott irogattam
es akkor egyen ketten nagyon elkezdtek mondani hogy huuu tok jo lesz venni kell hogy o mar vett is egy csomo darabot es meg vesz mert az allam majd duplaaron szamitja be valami jo kis szaftos allami ceg reszvenyeibe

aztan egy ket het utan rajottem hogy atveres
szerencsere minimlais veszteseggel szalltam ki belole

azota tudom hogy bannak ilyen Mobius felek is az otp topicban

te nem koveted emlitett illeto "munkassagat"?

most eppen fhb egis meg tvk reszvenyket akar vetetni mindenkivel
Törölt felhasználó 2009. 09. 13. 20:06
Előzmény: #1094  Törölt felhasználó
ha nem poltikáról van szó mindenben egyetértek veled, elsősorban tőzsdei kérdésekben
ezt sosem tagadtam, sőt...
Törölt felhasználó 2009. 09. 13. 19:32
Előzmény: #1092  Törölt felhasználó
Egyetértek teljesen dlph-val, mindkét hozzászólásával.
Abszolút befolyásolható, pláne egy nagyon illikvid kispapír piaca. Szerinted marques miért csinált gyakorlatilag kampányszerű propagandát néhány speki papírról, pl. Genesis. És Civin miért írogat a Humet topicba. Hát ugyanezért, mert tudja, hogy működik.
Törölt felhasználó 2009. 09. 13. 17:41
Előzmény: #1092  Törölt felhasználó
akkor még nem fórumozol elég ideje

magam 3 év alatt sacckb (nem számoltam) 30-50 közötti olyan mailt kaptam, ahol az volt a kérdés, hogy vegyen vagy sem, viszont az indok a portfóliós hangulat (egyesek - többesek elképesztő hite a papírban) volt

ne hidd hogy nem befolyásoló

különben mi a túrónak írna ide be bárki bármit ennyiszer, minden érv nélkül, egy fórumba? - hangsúlyozom : érvek nélkül

Pártatlan, elfogulatlan, tényszerű, objektív topikok is vannak, nem sok, sikít az értelmi különbség azonnal
(pld a rába elemzések és elmélkedések ...vagy valami ilyesmi nevű, az igen, az topik....de ezek....áhh...)
Törölt felhasználó 2009. 09. 13. 17:10
Előzmény: #1091  Törölt felhasználó
aaaaaah... szerintem ilyen nincsen
marmint hogy fel fel fel t irogatnak es erre barki is venne a papirokat
mert ilyen buta emberek azert nincsenek ebben az orszagban szerintem hogy valami fovezer beirja hogy fel meg kihirdetem a long trendet es erre mindenki ugrik venni...

szerintem ilyen nincs is :)
Törölt felhasználó 2009. 09. 13. 03:36
Előzmény: #1088  zolo
Miért bolondítjátok itt a jónépet? Hogy magatokat, az oké. De másokat miért? 1200-on ugyanez volt a szöveg. Ezt venni kell, ha esik ha fúj ha dörög, mindegy, Csak mert be vagytok ragadva,és mások hátán akartok a pénzetekhez jutni. És én írtam le magam - állítod.
"unalmadban más topikban irogassál szerintem" - gynaúsan identitászavar ez nem? Esetleg zárd be a fórumot, kösd belépési engedélyhez, és szabályozd, ki hova írhat.

Elmebeteg dolog kissé, hogy a fórum majd összes topikja arról szól, hogy a beragadtak, vagy vmilyen rv be belevevők dícsérik a portfóliójukat agyba főbe. És kiutálják kollektív azt, akinek nem FEL FEL FEL épp a véleménye.

Na, megint leírtam magam.
newedge07 2009. 09. 08. 17:24
Előzmény: #1089  r76
hát igen, egy jó ideig megkímélt minket, reméljük még egy jó ideig megkímél...

objektív próbálok maradni, a következőket látom, valaki(-k) szándékosan a 570-630-as sávban próbálják tartani,van egy két eladó aki 300-500 db-os pakkokal próbálja 600 alá vinni az árat, annyira illikvid lett a jegy, hogy pár K-val ide -oda lehet tologatni, a másik oldalon viszont van egy két nagyobb vevő okosan veszegeti ki, hol egyben 1K-t hol csak pár száz darabot. Idén egy nagyon brokicég volt a nettó vevője számításom szerint 17K-t vett míg az eladóin több kicsi cég állt. Roppant érdekes viszont az, amit anno zolo is említett , hogy 10K-s bux körül 700-800 között mozgott a jegy, sőt ha visszatekintünk ilyen hosszú ideig nem is tartózkodott a jegy címletérték alatt. Volt egy jó meglátása valakinek, hogy felhasználások előtt mindig lenyomták, én most is ezt látom, hogy valakik nyomják-nyomják le. Másik anno a kpjegy szövetség 110K jeggyel ment neki az államnak sikeresen, azt hallottam pár 10K-s emberke összeállt nem hiszek a véletlenekbe, lassan három éve nem lehet felhasználni, azt sem hiszem, hogy ez így maradna. Ami lényeg nem kis cég veszi és kisebbek adják. Ma a könyvben 700 ig kb 2,4k eladó volt és 500 ig
3k vevő sok mindent nem jelent talán egy dolgot, hogy nincs komoly vevő és komoly eladó. Talán majd ha BUX visszamegy 10K-ra újra keresni fogják:-)
r76 2009. 09. 08. 16:49
Előzmény: #1088  zolo
egyetértek azért mert az állam sz@rik a kptv.betartására nem jelenti azt hogy így marad, egyébként delphike ha ennyire nagy okos vagy minek olvasgatod a topikot , nagyra vagy az önköntéseddel, kisbüfi vagy te..
zolo 2009. 09. 08. 16:46
Előzmény: #1087  Törölt felhasználó
dlph te már annyira leírtad magad..no comment
unalmadban más topikban irogassál szerintem
Törölt felhasználó 2009. 09. 07. 20:00
Előzmény: #1086  zolo
2007 decemberi 1100 körüli öntésem utáni reakciótok így utólag már tökéletesen érthető. Most visszaolvastam unalmamban itt a topikban.
vétel erősen? még mindig? azóta is? örökké?

elképesztő alakok találhatóak a neten
hihetetlen ...

zolo 2009. 09. 07. 16:54
Előzmény: #1085  r76
:---))))
türelem ..türelem
stróman bácsik és nénik akcióban..nyomják keményen aztán majd jő egy csík felfelé..
addig vételen, erősen.
r76 2009. 09. 07. 16:41
Előzmény: #1084  zolo
vicces ahogyan próbálják leszorítani 600 alá állandóan de valaki veszi ügyesen, ahogy hallottam egy jó barátomtól a háttérben indul egy nem kicsi per hamarosan kivéve ha addig piacra dobják a Mavirt, nem tudom feltünt -e a pesti rakpart illetve a város telis tele újra jegyet vennék táblákkal..kitartást:)

zolo 2009. 08. 06. 16:43
Előzmény: #1083  zolo
elnézést a hibákért...sietek:)
merülne=merülni
elveszni=elveszik
zolo 2009. 08. 06. 16:42
Előzmény: #1082  newedge07
nem érdemes a könyvbe merülne, mert piaccal érdemesebb venni, még pár ezer darabot elveszni a kisjátékosoktól aztán megyünk fel. MNV igen érdekes a kiírás, semmi konkrétum, itt is állami ingatlanokról van szó. Média egy kukkot sem ír. Érdekes a blogot sem tudták páran elérni egy jó ideje..milyen érdekes...
link
nem kevés ingatlan a fenti linken.
Jó böngészést!
newedge07 2009. 08. 06. 15:54
Előzmény: #1081  akpo
valami lesz, aki türelmes keres...
nyomnák le az árat de valaki ki fogja venni limittel:)
akpo 2009. 08. 06. 15:42
Valami jol ertesult "beleharapott".

Topik gazda

oszlopos
4 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek