A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
igen..egy eladó aki shortolta önmagát csak meglepődött mert valaki kivette:-) aztán záróban visszaadta, hogy "nagy" forgalommal való esés látszata legyen, amiben csak egy a bőkkenő hogy 600 alatt nem kis tételek állnak a jegyhez mérten..szép lenne mégegyszer 500 alá vinni de szvsz nem fog sikerülni mert hamarosan itt az ösz:) szvsz kitör felfelé
örülök, hogy ekkora volt a forgalom mi is vettük ma..feljebb toljuk a lécet.
köszönöm az eladónak, zolo én is kaptam levelet ide írok mivel a freemail betelt.
szép volt az önmagának leadó vevő is záróban..csak ne lenne ennyire átlátszó.
Holnap is várom az eladó tételeket.:)
tegnap a fórum beírásra jött egy pár levél a karpot@freemai.hu-ra...
Válaszok tömören (egyenként sok lenne..sorry:))
miért fordultunk? szvsz sok kis emberkének kell a pénz 100 darabnál teljesen mindegy h pl 650 adja el vagy 620 on..amíg nem veszik ki egyben a remegő kezüektől akik pár ezer ft-ért remegnek itt fog állni a jegy.. (látható kik vannak a könyvben komolyabb pakkal rendelkezők partvonalon mosolyognak az erőlködésen::))
nemzetközi per: M-on felesleges próbálkozni a magyar állam ellen, persze ahhoz hogy nemzetközi pert el lehessen indítani ki kell meríteni a haza jog adta lehetőségeket, ezt anno már bírói úton kimerítették most az AB döntésére várunk (watson küldöm freemailedre)..utána írány Bruxelles...persze senki ne gondolja azt, hogy névérték lesz az irányadó egy per esetére (174,2%) hiszen 2006 vége óta (Mol jegyzés) nem biztosít felhasználási lehetőséget a kibocsátó (magyar állam)az ún. (véleményem szerint alkotmányellenesen titulált másodlagos tulajok részére) tehát arra az időre kamat+ egyéb tehát türelem...itt az fog jól járni aki vár és tud várni..
Ár: lényegtelen , hogy 700 vagy 600 mert a reális érték 1/3-án forog az illikvid kápéjegy...tehát én figyelmen kívül hagyom..felesleges nézni napi szinten...vagy remegni emiatt (hú estünk 10%-ot és akkor mi van? , nem részvényre van szó)
Mennyiség: holnaptól a blogon elérhető lesz az ürlap amelyet mindenki névtelenül kitölthet, Ákos barátomak köszönhetően:)... természetesen konkrét mennyiségünkről nem szeretnénk tájékoztatást adni, (annyit elárulhatok, hogy több 10K a mennyiség amivel rendelkezik, persze folyamatosan veszünk annyit elárulhatok) - az ürlap arra szolgál(-hat), hogy amennyiben valaki csatlakozni kívánni hozzánk per esetére tisztában legyünk a mennyiséggel..reméljük minnél többen csatlakoznak hozzánk (persze feltétel lesz, hogy addig zárolásra kerülnek a papírok)...
Végig fogjuk vinni függetlenül attól , hogy ki van kormányon... az AB döntését közzétesszük majd felszolítás után megindítjuk a pesrt...
Persze a médiától (kapcsolatok nélkül sokat nem tudunk elérni..) sok mindent nem várunk, többszöri kérés esetére sem kívánnak foglalkozni vele (valaki érdekeit sértheti) de nem lényeges...
Most egy ideig több hozzászolást nem kívánok tenni a fórumon, a blogon viszont folytatjuk ha nem is napi szinten.
Mindenki gondolja meg , hogy érdemes -e ilyen szinten kiszállni egy olyan instrumentumból amelyre állami kötelezettségvállalás van érvényben..
kedves potter mint rendszeres blog olvasó majd töltsd ki az űrlapot amelyet hamarosan felrakunk...
sokan szeretnék ott látni de figyelni kell mert gyorsan meghúzhatják..
komoly pakkok nincsenek ..2k volt ma 700-ig az semmi..
egyetértek watsonnal én is úgy tudom, hogy nem 30 nap /edge/ de végül is mindegy ebből a szempontból, minden nagyobb leöntés után valamit kihoztak..most kis tételekkel lehet játszani de sztem lényegtelen ez is..nem ez számít.
zolo, tudsz a beadvány szövegből küldeni? (mr.watson@freemail.hu)
newedge, én úgy tudom, hogy az AB-t nem köti határidő. Akkor dönt amikkor ideje van rá. Az eljárásról pedig a "1989. évi XXXII. törvény az Alkotmánybíróságról" szól. Pl. "3. § Az Alkotmánybíróság székhelye Esztergom." :D
És ha jól tudom az AB nem tartozik a KET. (2004. évi CXL. tv.) hatálya alá /re:30nap/.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509