A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Nagyon egyszerűen pénzügyileg a kárpótlási jegy egy olyan értékpapír, ahol ismerjük a future value-t (1742 Ft), de nem ismerjük az időt (t ismeretlen). Az árazást a t becslése (kormányzati várakozások, hírek) ill. a kamatszint alakítja.
Én azt nem mondom,hogy nem lehet nyerni csak szerintem nehézkes és sok idő,,,de én onnan meritek erőt ha már a 2004-es Forrás jegy cserénél bepaliztak egy halom kisbefektetőt igy most is jőhet valami hasonló és itt talán figyelembe veszik a kisemberek érvényesülését de lehet én vagyok naiv,,,
Szerintem az államot perelni naivitás lenne.Az Alkotmánybiroság elött lehet erről a témában beadvány de ha ők akarják 10 évig is ülhetnek rajta.A törvények a nép egyszerű felére vonatkoznak valakikre nem hát világ már csak ilyen.Bizzunk,hogy az új kormány kegyelmet gyakoról és pénzhez juttat minket.
egyetértek veled , kérdés a kamatos -kamat, szerintem vannak perek most is csak a médiát nem érdekli..meglátjuk Viktor tartja-e a szavát, hogy a törvényeket be fogják tartani
azért hiú reményeket ne táplálj! 1742-nél többet nem remélhetsz semmilyen bíróságtól. max a per kezdetétől számíthatsz kamatot.
Nade zolo sem ír semmit a tervezett peréről. Remélem ezzel őt sem bántom meg, de amiket korábban írt abban nem láttam kellő jogi megalapozottságot.
Van a kptv. ami definiálja a jegy értékpapír fogalmát, és azt hogy azért vagyont kell adni. Azt is írja hogy a privatizáció 10%-ban el kell fogadni. Korábban döntött az AB hogy nem az egyes privatizációk során hanem összességében. Korábban a törvényben a folyamatos kínálati kötelem is benne volt, mostmár nem láttam. A kamatozása 1990-1994 között volt csak ami a névértéket 1000-ről1742-re vitte, azóta azonban nem kamatozik hogy ösztönözze a mielőbbi felhasználást. Felhasználás viszont jelenleg nincs a nem alanyiaknak.
Szóval jogelvekkel kell a törvényi kötelem-hiányára fókuszálni, illetve ptk-s jogelvekkel kéne a szolgáltatás ellenszolgáltatás aránytalanságával érvelni, nem gondolnám, hogy mulasztásból eredő kárral lehetne operálni addig amíg a felhasználás hiányát jogi úton nem próbálja meg valaki számon kérni. Na onnantól viszont lehet majd kamatokat kérni, de csak onnantól.
érdekes dolgok lesznek szerintem, én nem adnám el a vérzivataros 1300as Otps időben is 450 volt az alja egyértelműen kisebb 400-500 db-os pakkokal nyomják le hisz 10%-os profit sem rossz várom a nagy vevőt, zolo egyszer annyit mondott , hogy a jegy akkor fog megindulni amikor senki nem várná negatív piacon amolyan defenzív jelleggel,de arra is várok hátha egy szépen napon az EU elmarasztalja a magyar államot és akkor tán a 8400 sem elképzelhetetlen.meglátjuk, remélem hamarosan véget ér az ország egyik szégyenfoltjának a kpjegy pályafutása és mindenki megkapja azt amit a tv.előír, hisz jogállamban élünk.
Hát az egyértelmű,hogy valakik 2006-tól magas áron is vették a jegyet több mint 200000 db fordult meg a tőzsdén és tőzsdén kivűli vételeket még nem is ismerjük.Valami terv van erre csak mi nem vagyunk az infók birtokába .0-8400 között bármilyen árfolyam elképzelhető én még mindig azt valoszinűsitem,hogy a nagy pakettes az majd termőföldre tartogatja a maga jegyeit csak per pillanat ezt még nem teheti meg.Majd a fidesz ezen is modosit-:)))
Majd kiderűl,,,,annyit lopni képtelenség amennyit a szocik.Persze biztos nem nekünk származik elönyüny a fidesz jövő vagyongazdálkodásából sem.Niivitás bizni bennük....
Felkészülni?Mire?Érdekes vagyongazdálkodás várható.Azt biztosra veszem ami eladható állami földterület van annak nagy részét eladják ,hogy ez mit jelent a spekulativ jegytulajdonosoknak azt hiszem még erre a válaszra várni kell.Politikus is csak ember igy magafelé hajlik a keze,eddig a szocik és köreik gyalázták magyarországot ezután sem lesz máskép.Az ember gyarló a kárpótlás eddig is a nagyok játszótere volt és ez igy is marad,,,,,,,,,,
még nincsenek komoly vevő(-k) de hamarosan lesznek szvsz, Orbán megigérte , hogy be fogják tartani a jogszabályokat, egy 2k-s játékos fordította meg a jegy piacát az elmúlt héten ennyire illikvid fos ez most, de ha egyszer megindul láttunk már ilyet, szerintem ha majd szakadni fog a piac akkor veszik majd ezt elő.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509