A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Senkinek. Csak volt h az MNB valakit megbuntetett 10 milkára, mert játszott a jeggyel. Amúgy nem hinném h emiatt most ez lenne, csak viccnek szántam. :D
Az sem kizárt, ha már az EU miatt mondjuk ezt meg kell lépni , akkor azt mondják vagy esetleg kell mondani, hogy jó akkor rendezzük.. Eddig is mindenki várt erre, de legalább eladhatta.... Most vége ennek, akkor mindenkinek ott rohad a pénze majd benne szó szerint....úgyhogy bizakodjunk hátha..
Én arra tippelnék, hogy kivezetik a tőzsdei papírt EU-s technikai dolgok miatt, aztán a felhasználhatóság terén továbbra sem történik majd semmi… Nem az általános kpjegy helyzetet akarják megoldani, hanem csak egy szokásos kapkodást, határidő előtti tűzoltást látunk. Egyébként a nemzetközi piacokon is van sok egzotikus papír, nem igaz, hogy a kpjegyet nem tudták volna időben megoldani technikailag, vagy besorolni valamilyen új szabályok szerint elszámolható kategóriába, ha nagyon akarják…
Szerintem egyelőre annyit lehet tudni, ami a 12.16-i tőzsdei határozatban van, és ami előtte kijött a közlönyben. Cikkeket nem látok. Figyelni kell, hogy az ünnepek alatt jön-e valamilyen bejelentés a marciminisztertől.
"A BÉT 355/2024. szàmù hatàrozata alapjàn a Kàrpòtlàsi jegyek tözsdei kereskedését 2024. december 23-tòl hatàrozatlan idöre felfüggeszti. Üdv., Erste Investment" Ki tud valami plusz információt?
Tényleg örülök, hogy ennyire a lényeggel foglalkozol. Elhiszem, hogy bánt, hogy szeretett pártodra ráégett ez a jelző, de ettől még újra sikerül kicseszniük egy csomó kárpótlási jegy tulajdonossal is. Tipikus fideszes megoldás, amikor baltával műtik a beteget.
1742ft,,,1991.évi XXV kárpótlási törvényt szétberhelték tele van ellentmondással aztán megalkották a 2021. évi CXLV törvényt ami csak a Solymáriakra vonatkozik itt teljesen más a kártalanítás mértéke mint a 1991-es törvényben de mivel az egész alaptörvényünk tele van hasonlókkal pont leszarja már mindenki .
Én egy perrõl tudok, ott a kormány, ill az állam volt az alperes. Az első tárgyaláson az alperest képviselő ügyvéd a per felfüggeszrését kérte, mert "átfogó megoldás születik". Ez mégsem történt meg, így folytatódott a per.
Igen, az lenne a normális. Volt is pár per talán folyamatban az MNV ellen, hogy tegye lehetövé, amikor bármilyen állami vagyont elad, de nem vezetett eredményre. Egyébként étehettlen az egész szenvdés. pármilliárd forint az összes. Még kerekítési hibának sem nevezném a költségvetésben. Simán lejártttá kell tenni a törvény erejével, mint egy kötvényt. Oszt a lejáratkor mindenki megkapja a névértéket, ami most 1732 ft talán.
nem teljesen értem. ha a tőzsdén nem lehet majd eladni (se venni), akkor valahol csak biztosítani kell lehetőséget az eladók számára hogy beválthassák vmire, vmilyen állami vagyonra, hiszen anno így lehetett otp vagy mol részvényekhez is jutni, ahogy a magyar jól termő anyaföldhöz is. lehetne mondjuk mvm részvényre váltani vagy vmi másra, akár állampapírra is. nekem megfelelne :o)
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509