A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Megkerestem egy három évvel ezelőtti levelet az akkori igazságügyi miniszternek címezve. Ha van kedved, kedvetek, ezt lehetne aktualizálni (pl a jelenlegi im nevével :-) ) Aki küld e-mail címet a kj484 kukac freemail pont hu - ra, annak elküldöm.
egyetértek. Illetve a BÉT tőke is tele van a kárpótlási jegyekkel, őket is be lehet vonni. Esetleg a Momentumban is fel tudom vetni, hogy futtassák meg a kérdést a parlamenti frakcióban, hátha ráharapnak.
Ahogy ebben a cikkben is szó van róla, az államnak a privatizáció során el kellene fogadni a jegyet (1742 Ft-ért). A reptér vásárlásakor az állam a vételár ráeső részének 1/3-át privatizációs bevételekből fizette meg. Ti hallottatok arról, hogy e privatizáció során befogadtak volna kpj-t? Én nem hallottam :-) De a jegy árfolyamán talán észrevettük volna :-)
Ha nem kompenzálják az elszenvedett inflációs veszteséget, az számítana lopásnak. Ha értékén fizetnék ki, az volna a normális, senki nem szólhatna. Az 1993-as átlagkereset 27173 Ft volt, a 2024-es 645300ft áprilisban, ez alapján 23,7 az inflációs szorzó.
Pedig ezen is nyerhetnének egy kicsit. Felvásárolják a nagy részét, majd utána hoznak egy jogszabályt, hogy egy határidőig beváltják az összeset névértéken.
Ha normális lezárást szeretnének, akkor többe kerülne. 1993 óta számolt inflácios értékvesztés kb 1742ft× 25=43550ft/ jegy volna az érték amit illendő volna kifizetni.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509