A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Az államnak mint kibocsátónak alapvető érdekének kellene lennie , hogy névértéken 1742 Ft -on a jegyet felhasználhatóva kellene tennie- a kptv.szerint is -figyelembe véve azt a lehetséges forgatókönyvet ,hogy egy nemzetközi bíróság elmarasztalói ítélet esetén ennek többszörösére kötelezné. Természetesen őket ez nem érdekli,hisz az államnak ezen kötelezettsége végül is az adófizetők pénzéből kerülne kiegyenlítésre.
Előbb utóbb kiderül mi lesz .Ma pl megszavaztak a parlamentbe egy illeték törvény módosítást aminek csak akkor van értelme ha még eladásra kerülnének a még meglevő állami földek és a Budapest Bankkal is kezdeni kell valamit tavaszig
Hűen mutatja kik a jegytulajok sajnos..100db tetellel 40ft nyerovel elelveznek. Valakik veszik és nem ma kezdték és valaki probálja 800 alatt tartani. Ma netto vetelek voltak nem onkotesek szvsz. Meg iden 1000 felett lesz szvsz.
Sokan eladtak akik nem látják a folyamatot, hogy átszálljanak mutyi papírokba. Ha nem dobták volna be limiten zár. Valakik nagy tételben gyűjtik butaság bedobni mert ahogy hír lesz percek alatt 1k felett lesz. Én továbbra is azt tartom realisnak, hogy új állami cég jön a piacra és a jegy felhasználható lesz.
Én nem értem az egészet, a napi forgalom 10400 db, minimális az elmozdulás, szerintem egész évben nem volt összesen ennyi db-os fozgalma. Honnan hirtelen ez a sok vevö. De még hihetetlenebb az eladók, hol voltak eddig, miért nem adták el eddig, mi vàltozott meg hirtelen hogy eladják? Ezen az árszinten az elmult 2 évben, bármikor eladhaták volna.
Én remélem. Mindennek felment az árazása, a Karpot minimum 1700 Ft-ot fog érni egyszer, és most ugye maga kuszaszem is mondta, hogy állami cégeket akarnak a tőzsdére hozni. Ha arról hallunk valami konkrétat, akkor kilő egy pillanat alatt szvsz.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509