A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Na de a kp törvényben csak számolnak kamatot, az hogy csak 3 évig, tutira nem egyezik az alkotmánnyal!
"3) A kárpótlási jegy a kibocsátása naptári negyedévének első napjától számított 3 évig kamatozik. A kamat mértéke a jegybanki alapkamat 75%-a.
(4) A kamat számításának kezdő időpontja - a kibocsátás időpontjától függetlenül - e törvény hatálybalépésének a napja.
(5) A kárpótlási jegy névértéke az Országos Kárrendezési Hivatal által havonta közzétett és a közzétételt követő naptári hónap első napjától jóváírható kamattal növekszik.
Akkor is keveslem, hogy 3év alatt az akkori kamattal 1000-1742 ez majd a fele a 4000-nek, és a többi 22 év?
Más téma, szerintem a mostani alacsony forgalom azzal is magyarázható, hogy a Buda-cash-nél volt a legtöbb nagy darabszámú tulajdonos, ezt a bc brókerromtól halottam annak idején!
Ez hogy jött ki? (4006ft)
Én keveslem a 25év kamatának, vagy nem lehet kamatos kamatot számolni?
Én pár éve számoltam kamatos kamatot, most úgy 15-20 ezer között lehet az inflációval emelt értéke!
Ma elkezdődött az állami földértékesítés első üteme az NFA oldalán elérhető 3 hektár alatti földterületek értékesítése kárpótlási jegy befogadásáról szó nincs,,,a II fok kiírása jó hír,,,,
Vagy a bürokrácia útvesztőjének az élő példája. Mindenki passzolja az ügyet aztán akin a végén rajta marad az szentségelhet. :)
Az lenne a jó ha minél előbb ítélet lenne másodfokon. Amennyiben ez pozitív hátha megegyeznek végre. Ha negatív akkor minél előbb lehet vinni Kúriához.
Én már nem iszok előre a medve bőrére, szerintem a másodfok se mer szembe menni a hatalom vélt elvárásaival. Ha megoldás lesz, akkor az valami hirtelen, kiszámíthatatlan tollvonásos huszárvágás lesz, amihez viszont biztosan hasznos a sztori felszínen tartása.
Érdeklődőknek: 2.fok. Nov.18. Sas u.3. fsz.1. 9h :)
Nagy itt a pörgés, de még hátra van a Kúria és lehet még Strassburg is :)
Amúgy NFM és MNV felszólítás megvolt egy tetszőlegesen kiválasztott konkrét MNV-s ingatlan-árverésére, hogy fogadják el a jegyet. MNV megírta hogy nem. A miérttel még tartoznak ;) NFM még rágódik.
1. fokú ítélet kimondta hogy a kötelmi jogot alkalmazni kell. Azt is kimondta hogy a kibocsátás 1991.08.10 amit a felek nem vitattak.
Ez esetben 1991-től 2015.09.30-ig 1000Ft jegybankival számolva 4006Ft ;) ha ezt valaki perben akarja érvényesíteni: régi Ptk. 198.§(3), 313.§, 298.§ b, 300.§(1)
ha valaki tud várni ilyen szinten is érdemes lehet beszállni , de ezek évek is lehetnek kivéve ha watson és tsai nem nyernek kint mert itthon sok esély nincs véleményem szerint
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509