A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
szerdán 25-én 14:00 Dr Trócsányi a Kommunizmus Áldozatainak emléknapján beszél a kormány nevében: link
Az NFM azt írta: "a kárpótlási jegyek felhasználási lehetőségeinek ... érdekében kérte Dr. Seszták Miklós miniszter Úr közreműködését, hatáskör hiányában továbbítottam a kárpótlási kérdésekben eljárni jogosult Igazságügyi Minisztérium felé" (Dr. Boros Anita tünci tantónéni ;)
Tavaly ugyanezen napon még Navracsics beszélt pofátlanul kommunista bűntársként és hagyott szó nélkül mindenféle megkeresést .
Van kedvetek kimenni szerda 14kor a Clark Ádám térre kárpót jegyet lengetni és megkérdezni Trócsányitól hogy bűntársként Ő is kommunista bűnöző vagy tesz valamit ez ellen??? ;)
2. Felhasználásit adnak névértéken akkor felhasználni ha valami értelmes lehetőség
3. Perben kikényszeríteni a lóvét.
Hírekre, részhírekre mennyire tud menni hát az megjósolhatatlan. Látod legutóbb is 1000-1100 környékére ment. Ennyi erővel mehetett volna csak 900-ig, vagy 1300-ig is.
1996.-óta foglalkozom kárpótlási jegyekkel csak ezzel semmi más részvénnyel nem ,,a mostani csomagom 2009 novemberétől és 2011 között származik kb olyan 500 ft -os átlagáron ,,,volt egy teóriám,hogy lesz ez kivezetve de eddig ebből semmi sem valósult meg :-)ritkán értek pénznyelővel egyet de ő páréve levezette itt,hogy nem az teóriákra és álmokra kell építeni ha nem realizálni kell a profitot és kész :-)és úgy néz ki neki van igaza :-)De olyan homály és titok képezi évek óta a kárpótlási jegyet,hogy már elképzelésem sincs mi lesz a vége van pár fideszes jó ismerősöm akiket sport révén ismerek aránylag közel állnak a felső vezetéshez sok mindent megtudtam már tőlük de erről az ügyről senki sem tud semmit mintha tabu téma lenne :-)
Maga az 55 k-s forgalom legyen Ft-ban nagyjából 40 millió ft , nem tudom mennyi volt az átlagárfolyam. Azt sem lehet tudni ebből esetleg mennyi önkötés volt.
Esetleg híren kívül még az lehetne egy fejlemény ha látszana valaki nagybevásárlást tart minden hír nélkül mondjuk 1000-en. De hát mennyit tudna venni ott is?
Most beállna 1000-re mindenkiben aki esetleg eladáson gondolkodik felmerülne, hogy vajon miért veszik ezt 1000 Ft-on . Rögtön eltűnne minden eladó.
Szóval az árfolyama igen egyszerű dolgoktól függ. Felhasználási lehetőség, per fejleményei, esetleg végső lezárás napja felcsillan. Vagy ezek nem csillannak.
Kb ezzel ki is merítettem a lehetséges eseményeket amiktől függhet, hogy éppen 3-4-5, vagy 1300-1400-1500-on kereskednek vele.
Azt nem hiszem egy szereplő állt az ajánlatok mögött.
Vásárolgattam még 750-800 között komolyabban. Aztán 620-nál még tudtam csipegetni. Ott volt egy "nagyobb" kiszálló vsz mindig pakolta be 620 környékére a 250 db-okat.
Nagyobb is relatív pl 10.000 db az jelenlegi kereskedés mellett 6-7 m Ft. Mennyi idő alatt fordul meg 10 k db?
Szerintem amióta visszacsorgott 1000-1100 közöttről nem volt nagyobb forgalom összesen 30-40 k db-nál de még lehet ezzel is sokat mondok. Utóbbi hónapokban havi forgalom nem lehetett több 5 k db-nál ami 3 millió Ft. Szóval relatív itt a nagy tétel.
Semmi más nem mozgatta ezt a papírt nincs mögötte cég, termelés mint az mikor és mire lehet felhasználni, vagy az állam végre lezárja e.
Mol privatizáció óta kb állt 400-600 között és volt havonta 2 kötés benne ha volt.
Ez a per és rögtön első tárgyaláson beígért végső nagy rendezés megmozgatta.
Azóta csorog le. Kereskedni azért érdekes vele mert ha hír van venni mennyit lehet és hol? Ha nincs hír akkor csipegetni lehet csak mikor lesz hír megjósolhatatlan. Ez ilyen műfaj.
Szerintem meg fogy a türelem, egyre reménytelenebb, hogy néhány tárgyalás elég lesz a lezáráshoz. Én is beleadtam pár száz darabot a 700-as vevőbe pár hete, és nem bánom.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509