A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Ajánlanám Orbán figyelmébe ezt a Koszto filmet, hogy milyen is egy államférfi, és hogyan kell elegánsan rendezni a régi tartozásokat. :)
Vsz lehet itt a sztoriban egy olyan szál amit te is érintesz, vmiért utálják ezt a kárpótlási témát. Vagy vmi személyes okból kedves vezetőnk, vagy a hozzá kapcsolódó mutyik miatt nem akarnak fellépni a rendezésben.
Nem annyira hangzik jól politikailag mint a deviza hiteles rendezés.
Érdekes film. Van egy kis áthallás is ide kárpótra. "Adenauer nagy ember". :) Ez a kárpót már lassan orosz cári kötvény sztori ezzel a 2x éves fennállásával.
Nekem meg az jön le más forrásokból is, hogy a minisztériumokban a jelen politikában tapasztalható pökhendi erkölcsi hullák ülnek, akik úgy fogalmazzák meg ha perelsz, hogy őket nem lehet semmivel presszionálni... ;)
A hülyegyerekek csakazértse attitűdje dominál ;)
Egyébként éppen ezért gondoltam logikusnak , hogy komoly az ügyvédjük részéről elhangzott készül a rendezés szöveg, mert ha egy ilyen kártérítési pert elbuknak akkor az a rendezés feltételeit is befolyásolja.
Miközben rendezni előbb-utóbb úgyis kell.
Tehát az én véleményem szerint az emberi értelemnek ellentmond a magatartásuk ebben az ügyben. :)
Hát igen ha nyersz a perben akkor a névértéknél nagyobb összegről beszélünk.
Ezért is igen érthetetlen a számomra az állam magatartása az ügyben.
Egy tollvonással hozhatnának egy törvényt lezárják az egészet van fél év rá mindenki bevigye névértéket kifizetik és utána érvénytelen a jegy. Vagy vmi ilyesmi. Ezzel le van zárva az egész cirkusz.
Ha most ebben a perben neked megítélnek a névértéknél nagyobb összegű kártérítést akkor az további pereket hoz. Mire jó ez nem értem, mármint állami szempontból.
Na mindegy nem próbálom megfejteni ezeknek az analfabétáknak a logikai menetét.
Egyetértek veled, hogy ezt kellene tenni amit írtál, első lépés meg kell nyerned a pert! :)
Erre én is gondoltam ;)
ha a "mennyiség addig még nőhet" akkor a különbözetre elég újabb felszólítót küldened és hozzácsapjuk a kerethez ;)
Ha lesz megoldás az nem biztos hogy a per hatására lesz ... simán benne van hogy 100 darabra teljesítik a bíróság ítéletét, de nem értenek vele egyet és a többire be kell adni együtt...
... viszont ha kamatokat ítélnek meg vagy eredeti állapotot állítanak helyre, akkor meg kedvezőbb kiperelni a jogainkat és sürgetni a kifizetést, mint egy kedvezőtlen névértékes teljesítésre várni ;)
Egy perben kívánjuk a jelen próbaper mintájára érvényesíteni a követeléseinket, nem pedig külön külön.
Remélhetőleg megvannak a szinergiái ennek a formának.
Úgy tűnik az Orbán kormányzat kifejezetten rühelli a kárpótlási jegy tulajdonosokat mert több mint 8 év kormányzás alatt semmit sem tett értük ,,,persze az egyházak már többszőrösen megkapták a kárpótlásukat :-)nem hiába vannak az egyenlők és az egyenlőbbek :-)
Aki elküldte/vagy elküldi/ a felszólítót és szeretne csatlakozni siker esetén egy pertársasághoz, az a mrwatson@freemail.hu-ra küldjön már egy elérhetőséget és egy darabszámot!
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509