A kárpótlási jegyek ügyében az utóbbi időben igen aktívnak mutatkozó ügyvéd, dr. Varga Tamás keresetet adott be a Fővárosi Bíróságra, amelyben kérte a bíróságot, hogy a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. Törvény 21. § (1) és (7) bekezdése alapján határozatában kötelezze a Központi Kárrendezési Irodát (KKI), valamint Pénzügyminisztert, a kárpótlási jegyek kibocsátójának képviselőjét, mint adatkezelő szerveket a kárpótlási jegyekkel kapcsolatos kérdéseik pontos(!) megválaszolására.
a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509
Ja es gondolm annak is oka volt hogy ezt ezen az arszinten csinalta, csinalhattak volna 700 on vagy 800 felett is akar, konyvet nem nagy dolog lenne kivenni addig.
és az mivel magyarázható ,hogy aukciók vége előtt megjelenik a vevő és az eladó meg rárakja a mennyiséget valami összefüggés kell,hogy legyen az utóbbi pár napról és a mairól beszélek
Azért csak véges a jegyeinek a száma. Nem adtam össze de 5k db-nál vsz több forgott itt 620 körül de a 10 k-t nem érte el. Csak sok pár 100 db-os tétel.
Amikor ezek a "lopások" mentek a városi legendák szerint akkoriban rengeteg felhasználási lehetőség volt.
Gondolom aki akkor ilyennel bizniszelt (ha ez tényleg igaz) fel is használta "azonnal" kb.
Valami komolyabb eladó kiszálló lehet , nem önkötések mert én is vettem elmúlt hetekben ezeken a szinteken.
Na jó összesen ha megfordult itt 620-650 környékén 10 k db akkor már sokat mondok, inkább olyan 5-7 k közöttire tippelném. Mennyi db lehet az eladónál az a kérdés, szerintem 1 valaki adja.
Annyira egyszerű, hogy a felhasználás sorszám szerint dokumentált volt, csak össze kellett írni az 1. Rákosi kormány alatt, az Erste pedig az összeírtakat (egyszer már felhasználtakat) nem veszi át. Ha nem tetszik beperelheted és hivatalból rendőrségi eljárásban kiderítik ki lopott...
A kilopott kpj-ek ügye nem ennyire egyszerű, hogy "sorszám alapján kiszűrik".
Ugyanis a lopás-ügy kirobbanásáig nem tartották nyilván sorszám szerint a jegyeket. Éppen ezért történtek a lopások, mert az elkövetők ezt pontosan tudták.
Az más kérdés, hogy a rosszfiúk nem feledékeny nyugdíjasok voltak, hanem erejük teljében lévő ifiurak, így nem valószínű, hogy megfeledkeztek időközben a lopott holmiról. Ellenkezőleg: minél hamarabb felhasználták. Ennél fogva már nemigen lehet kinn lopott jegy.
Kárpótlási jegy: Most mennyi is az annyi?
Ugrás a cikkheza teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=45509