Azoktól az IBCE userektől kérdezem, akiknek EUR a base currency-jük: Enged HUF-ban pénzt kiutalni (withdraw)? Mert nekem HUF base currencyvel csak EUR, USD, HUF az engedélyezett. (És nem tudom, hogy a HUF a base currency miatt, vagy az állampolgárságom miatt van.) Ezt még ellenőrzöm, mielőtt átállítom a base currencyt EUR-ra. (Ha nem utal ki HUF-ot úgy, akkor nem váltom át.)
1. Naptári hónap 2. Külön, az egyik hónap plusz jutaléka nem megy át a másik hónapra 3. Alap számláról. Nem tudom próbál-e a tbsz-ről, ha ott nincs, velem még nem fordult ilyen elő, de szerintem nem, inkább kényszerlikvidál
Sziasztok! TBSZ havidíj hogyan működik pontosan? Honlapon nem találok róla részletes leírást. - Naptári hónap számít, vagy számlanyitás napjának hónapfordulója? - Minden hónapot külön néznek? Tehát ha pl. volt októberben 3000 Ft kereskedési jutalékom, majd novemberben semmi, akkor novemberre terhelik a teljes 2000 Ft-ot? - A havidíjat az alap vagy a TBSZ számla egyenlegéből vonják, ha mindkettőn van elegendő szabad cash? Mi történik, ha az egyiken nincs, a másikon viszont van elég cash?
Mikor vásároltál vagy hajtottál végre bármilyen tranzakciót a számládon? Bevezettek egy új szabályt. Ha 80 dollár alatti értékben van bármilyen devizában cash a normál számládon (nem összeadva, hanem külön-külön számolják, tehát lehet akár 20 ezer Ft+ 75 dollár, +akármi egyéb 80 $ alatt) és 10 munkanapon át inaktív vagy, akkor mindegyiket egyesével a base currencyra konvertálják... (TBSZ-re nem vonatkozik) Nekem 50 eurómat konvertálták át forintra.
Látott már valaki olyat, hogy a HUF-ot csak úgy átkonvertálja EUR-ra az IBKR? A normál (nem TBSZ, nem is margin) számlámon hagytam 5k HUF-ot a biztonság kedvéért majd' 1 hónapja, erre ma reggel jött egy email, hogy nézzem meg a Daily Activity Statementemet a mai napra, és abban látom, hogy átváltották EUR-ra. A base currency-m EUR. Nem bánom, nem azért mondom, csak fura, na. Ill. amikor EUR-s részvényt veszek HUF-ból, akkor jött email, hogy piaci áras megbízást adtam (pedig limitárasan vettem). Gondolom amikor automatán átváltják EUR-ra, az piaci áron történik, de azzal mit tudok kezdeni, ha önmagában nem enged váltani...
Elsősorban az árak miatt mentem át. Engem nagyon zavart a havi számladíj(még akkor is ha ez csak 350Ft) és még jobban a havi állományi díj. Magasabbak voltak a kötési díjak is. IB nekem stabilnak tűnik eddig. Semmilyen problémám nem volt vele az elmúlt kb 10 hónapban.
Ez a gond tegnap megoldódott. Tegnap délelőtt sikerült a transzfer a TBSZ-re, majd délután válaszolt az üfszolgálat, hogy technikai probléma volt, javították.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF