3 árfolyam nyereség adózása nem változik januártól sem európai brokerceg tbsz:0% sima számla 15% nem europai bróker cég : sima számla 15% szja 13 % szocho hatarral nyer/ veszteséget nem lehet szembe állítani de még a költségeket se vonható le a nyereségből
1.amerikai részvény osztalék januártól: sima számla:30% amerikai adó+ 5 % magyar szja + 13% szocho maxilazalt határral. tbsz : 30% amerikai adó 2. bejegyzés helye csak a nyer/veszti szembe allitasnal számít. magyar ügyfelkent a magyar ib hez kerülsz Ibce zrt
Törölt felhasználó2023. 07. 23. 18:53
MÁsik a srác azt mondja ha egy brókercég nem EU rezidens hanem Amcsi akkor 48 % adót kéne megfizetni :ű https://www.youtube.com/watch?v=j83828HQ-Ps Az Interactive Brokers nem Ameriaki rezidensű? vagy mivel itt tevékenykedik ezért itteni rezidensű? TEhát ha kereskedek akkor továbbra is 15 % SZJA levonás van a nyerő esetén a kettős adóztatási egyezmény után is? Valamint a nyereséget a veszteséggel adott évben szembe állíthatom? TBSZ en pedig még ezt is el tudom kerülni vagyis az osztalék részre lenne csak a 30 % os USA adó levonás mindösszesen? Köszi
Törölt felhasználó2023. 07. 23. 15:25
lehet TBSZ számlán shortolni egyedi részvényt vagy indexet miélyen lehetőségek vannak IB -n,? Mondanátok pár példát rá? Sajnos hiába nyitok demó számlát ott nem tudom megnézni mik a lehetőségek. Vagy Short esetén csakis margin számlán lehetséges?
Egy másik csoportban ezt a választ kapta valaki: "A TBSZ számla költségstruktúrája jelenleg még nem megváltoztatható és automatikusan Fixed-ként került beállításra. Az esetet jeleztük az illetékeseknek akik dolgoznak a mielőbbi megoldáson, pontos időponttal jelenleg nem tudok szolgálni azonban."
Minden rendben ment a TBSZ nyitással, a főszámlámról való pénzmozgatás is szinte egyből megérkezett rá. Amikor vásárolni akarok rajta, fixen 1%-os fee-t akar elvenni (max 1 dollár), a szokásos 0,35 dollár helyett. Beállításokban ugyan úgy tiered díjszámításban vagyok, mint eddig. Valakinek van ötlete? Ennél az alszámlán is külön át kellene valahogy állítani hogy tiered legyen? Erre én nem találtam sehol lehetőséget.
Nem kell kilépni, egy dropdown-ból kiválasztod, hogy éppen melyik számlán akarsz kereskedni. Annyira könnyű, hogy nekem már sikerült is összekeverni egyszer.
Attól kérdezném akinek van már TBSZ. Könnyű váltogatni a mobilos appban a fő számla és a TBSZ számla között? Vagy mindig ki kell lépni és belépni a másik számlára ha a másikon akarsz kereskedni?
https://www.interactivebrokers.eu/en/pricing/commissions-cfd-index.php Ez lehet az ez müködhet shortra is longra is az interactive brokersnél? Multipler mutatná a töke áttételt nem? (1) de valaki egy példába levezetné mondjuk 5000 dollárból mennyi pozit tudok felvenni és mi lenne a valós pozi méret?
Kár hogy index short vagy egyedi részvény short nem lehetséges.. Interactive Brokers nek ez volt az előnye ha TBSZ en nincs akkor annyira nem is érdekel a dolog úgy, hogy most egekben minden.
Nekem a normál számlám is cash számla, elvileg ott sem lehetne tőkeáttétellel kereskedni, de mivel engem is csak az index határidő érdekel, tbsz előtt kipróbáltam és engedett megbízást beadni ES-re, meg IBUS500 CFD-re is, ráadásul shortot is engedett. Azért örülnék ha valaki akinek van már tbsz-e visszajelezne, hogy kötni is enged, vagy csak előtte jön valami hibaüzenet.
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF