Arra gondoltam, hogy ideiglenesen minimalizálod a portfoliot mondjuk 1 ETF-be/TBSZ így végülis nem maradsz le egy ralliról, ha éppen lenne ilyen a transzfer alatt, persze ha nem szeretnéd, akkor nincs mit tenni.
Hogy érted? Ha arra gondolsz, nincs olyan, hogy ugyanaz az ETF van meg többféleképpen. Egyébként 3 TBSZ, és ott valóban van átfedés, de ezzel se nagyon tudok mit csinálni, mert eladni nem akarom ezeket.
Én azt gondolom ugyanazt a tax statementet meg fogják csinálni (hamarosan kiderül). De az M30-as formot meg a NAV-nak nem fognak jelenteni az biztos. Legalábbis ez az én álláspontom. Úgy gondolom valamilyen hiteles igazolást kell adniuk.
Amit eladnék, azonnal meg is akarnám vásárolni IBKR-en, nem akarok várni, hogy esetleg sokkal rosszabb áron vehessem vissza, mire lemegy a transzfer. Viszont azt számolgatom, azzal hogy járnék, ha a kisebb tételeket előre megvenném az IBKR-en. Az egész portfóliómat viszont nem tudom megduplázni ideiglenesen.
Már 23.11 hóban is ennyi vót, akkor elötte emelhették, jah. Nálad pl nem érné meg ha eladod elötte a tételeket és a pénzt transzferálod át, vagy (amit az erste is ráderöltetne) hogy el se vidd? :D
Aki eddig em csinálta meg a transzfert az Erstétől, az nagyon megszívta, köztük én is. 5 ezerről 10 ezer Ft-ra emelték az értékpapír transzfer díját... Tavaly, amikor el akartam jönni, felajánlottak 1 éves ingyenes számlavezetést, és ezt elfogadtam, az IBKR mizéria mellé nem hiányzott még ez is, gondoltam elég, ha januárban megcsinálom... Az állományi díj is 1,5-szörösre emelkedett. Ezekután most már biztos megcsinálom a transzfert, mert ezek évente duplázzák a díjakat, ez kész rablás. Lehet, ha pár hónapot várok, már akkor is újra dupláznak, hogy rohadjanak meg.
Most, hogy már átkerültünk az ír céghez, nem készül majd olyan adókimutatás mint eddig, tehát az volt az utolsó amit elkészítettek év közben az addig eltelt időig?
BÚÉK!TBSZ 2019 -> 2024 részleges rollover után a cost basis az nulla, ha megpróbálom beállítani, akkor "You do not have any transactions eligible for a cost basis update." hibát dob. Másnak mi a tapasztalata? Beállítják maguktól, csak kényelmesek, vagy ez ilyen remekül működik, hogy innentől még a tőkém is nyereségadós lesz ha netán fel kell törnöm???
Nekem van "Tax Information Statements for 2024" bejegyzés a Reports -> Tax Documents-nél. M30-as form nincs csak sima tax statement. Ott ki tudod választani a régi account ID-t még a migráció előtt.
A '19-es TBSZ-ről nyilatkozni 30-ig lehetett IBIE-nél.Gondolom ugyanezen okból kifolyólag a gyűjtési időszak is hasonló volt.Gondolom ma szünnap van íreknél is.
Sziasztok, az IBCE-re vonatkozó adózáshoz szükséges doksikat hol lehet letölteni? Ez a cég már megszűnt, elvileg már rég elérhetőek kellenének legyenek a doksik, de sehol nem találom.
köszi igazából napon túlra keresnék dax-ot meg esetleg szélesebb európai indexet, amivel tudnék részvény longokat fedezni, ha szükséges.. meg egy kis játèkra ; konkrét tickert tudtok írni esetleg? az ib keresőin elég nehéz elmennem..más a telefonos, más a desktop..
Interactive Brokers
Megköszönném, ha olyasvalaki(k) aki itt kereskedik, megosztaná tapasztalatait. (költség, felület, helpdesk, utalások- pénztranszfer, ilyesmi..)
köszi,
eF