Venni akarnak vagy egyszerűen hülyék. 1000 alatt nem kapni már mennyiséget. Lehet, hogy egy - két remegő eldob néhány 100 db-ot majd erre a "hírre". Vevő vagyok rá 900 alatt.
Egy KBC-hez közel álló másik elemző szerint 1600-at is megér...:)
Az én minimum fair értékem 1200.
Mire leírtam már "szórják" is a gyengeelméjűek. Jöhet....
Eladási ajánlással kezdte meg a Park követését a KBC
2012.05.23 13:35
Jelentősebb pozitív tényező hiányában 880 forintos fair értékkel és eladási ajánlással kezdte meg a Graphisoft Park részvényeinek követését a KBC. Az elmúlt 12 hónapban 50%-kal teljesítette felül a BUX-ot a vállalat, így a KBC elemzője szerint itt az idő profitot realizálni.
A negatív tényezők között az elemző többek között a budapesti irodapiac rövid távú kedvezőtlen kilátásait, az árbevétel növekedési dinamikájának az elkövetkező évekre várt lassulását, az AMRI (az összese irodaterület 7 százalékát bérli a cég) Magyarországról való kivonulását, valamint az osztalék növekedésének meglehetősen alacsony valószínűségét említette meg.
Pozitívumként pedig kiemelte, hogy Park ugyan a városközponton kívül helyezkedik el, sok nagynevű cég található az irodák bérlői között az egyedülálló környezeti adottságok miatt. Valószínűleg ez az oka annak is, hogy az észak-budai négyzetméteráraknál magasabb bérleti díjat tud érvényesíteni a cég, illetve emiatt kevésbé érinti az öldöklő árverseny is.
Az ingatlanértékelés alapján számított fair érték 880 forint, amely 60% diszkontot tartalmaz, azonban nem számol azzal az eshetőséggel, hogy az AMRI távozása miatt csökkenhet a cég bevétele. Azzal a feltételezéssel, hogy az AMRI 2013-tól nem fizet bérleti díjat és a korábban általa bérelt terület megüresedik 2015-ig, 870 forintra csökken a fair érték becslés.
GSPARK
MA hozza nyílvánosságra Q3 számokat.
Lehet hogy érdemes itt 800-on belevenni mert holnap 850-en nyit.
Vélemény?