A Glosternek induláskor (2020.06.09) 35 részvényese volt, mára 750 részvényesről beszélünk (konferenciákon többször elhangzott ez a tény). Valóban 2021 őszén split a BMW-s hír kapcsán (amikor még kevés részvényes volt) húzták fel az árá hirtelen. De azózta a cég nagyságrendekkel jobb pénzügyi eredményeket produkál azaz az akkori felhúzott árazását már bőven utólérte. Nem használnak semmilyen hírt "porlasztásra". Egyszerüen közzé teszik a tények és reagál a piac, ennyi történik nem több, nem kevesebb.
Figyelj már, senki, de senki nem ígért 40 forint osztalékot, oké? A Gloster hivatalosan semmilyen konkrét összeget nem közölt az osztalékkal kapcsolatban, legfeljebb azt mondták, hogy 2026-tól indulhat el az osztalékfizetés. Ráadásul, ha azt mondták volna, hogy fizetni fognak 40 forintot, akkor arról már mindeki tudna. Szóval ha valaki azt mondja, hogy 40 forint lesz az osztalék, az egyszerűen nem igaz, mert nem tudjuk mennyi lesz. Jelenleg is az van, hogy ha megtudjuk az osztalék politikát 2026-ban lehet arról beszélni, hogy lesz-e osztalék, és ha igen, mennyi. Az meg, hogy erről már harmadszor húzzák le a bőrt? Hát ez tipikusan ilyen tőzsdei duma, mindent addig mondogatnak, amíg végül igaz nem lesz, vagy mindenki elhiszi. Amíg nincs konkrét hír ebben, csak várni tudunk.
Ami még para szerintem, hogy erről az osztalék hírről már vagy a 3. bőrt húzzák le és még 1x idén biztos lesz még 1 amikor közlik amit amúgy már mondtak XD 2026-ban majd fizet 40 (+/- 5 Ft) forintot, jupíí
Azt elfelejtetted hozzáírni hogy minden egyes hírt a részvények porlasztására használnak fel ! Biztosan jó lesz előbb-utóbb csak a split után 3-4 szerezett a részvény túl lett húzva ! A kommunikáció arra jó hogy tömjenek.
A **Gloster** esetében jól látható, hogy a cég nagy hangsúlyt fektet a befektetői tájékoztatásra, mind a sajtóban, mind a közleményekben. Például **Szekeres Viktor**, a Gloster elnöke, rendszeresen nyilatkozik a különböző médiumokban. Az ilyen szereplések nemcsak a cég hitelességét erősítik, hanem folyamatos kapcsolatot tartanak fenn a befektetőkkel, biztosítva őket a cég stabil működéséről és jövőbeli terveiről. Szekeres többször nyilatkozott a Gloster stratégiai céljairól, például a **Microsoft felhőszolgáltatások** terén való terjeszkedésükről, ami tovább erősíti a cég piaci pozícióját. A **4iG** esetében az utóbbi években több alkalommal is elmaradt befektetői eseményekről hallhattunk, ami nem kedvezett a cég megítélésének. Az árfolyam mozgása is tükrözte ezt a bizonytalanságot: míg két évvel ezelőtt még 1150 forint körül mozgott a részvényárfolyam, ma már csak 755 forint. Ez jól mutatja, hogy még a látszólag kedvező politikai kapcsolatokkal rendelkező cégek esetében is kulcsfontosságú a megfelelő kommunikáció. A kisebb cégek, mint például az **Épduferr**, a **Megakrán** vagy a **DM-Ker** esetén a befektetők folyamatos információkra vágynak, de nem kapnak. Időnként az Épduferr egy egy új megbízással szóló híreivel tudott pozitív üzenetet közvetíteni. Az információhiány, ahogy azt a dm ker és Megakran példája is mutatja, komoly negatív hatással lehet a részvényárfolyamra és a befektetők bizalmára. Ezzel szemben a Gloster sikeresen alkalmazza a nyílt és következetes kommunikációt, ami elősegíti a hosszú távú befektetői bizalom fenntartását és ennek eredményeképpen a részvényeik értéke stabil maradjon.
Igaz, hogy a BMW-s megbízás nagy dolog, de a Gloster nem csak az autóiparra épít. Bár a 15 millió eurós BMW-projekt látványos, a cégnek számos más területen is erős érdekeltségei vannak. Például a felhőszolgáltatások és az IT-infrastruktúra terén is komoly szereplő, (az üzletág stratégiai fordulópont előtt van) A Systemfarmer Zrt-vel egyesülés Magyarország legnagyobb hazai tulajdonú Microsoft felhőszolgáltató partnercége lettek. Ezek mind azt mutatják, hogy a Gloster több lábon áll, és nem függ csak az autóipartól. Az IT szektor folyamatosan növekszik, főleg a digitális átalakulás felgyorsulásával, így a felhős és IT-infrastruktúra megoldásokra folyamatosan nő a kereslet.Szóval ha az autóipar épp nem is a legjobb formáját hozza, a Gloster többi területen továbbra is jól teljesít, és hosszú távon itt jön majd a növekedés. Érdemes ezeket a szegmenseket is figyelembe venni, amikor a cég jövőjét nézed.
Tök jó stratégiád, hogy most veszel 870 körül, és megvárod az 1300-at a kiszálláshoz. A forgalom tényleg nem nagy most, sokan inkább gyorsan kiszórják a plusz 5%-nál, mert a korábbi bukókat próbálják kiheverni. De ha a jövőt nézzük, a Glosternek elég jók a kilátásai.Például a BMW-től kapott 15 millió eurós megbízás már most is mutatja, hogy komolyan számolnak velük az autóiparban. Ráadásul a felhős piac is egyre fontosabb lesz, és itt a Gloster most egyesült a Systemfarmer Zrt-vel, ami még nagyobb szereplővé teszi őket ezen a piacon. Nem mellesleg a 2023-as évben már túllépték a 10 milliárd forintos árbevételt, ami komoly növekedést mutat. A 2025-2026-os időszakra pedig még több növekedési lehetőség jön, főleg ha folytatják az akvizíciókat és a nagyobb megbízások behúzását. Osztalékfizetés is növekedhet, ami szintén vonzó lehet a hosszú távú befektetőknek. Szóval érdemes türelmesnek lenni, mert ha ezek mind beérnek, akkor jöhet egy komolyabb felívelés, amikor már mindenki felkapja a fejét a Glosterre. Aki bent marad, az nagyot szakíthat.
Én csipegetem folyamatosan, most megint nagy a kísértés 870 körül, kiszórni nem szórtam semmit, majd 1300-nál. Viszont addig amíg nincs forgalom és mindenki a régi sebei miatt adja az első 5% pluszra, addig nagy rally nem lesz, ezeken a körökön túl kell lenni, majd 2025-ben vagy 2026-ban.
Bevallom nem értem, hogy ezek után, hogy kb 5-en leírták, hogyan szórták ki a felrántásra a papírt, miért csodálkozik bárki is, hogy 880 körül van :) Nem tetszik? Ne vegyétek. Mit kell ezen ennyit agonizálni.
Teljesen egyetértek veled.1000 db ot hagytam nyomjelzőnek, 4700 at kidobtam.Pedig nagy bizalmam volt,de akkorát szarik mindenki az árfolyamra, hogy ihajjjj.Amit írtam is huggyos kis huszonéves legények hírre megcsinánálták a hétvégi fesztivál zsét!
Amiért nekem van, az egyik fő ok, hogy ez a cég baromi jól teljesít az IT szektorban, ami most folyamatosan nő. Tavaly például több mint 10 milliárd forintos bevételt hozotak össze, ami durván 30%-os növekedés volt az előző évhez képest. A EBITDA meg olyan 1 milliárd forint körül mozgott. Szóval van benne pénz is. A részvény ára most 850-1000 forint körül billeg, de ha megnézed a számokat, az elemzők szerint ez simán felmehet 1100 fölé. Ez legalább 30%-os potenciált jelent, ami nekem elég jó hozam. Ami még fontos, hogy a Gloster komoly kapcsolatokat épített ki az autóiparral. Most mondhatod, hogy az autóipar gyengélkedik, de a digitális átállás és a villanyautók növekvő kereslete miatt ez a szektor nagyon stabil bevételi forrás lesz nekik a jövőben is. Az árfolyam mellett az is szól, hogy a cég alig van eladósodva, így bármikor bele tudnak tolni még több pénzt a fejlődésbe. Tehát, ha beszállsz most, jó eséllyel nem fogsz bukni, mert még ha nem is lesz gyors a növekedés, hosszabb távon baromi jól járhatsz vele. Ja, és ha egyszer tényleg lesz osztalékrally, ott lesz a zseton is.
Gloster Infokommunikációs Nyrt.
Új cég jön a BÉT-re