Nem kell a kifogás ("ha nekem lenne...")!
Mondtam, hogy adok Neked kiskertet termelésre. Gyere és csináld!
Kapsz drótos netet is (mobil net itt lassú a térerő miatt), hogy kertészkedés közben pihentetőként trédelni is tudj.
közben az ország lakosságának a megtakarítása x ezer milliárd forint.
( forint = munka )
a kereskedelmi bankra mi szükség van az országban?
és azt is tudom hogy ezt a kérdést 15 évvel ezelőtt kellett volna feltenni.
de most komolyan...
odázzuk a dolgot az országban, Európában, és egyre szarabb lesz.
most ami még érték az holnap már nem.
miért nyírjam a szomszéd füvét, amikor az Én kertemben van a legnagyobb a gaz?
és közben meg azt mondja a nagy szomszéd hogy gerebjét mersz használni, és el veszi a fűnyírót és itt van a kasza és ezzel dolgozz , ez a büntetés..
áhh . abba is hagyom mert ökölbe szórúlt a talpam a paraszt UNIÓS bagázson
mezogazdasagot, ipart szandekosan tonkrevagtak....azert h a multik nelkul ne legyen mas munkalehetoseg...szemet egy vilag ez....
:(
az kene h akinek van kiskertje az termelje meg a letfontossagu zoldsegeket...esetleg ujra tyuk, diszno, tehen....varosban is...persze nem lehet mert olyan szabalyokat hoznak h ezt csinalhassa meg az ember varosban csak falun....
hát ha te nem termelsz semmit akkor DE..... ha lenne mezőgazdaságunk vagy iparunk vagy jelentős lenne az exportunk akkor lenne miről beszélni így szerintem nem annyira...
"Mi van akkor, ha az exportra vámot is kellene fizetnünk??"
Az exportra nem mi fizetnénk a VÁMot hanem aki importálja nem...??? legalábbis előbb utóbb ő fizetné ki...
és mégis miből???? mikor megláttam minap a hivatalos átlagbért a szemem kéket zöldet sárgát látott... Az elmúlt 2-3évben nagyobbat nyílt a bérolló mint azelőtt 15év alatt, az alsó réteg egyre nagyobb örül ha a fenntartását managelni igen managelni tudja nem hogy "fogyasztást élénkítsen".... annak a kétszáznemtudom hányezernek köze nincs a valósághoz csak az a pár ezer topmanager eltolja a statisztikát. Én az átlagbérbe be se számolnám a havi 2 fölötti béreket, na kíváncsi lennék mennyire jönne ki az átlagbér-azért 2millió mert ha jól dereng oda tették állami szektorba is a plafont.
Ez igaz, sőt, Én örülök neki, de komolyan.
igaz ebben a forint jobbra-balra kilengése is segített neki, de a legfőbb gond hogy az import nem növekedett, mert nincs fogyasztásunk.
Tovább megyek, nagyon vissza esett
Ne azért dolgozzon az ember hogy a mutatók jók legyenek ( már lassan 20 éve ) hanem költekezzen is.
és ez lenne ám az igazi motorja a gazdaságnak mindenhol.
Kínai cégtől hoz be árút a mi cégünk, és a kínai megjegyezte hogy egyre kevesebbet rendelünk konténert.
Mi a belső kereslet hiányára hivatkoztunk.
Mire Ő: náluk a belső kereslet igen csak megnőtt sok termék iránt a világ minden részéről.
igaz majd 1 milliárd embörke :)
Mi miért nem tudjuk újra katalzálni a belső fogyasztást ?
Ami biztos hogy ez a rendszer nem működik.
és persze hogy a Lengyelek mellénk álltak oda kint amikor elő vettek bennünket, hisz tudják hogy lesz EU vagy nem de elég sokat exportálnak hozzánk.
Nagy bev. központokban sok a lengyel termék.
az a pénz amit most az EU vissza von töllünk az meg VÁM ban ( még több is ) meg lenne nekünk ...
egyszer azt lenne érdemes kiszámolni mennyiben van nekünk valóban ez az eu. Például gyakorlatilag mindent behoznak hozzánk a fokhagymától kezdve a fiókos szekrényig, csak VÁMból nagyobb bevételünk lenne szerintem mint amennyit bruttó- NEM NETTÓ, BRUTTÓ- folyik be hozzánk EUból.... A fogyasztásunk 90%a határon kívülről jön...
egyre többet vesz az EU tőlünk így, vagy úgy
egyre fogy az indok, ok, hogy érdemes a körben maradni,
szép sétáló utcáktól, és köztéri remekművektől még nem fog a gazdaság fellendülni, pláne ha ezek építését is be kell szüntetni.
Autógyár meg 20 éve is volt Magyarországon
Bocsi a kiakadásomért, de a "nagy tortán" a Mi gyertyáinkat már elfújták ....
Forex tréderek ide
Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.