Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 03. 18. 19:26

Forex tréderek ide  

Akkro itt beszéljük meg a forexes dolgokat. Kezdem én. Ha külföldi rendszerrel jáccol, akkor adózás pölö hogy megy? Ahol be van jegyezve a ker. cég?

Gondolom lerágott csont, de az újszülöttnek minden vicc új.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2010. 11. 01. 10:44
Előzmény: #2037  Törölt felhasználó
Én meg azt hittem, végre egy normális hely, ahol az ember rendezetten megoszthatja a dolgait :-(

Na mindegy, köszönöm, hogy szóltál soda, meg a segítséget is, de felraktam akkor ZIP-be csomagolva ezt is ide, bár nem ér ennyi vesződséget az egész:

link

1. Kattints a jobb oldalon levő [Ingyenes] -gombra
2. Kattints a [Nem élek vele] -gombra
3. Kattints a zöld "Letöltés indítása" -linkre
4. Csomagold ki valahová
5. Megnyitható a böngésződben (most már csak remélem)
Sarpac
Sarpac 2010. 11. 01. 10:33
Előzmény: #2038  Törölt felhasználó
Tuti, hogy az volt mert a japán index is reagált rá óráson +150ponttal!
A héten szerintem több ilyen is lesz!
Törölt felhasználó 2010. 11. 01. 10:26
Előzmény: #2036  Törölt felhasználó
üdv...volt limit 81.500on azt sajna nem érte el....de amúgy is 81.300on volt a stop, azt meg kiütötte :) ez van......amúgy sztem nem shortzárás volt hanem intervenció.....

eurusd ha nem tud 1.3994 felett zárni akkor short....

kiváncsi vagyok h a dax futures innen mire lesz még képes....már h4en is kiment a szalagból.....

Törölt felhasználó 2010. 11. 01. 10:07
Előzmény: #2030  szarvasvadasz
Köszönjük, hogy megosztod velünk, de a 4shared, nem áll a helyzet magaslatán (8 klick, 3 böngésző után
is hiába hámoztam át magam a reklámok hadán, fake
link, és ahogy látom link nem csak nekem nem sikerült)

Felteszem egy publikus helyre a szerveren ha átküldöd mail-ben; Visszaküldöm az url címet és újra feltehetjük;
Átmenei megoldás, de [majd kitalálok valamit]

sOda;

Törölt felhasználó 2010. 11. 01. 07:46
Előzmény: #2005  Törölt felhasználó
nézem a chartot reggel.. széép.. ha elég türelmesek voltatok és nem stoppoltátok ki magatokat, netán raktatok egy limitet is, szépen lehetett kaszálni vele longban... egy pár percre csínált egy giga shortzárást az éjjel egy zöld óriás gyertya keretében... a ti belépő szintetkről is megvolt egy 40-50 pip lazán, de az új aljról 80 is....
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 22:48
Előzmény: #2034  Törölt felhasználó
a molyosgom = (diszlekszia + 22.00 óra + mosolygom)
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 22:47
Előzmény: #2032  Spotlight

:-(

zseniális meglátás; látom van aki még nem hülyült bele a hozamokba;

a 'bias' másik része, nálam már sokkal prózaibb, filozóikusabb,
nagy tétre nagyobbat kell licitálni, ugyhogy a százalékok
is egyre magasabbak, egy 400!%-os program után
már senki nem írja be, hogy van egy programom
amive heti 50%-ot keresek;

másrészt engemet azért sokkal jobban basztat, igaz
csúnyán nem szabad beszélni erre tanított a [.]
ha valaki egy picit elveszíti a realitás érzékét;

minnél jobban ásom bele magamat a tőzsdébe
annál inkább látom a tőzsdén kivűli élet szépségét;
és annál inkább molyosgom a sok vicces fiú
beírásán;

ismerek ha nem is jól olyan embereket is akik reggel
felkelnek, bemennek a gyárba, elvégzik a munkájukat,
nekik köszönhetem hogy tiszta víz folyik a lakásban,
hogy van elektromos áram, hogy van kenyér az asztalon,
hogy van mit megvásárolonom;
Ezek az emberek talán lúzerek (?) a havi 40.000 -
80.000.- forintjukkal, ami a gyerek iskoláztatása, az
adók, a lakásrezsi, után marad, napi 8-10 óra kemény
munkával (?)

[..]

Képzelte már el valaki aki ide írja a remek számait
milyen gondolatok futnak át a csendes többség agyán;
Hát csak bátran, vagy nyugodtan, [..] nem is tudom,
ugyhogy én sem szeretnék semmiféle erkölcsi és
morális magas lórol nyilatkozni, csak ezen gondolkoztam
a múlt hét [] most pénteken;
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 22:18
Előzmény: #2032  Spotlight
ez igaz ... viszont jól emlékszem , hogy nagyon nehéz dolog kezdeni a cuccot , és nagyon sok tanács eléggé nem igazán eligazító volt , hanem általánosságokat tartalmazott -amivel éppen hogy kint voltam a vízből .

ritkán írok én is ide , csak akkor ha segíthetek . Kb 10 éve vagyok itt a PF-n , és azóta sokan elmentek , ami számomra annyit jelent hogy a legtöbben kiszálltak , illetve elvesztették azt a tőkét amivel kezdtek , vagy esetleg amivel fel is híztak időközben .

a robot az veszélyes pálya , ha szabadjára engedik . Viszont segíthet , ha okosan kezelik . Mindegyik robot másként viselkedik , és nagy a veszélye hogy a "termelését " a páciens "megszokja" és lanyhul a figyelme -pontosan ekkor veszi vissza a nyerőt sőt!,de akkor szinte rohamléptékben szinte pár óra alatt akár a felét is ..
a baj az , hogy robotot azért vesz az ember hogy termeljen és nem azért hogy kiváncsi a "munkájára" , holott mind a két szempont lenne a lényeg .

igen ..ritka itt az hogy valaki bejelentkezik vesztőként, holott ebből tanulna a többi is ..

Spotlight 2010. 10. 31. 22:00
Azért a forex fórumokon erősen megfigyelhető, amit a statisztikusok túlélési torzításnak hívnak. Hogy tudniillik csak azok írnak a fórumra, akik jó eredményt értek el, a többi 90%, aki rosszul járt (vesztett, vagy gyér hozamot ért el), az nem fogja beírni, hogy "Helló, Gipsz Jakab vagyok, elbuktam a tőkém 80%-át az X. Y. forex robottal, mert annyira béna és naiv voltam, ugye milyen lúzer vagyok?".
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 21:54
Előzmény: #2030  szarvasvadasz
Akkor Birger Schaffmeier kutya fasza hozzád képest...

persze ..persze

:)
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2010. 10. 31. 21:26
Előzmény: #2016  Spotlight
Szerintem itt mindenki képes a helyén kezelni a dolgokat és képes megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől.

Mindennek meg van a maga helye a láncban, az experteké is: a lánc végén otthon a notebookodon, az igen stabil home csomagos "sokkilences" Internetszogláltató támogatásával, jobb esetben egy megbízható VPS-en, de távol, mindenféle értelemben nagyon távol attól a ponttól, ahol a dolgok valójában történnek. Viszont hasznosak, megkönnyt(het)ik az olyan kisbüfik kereskedését, mint én. Feltéve, hogy a csoda helyett némi segítséget (és nem a gigaprofit termelését) várjuk tőlük és vesszük a fáradtságot, hogy tanuljunk, mielőtt bármit is rájuk bízunk.

De jogosak a negatív megjegyzések, mert a gyártók - tisztelet a kivételnek - valóban "holy grail" -ként reklámozzák ezeket a programokat. Elrettentő példaként felteszem a saját expertem teszteredményét, amely az elmúlt két hónapban 5000 USD-ből ~220 000 USD-t csinált full automata módban (a végén elkezdte "költeni"). A teljes kötéslista és a report letölthető az alábbi linkről:

Mégsem bíznám rá a kereskedést és ha szipi-szupi lenne, akkor sem árulnám!!!

link

Akkor mire jó? Rengeteget tanulok vele és sokat segít abban, hogy a devizapárokat folyamatosan pásztázva potenciálsi set-up jelölteket találjon és jelezzen. Én pedig eldöntöm, hogy érdemes-e belevágni vagy sem. Akkor is expert a neve, ha nem kereskedik, csak segít. Örülni kell neki, hogy Amibrokerben, MT4-ben, NinjaTraderben van ilyen programozási lehetőség egyáltalán. Szóval amikor expertekről beszélünk, jó lenne nem általánosságban azt mondani, hogy szemfényvesztés, mert nem az. Egyébként rengeteg ilyen "nem kereskedő" expertet is árulnak, amelyek hasznosak és ingyenesek is vannak szép számmal.

Ami a nagyokat illeti, egy jó kis technikai betekintés az elektronikus kereskedéshez a fontosabb szereplőkkel a Cisco-tól:
link

A napi USA tőzsdeforgalom 70%-át kitevő high frequency trading-ről:
link

Trading process nagyban: Technology / ATD trading process -menü
link

Hogy milyen körülmények között, arról pedig ugyanitt a Technology / Infrastructure -menüpont

Részemről ezzel lezárva a robot téma, mert itt a forex topicban félreviszi / nem viszi érdemben előbbre a hétköznapi kereskedést.
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 21:23
Előzmény: #2028  Spotlight
robottal ugy lehet nyerni , ha a nyitást meghagyod neki , de végig kézi beavatkozással ahol kell "rásegítesz "

mivel a legtöbb a robotot használókkal az a probléma , hogy nem időben , és nem jól kalkulált SL-al és célárral teszik/tennék fel a pozikat - na ezt kiváltja a robot sokkal jobb hatásfokkal az eseteknek a legnagyobb zömében .
A robotok a leggyakrabban valamilyen indi vagy más stratégia alapján programozottak . A forexszelők legnagyobb hányadánál nincs ilyen stratégia , csak pillanatnyi hozzállások sorozatából áll össze a napja - és így tesz fel pozit .

na a robot , ebből a megfontolásból segít/segíthet , de csak így és ebben a formában . A robotokat nem szabad kiengedni a kezedből . és főleg nem azokat amelyek éjszaka automatán dolgoznak . Egy éjszaka alatt simán elveszted akár az egész tőkédet is , hiába állítod alacsonyra a SL-t ( akkor többször , több pozit fog nyitni )

ha jól figyeled , akkor látni fogod a nyitási - zárási szisztémáját is , az általa rakott SL és a TP szintet is -ami meg tanulható lesz a részedre .
Sokan megveszik és vakon bíznak benne .. Ez a hiba /nagy hiba ..

Jó tanács :tanulni meg nem demon kell (aki kezdő) főleg nem robotokon , hanem cent alapú kereskedői platformon , ahol 3 dodo 300 centet jelent és annak megfelelően a profit is centekben realizálódik és így mérhető a teljesítés is . Demón a kezelést illetve a használatot kell megtanulni - azon nem érdemes még egy centet sem elveszteni .

Spotlight 2010. 10. 31. 21:04
Előzmény: #2022  Törölt felhasználó
"akkor most nem érdemes Fx-elni? "

De érdemes... a portfóliód max. 5%-ával, hobbiból, elfogadva, hogy valószínűleg hosszú távon veszteni fogsz, és kizárólag olyan pénzzel, amit egyáltalán nem sajnálsz.

Bár akkor inkább a pókert ajánlom, ott legalább a tudásnak is van szerepe (nem úgy, mint a forexnél, ahol szinte csak a szerencsének). Ott is pénzzel játszol, tehát megvan az adrenalin, és legalább emberekkel is tudsz ismerkedni közben.
BullishVik
BullishVik 2010. 10. 31. 21:03
Előzmény: #2013  Törölt felhasználó
tarkónfosom magam:)
és vannak, akikben felmerül, hogy ha megvesznek egy 79dollásros robotot, akkor képesek lesznek havi 40%hasznora :d
dZSÁRÉKEK, ébresztő!!!
A gazdagsághoz nem a 79 dollár fogja megnyitni a kaput, hanem a kemény munka:)!
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 21:03
Előzmény: #2021  Spotlight
Azért nem hiszem, hogy ennyire gáz lenne a Forex kereskedés. Csak nem mindegy, hogy a 10% nyertes, vagy 90% vesztes közé kerülsz. Mindenki úgy indul, hogy természetesen a 10%-ba fog tartozni. És persze ez sokuknak mégsem sikerül. Nyugi, még én sem tudom, hogy melyik csapat tagja leszek! Dolgozok a 10%-os csapattagságért, robotok nélkül. Aztán majd egy év múlva kiderül, sikerül-e. Hát - szerintem - ennyi az egész. Egy lehetőség, rakás kockázattal.
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 21:02
Azért nem hiszem, hogy ennyire gáz lenne a Forex kereskedés. Csak nem mindegy, hogy a 10% nyertes, vagy 90% vesztes közé kerülsz. Mindenki úgy indul, hogy természetesen a 10%-ba fog tartozni. És persze ez sokuknak mégsem sikerül. Nyugi, még én sem tudom, hogy melyik csapat tagja leszek! Dolgozok a 10%-os csapattagságért, robotok nélkül. Aztán majd egy év múlva kiderül, sikerül-e. Hát - szerintem - ennyi az egész. Egy lehetőség, rakás kockázattal.
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 21:01
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 20:42
Előzmény: #2015  Törölt felhasználó
Igen ez a görbe 4,5 % os, októberi EA EurUsd teszt. Kaptam pár robotot, és volt olyan ami a teszt alapján 20-40% ot is csinált. De azok hosszú távon veszteségesek voltak mindig. ez a robot konrétan 50pipes stoppra volt belőve. Amúgy azért tesztelem őket, mert szeretném hogy döntéseiben erősítést kapjak tőlük. Nem azt akarom hogy helyettem kereskedjen, csak a jó beszállási pontokat is akár képesek megmutatni.
Törölt felhasználó 2010. 10. 31. 20:32
akkor most nem érdemes Fx-elni?
Spotlight 2010. 10. 31. 20:21
Előzmény: #2018  Törölt felhasználó
Forexen tényleg lehet sok pénzt keresni, kis kockázattal! De nem a kereskedéssel, hanem ha te vagy a bróker, vagy te adod el a forex robot, vagy forex tanfolyamot :D

A kaliforniai aranyláz idején is sokkal többet kerestek azok, akik az aranymosáshoz szükséges kellékeket adták el, mint maguk az aranymosók.

Egyébként nem tudom, miért gondolja bárki is, hogy előnye lenne a többi befektetővel szemben egy 5 napos tanfolyam elvégzése után, egy robot használatával. Mindenki ugyanazokhoz a szoftverekhez, információkhoz, brókerekhez fér hozzá. Miért vennél észre egy olyan alakzatot a charton, amit előtted nem vett észre 99 999 másik befektető?

Mivel nagyon sok befektető/spekuláns van, nagyon nagy tőkével, ezért minden múltbeli, és minden jelenben elérhető információ MÁR beépült az árfolyamba, ezért a chartokat elemezve nem lehet megmondani, merre fog elmozdulni.

Az elmozdulások emiatt teljesen véletlenszerű mozgást követnek, a megjelenő hírekre másodpercek alatt reagál a chart. Ezért teljesen a véletlen műve, hogy nyersz-e, vagy veszítesz. Ne legyen senki olyan naiv, hogy azt higgye, hogy a tudásának köszönhetően keresett pénzt. Főleg ne egy 5 napos tanfolyam elvégzése után, ez nonszensz.

Topik gazda

R2D3
3 3 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek