Spotlight

Regisztráció: 2008-12-04 00:57:32

Hozzászólások száma: 52

Utolsó hozzászólás: 2019-11-26 16:42


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

KBC Equitas 2019. 11. 26. 16:42

A KBC-n ma beadtam egy normál limitáras megbízást egy ETF-re a Frankfurt-Xetra tőzsdén, melyet 28 perc múlva hajtott csak végre a KBC, tehát a beadás után csak 28 perccel teljesült a megbízás. Miközben olyan árat adtam meg, hogy azonnal teljesülnie kellett volna; biztos, hogy a beadáskor és a következő 28 percben végig olyan áron ment az ETF, hogy azonnal teljesülhetett volna a megbízás.
Ez miért van, a Frankfurt-Xetra tőzsde a lassú, vagy a KBC ilyen lassú?
Nem is értettem először, mert ilyen még nem volt nálam, eddig mindig azonnal teljesült minden megbízás. Nem értem  , most miért várt 28 percet a rendszer?
KBC Equitas 2019. 11. 22. 13:30

Nem kéri  a kódot minden megbízásnál, a Webbrókeren belül be lehet állítani, hogy ne kérje. Az ügyfélszolgálat segít, ha valamiért ez nem megy. Nekem csak bejelentkezéskor kér kódot, utána nem.
Ha nem akarod vagy nem tudod megverni a piacot, akkor minek kereskedsz? Akkor elég venni indexkövető ETF-et, és ülni benne minimum a TBSZ futamidejének a végéig, de inkább tovább.
KBC Equitas 2019. 11. 18. 15:45
Mindenképp levonják a fix díjakat, ha nincs elég szabad pénz, akkor negatívba fordul az egyenleg. Ekkor van késedelmi kamat, tehát érdemes ilyenkor minél előbb megszüntetni a negatív egyenleget.
KBC Equitas 2019. 11. 18. 11:28

A Webbrókerben be lehet állítani, hogy vagy minden tranzakcióhoz kérjen kódot, vagy csak 60 percenként! Biztos hogy beállítottad, hogy csak 60 percenként kérjen? Mert ha ez be van állítva és még is kér kódot, akkor írj az ügyfélszolgálatnak.
Én néha azt kapom vissza, amikor küldök egy fejlesztési javaslatot, hogy a K&H Bank szabályoz dolgokat központilag. Szóval lehet, hogy javaslatokat inkább a K&H Banknak kéne címezni közvetlenül.
Egyébként meg sosem értettem, hogyan akarja valaki megverni a piacot, ha kézzel ad be megbízásokat? A nagykutyák API-n keresztül, automatikusan adnak-vesznek, nem kézzel, hanem számítógépes szoftverrel, a másodperc tört része alatt. Ja és van saját programozó gárdájuk, saját fejlesztésű szoftverük, és sokkal okosabb kereskedési felületeteket is használnak. A kézzel bepötyögött megbízásaiddal így nem fogod megverni a piacot, ez így nagyon nem versenyképes. Eleve ilyen brókeri díjak mellett nem leszel nyereséges, elviszi a profitot a brókeri díjak. Kisbefektető vegyen indexkövető ETF-et és üljön benne, meg állampapírt.
KBC Equitas 2019. 11. 06. 18:09
1 Ft a címlete, tehát bármennyiért lehet venni.
KBC Equitas 2019. 11. 06. 17:15

Egy gyors tipp amire most jöttem rá: Ha van valakinek KBC-nél TBSZ számlája, amin maradt pár száz vagy pár ezer forint amiért már nem tud venni  ETF-et / részvényt (mert túl kevés az összeg), akkor érdemes belőle Magyar Állampapír Pluszt venni, mert annak 1 Ft a címlete, tehát így fel lehet használni az utolsó forintot is a TBSZ-en. Nekem azt írja hogy ingyenes az állampapír vétel.
Pl. vesz valaki ETF-et a TBSZ-en amit hosszú távon akar tartani, de úgy jön ki hogy még megmaradt 9542 Ft amiből már nem lehet 1 db ETF-et sem venni, akkor azt ne hagyja lekötetlenül a TBSZ-en évekig, hanem vegyen belőle pont 9542 Ft-ért Magyar Állampapír Pluszt.
KBC Equitas 2019. 11. 06. 17:10

Állítólag minden tőzsdén, azon belül mindenfajta papírnál mások a szabályok, azért nem tudják vizsgálni, milyen számot szabad beírni. Ennél az ETF-nél pont csak páros számot lehetett megadni, és max. három tizedesjegyig.
Mindenesetre megtanultam, hogy max. 2 db tizedesjegyig adjak csak megbízást, mert különben visszautasításra kerülhet. Ráadásul az a szép a dologban, hogy KBC-ben megszűnt a kézi devizakonverzió, csak a tranzakcióval egyszerre lehet devizát váltani. Viszont ha a tőzsde visszautasítja a megbízást vagy bármi miatt nem teljesül, attól még a devizaváltás végbemegy.
KBC Equitas 2019. 11. 06. 14:52

Namost visszaírt az ügyfélszolgálat, hogy páros számot lehet csak megadni, tehát pl. 18,212 jó, de 18,213 nem jó.
Akkor már csak azt nem értem, hogy a Webbróker miért küldi el a rossz számot, ha garantáltan nem fog teljesülni a megbízás? Talán előtte szólnia kéne, hogy nem jó szám van beírva.
KBC Equitas 2019. 11. 06. 12:09

Sziasztok!
KBC Equitas, Frankfurt-XETRA piac. Beadtam egy limitáras megbízást egy ETF-re, de három tizedesjegy pontossággal adtam meg az árat, pl. 21,188 euró.Ezt be is vette a Webbróker, de aztán azonnal jött a válasz, hogy a tőzsdei rendszer visszavonta a megbízást.Ezután újracsináltam mindent ugyanúgy, de már csak két tizedesjeggyel adtam meg az árat: 21,18 euró.Ezt pedig elfogadta.
Lehetséges, hogy a Frankfurt-XETRA csak két tizedesjegyig fogadja el az árat, de a Webbróker erre nem figyelmeztet és simán elküldi a hülyeséget a XETRA felé?
Vagy mégiscsak meg lehet adni három tizedesjeggyel is az árat, csak valami más miatt lett visszautasítva a megbízás?
random capital 2018. 10. 10. 14:01

Valaki meg tudná mondani, hogy a Random Capitalnál pontosak melyik külföldi tőzsdék érhetők el? A honlapon csak annyit tudtam meg, hogy USA és "német" tőzsde. Más nincs?
valamint ETF-ekről érdeklődnék, ha kinéztem egy ETF-et, ami jelenleg nem kaphat a Random Capitalnál, de olyan tőzsdén van az ETF, amit támogat a Random Capital, akkor ha írok nekik, kérésre felveszik a listába a kért ETF-et?
ESMA (MiFID/MiFIR) 2018. 10. 09. 13:49
#6
Tudja esetleg valaki, hogy MIFID II alapján adott ETF-et tényleg csak egyféle pénznemben tehet elérhetővé a brókercég, hiába lenne ugyanannak az ETF-nek többféle pénznemben, többféle tőzsdén is változatai? MIFID II miatt a brókercégnek ki kell választani egy tőzsdét és azon egy pénznemet, és csak így egyféle módon teheti elérhetővé az ETF-et? Milyen hülyeség ez?
KBC Equitas 2018. 10. 09. 12:48

Szóval elvileg a MIFID II kimondja, hogy hiába érhető el adott ETF többféle pénznemben (pl. EUR és USD alapon is), csak egyféle pénznemben lehet elérhetővé tenni egy tőzsdén. Ez azért nem jó, mert ha pl. adott ETF-et eléhetővé tesznek csak USD alapon, és nekem EUR-ban van pénzem, akkor át kell váltanom az EUR-t USD-ra, aminek van átváltási díja. Pedig elérhető lenne az ETF EUR-ban is, és akkor nem kéne devizát váltanom.
De állítólag a MIFID II nem engedi, hogy adott ETF-et többféle pénznemben is eléhetővé tegyen a brókercég, ez igaz?
Nincs mégis olyan másik brókercég, ahol van TBSZ és adott ETF-et többféle pénznemben is elérhetővé tesznek?
KBC Equitas 2018. 10. 08. 20:08

Ez a gond: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/mifid-ii.html
"A Végrehajtási Politika változása miatt minden terméket csak azon a piacon (ún.: „Volume Market”-en) teszünk elérhetővé, ahol az előzetes vizsgálataink alapján társaságunk a legjobb piaci végrehajtást tudja biztosítani. Ún. „Volume Market” alatt azt a piacot értjük, ahol az adott értékpapírban a legnagyobb forgalom van, ami által biztosított a megfelelő szintű likviditás, és így jobb ár, valamint a végrehajtási valószínűség is kedvezőbb lehet. A legjobb végrehajtás biztosítása érdekében 2018. január 3-át követően minden több piacon kereskedett instrumentum esetében a „Non-Volume Market”-nek számító piacokon már nincs lehetőség új értékpapírokat vásárolni. Ilyennek minősül a BÉTa piac is, így annak vételi lehetősége is megszűnik. Az ügyfeleink birtokában lévő papírok eladását továbbra is korlátozás nélkül biztosítjuk."
Erre hivatkozva nem vesznek fel a Webbrókerbe adott ETF-et, merthogy hiába van egy ETF-nek több pénznemben is kifejezett változata akár két külön tőzsdén, a fentiekre hivatkozva csak egy tőzsdén, egy pénznemben teszik elérhetővé.
De ez baromság. Az ETF minden piacon likvid, ezt az árjegyző biztosítja. A végrehajtási valószínűség így 100%. A spread sem lehet túl magas, eddig még 0,5%-nál nagyobb spread-del nem találtam ETF esetében.
Tehát valaki érti, hogy ennek mi  franc értelme van??? Úgy hirdették magukat eddig, hogy kérésre felvesznek minden ETF-et, ezért is nyitottam még több éve nálunk TBSZ-eket, és most hogy már megvannak a TBSZ-ek, bejön ez a hülyeség, hogy nem lehet kereskedni az általam kinézett ETF-fel.
Erre mi a megoldás? Illetve nem tud valaki másik brókercéget, ahol van TBSZ és nincs ez a hülyeség, hogy nem lehet ETF-fel kereskedni?
KBC Equitas 2018. 10. 08. 18:05
De én pont EU-s ETF-et vennék, UCITS ETF, Írországban, Luxemburgban vannak bejegyezve. KIID van, de csak angol nyelven, lehet ez a gond? Máshol is ez van, vagy csak KBC-nél?
KBC Equitas 2018. 10. 08. 17:26

Sziasztok! Nem gyakran kereskedek, indexkövetést végzek ETF-ekkel, ezért csak ma szembesültem vele, hogy a KBC a MIFID II-re hivatkozva több ETF-et elérhetetlenné tett, köztük azt is, ami nekem jelenleg van a portfóliómban (csak eladni tudom, újat már nem tudok belőle venni). Arra hivatkoznak, hogy csak azokat a részvényeket, ETF-eket teszik elérhetővé, amelyeknek elég nagy a likviditásuk, valamint érhető el adott ETF több tőzsdén is, többféle pénznemben, ők csak 1 tőzsdén teszik elérhetővé az ETF 1 pénznemben.
Mi ez a hülyeség? Az ETF likviditását az árjegyző biztosítja, mindig van elég vételi és eladási ajánlat, hála az árjegyzőnek. Valamint a spread egy ETF esetében 0-0,5% körül szokott lenni, ami nem magas. Akkor miért nem lehet megvenni az ETF-et a KBC-nél, amit akarok???
Tőzsdei ügyletből származó jövedelem (SZJA) 2016. 03. 19. 21:05
Sziasztok!
Nem találtam jobban kapcsolódó témát, ezért ide írok.

Az a kérdésem, hogyha Írországban bejegyzett részvény befektetési alapot (ETF konkrétan) veszek, amely osztalékot fizet ki nekem Írországból Magyarországra, akkor Írország fog-e levonni osztalék forrásadót? Megnéztem a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményt, de abban csak annyi van, hogy Írország max. 15%-os osztalék forrásadót vonhat le, ha akar. De nem biztos, hogy le is vonja.

Honnan tudhatnám meg, hogy Írország levonja-e az osztalék forrásadót, vagy eltekint ettől?

(Vehetnék olyan ETF-et, amelyik nem fizet osztalékot, hanem azonnal újrabefekteti, de a kinézett kategóriában ilyen ETF-et sajnos nem találtam, csak osztalékfizetőt)
PLOTINUS 2016. 03. 19. 20:59
Akkor úgy tűnik, nekem is lesz egy kevés Plotinusom közvetve, mert NYESZ-en tartok egy kis pénzt BUX ETF-ben, ezek szerint ha bekerül a BUX kosárba a Plotinus, akkor venni fog belőle a BUX ETF egy kicsit.

Buta pénz találkozik az okos pénzzel :)

link
link

Én a "buta pénzre" szavazok, az "okos pénznek" túl nagy a költsége, ezért hosszú távon a buta pénz fog nyerni.

De ha már bekerül a BUX-ba a Plotinus, akkor drukkolok hogy jól menjen, egy kevés "buta pénzemmel" beszállok a buliba :)

PLOTINUS 2016. 03. 19. 20:54
Akkor úgy tűnik, nekem is lesz egy kevés Plotinusom közvetve, mert NYESZ-en tartok egy kis pénzt BUX ETF-ben, ezek szerint ha bekerül a BUX kosárba a Plotinus, akkor venni fog belőle a BUX ETF egy kicsit.
Nyilasi alap 2016. 03. 07. 16:08
Csak közben több mint félmilliárd forint ment a levesbe :(
Nyilasi alap 2016. 03. 07. 11:24
A Concorde Alapkezelő ott követte el a hibát, hogy a nevét adta ehhez. Szerintem ők is örülnek, hogy végre megszűnt az alap.

Az "alapkezelő" weboldala pedig nevetséges: link

Bal felső sarokban a bizalmat gerjesztő freemail-es cím.

"Hedge Fund Portfolio +371.88%" - hirdeti a link. Csak már nem működik, illetve az sosem volt kiírva, hogy milyen időtávon érte el? Hozamot nem időtávhoz szoktunk megadni?

A blogon rendszeresen jelentek meg új bejegyzések, de pont akkor halt meg a blog, amikor a Nyilasi Alap elkezdett rosszul menni! Pedig volt még ilyen bejegyzés is:

"2012.01.04. Az év legjobb magyarországi befektetési alapja 51% hozammal a Nyilasi 2015 Spekulatív Alap "

Amikor bezzeg rosszul mentek a dolgok, nem volt semmi tájékoztatás.

Én szépen bevásároltam 2010-ben prémium magyar államkötvényből TBSZ-re, így adómentesen lett szép reálhozamom az éves során. Meg vettem néhány olcsó indexkövető ETF-et is, azok is jól hoztak.

Nem kell bedőlni ezeknek a hangzatos befektetési alapoknak. Indexkövető, olcsó ETF és prémium magyar államkötvény leveri ezeknek az alapoknak a legnagyobb részét.

Egyébként igen, ahogy lejjebb is írták mások, nemcsak ennél az alapnál, de mindegyiknél úgy van, hogy az alapkezelő nem járhat nagyon rosszul. Hiszen éves alapkezelői díj van a tőke százalékában. Ha csökken a teljesítmény, akkor is van alapkezelési díj.
 • BÉT
 • Indexek
 • Deviza
   • Forgalom
   • Nyertesek
   • Vesztesek