Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Kapzsidözsi szombat, 13:51
Előzmény: #113436  KrisztinaI
Nem, persze hogy nem tűnik el de sem céges nyilvántartásba nem kerül be (végrehajtás - céges bedöntés) sem válláskor a személyes ingóságokba (csúnya vállóperek vannak ) szóval én egyetértek a meglátásaival.... itt még rengeteg a vadnyugati helyzet sajnos, még mindig...
Kapzsidözsi szombat, 13:48
Előzmény: #113222  jsamu
folyt. arany :
Egyébként mindattól függetlenül amit te leírtál és amit én válaszoltam --- ha elfogadjuk a te nézőpontod akkor hol és milyen "kiszerelésben" érdemes konkrétan szerinted vásárolni? -- Ahol biztonságos, ahol te szoktál. Valahol azt hallottam, hogy érméket érdemes elsősorban venni , jobb oszthatóság miatt..
Kapzsidözsi szombat, 13:45
folyt arany...
Egyébként nem tudom , nekem még sose kellett 10 000 EUR kivételéért magyarázkodni semmilyen pénzintézetnél...
"Ami az osszeomlas/arany/fegyver/konzerv polemiat illetI: szerintem, ha a konzerved/aranyod100 kmre van a varostol akkor te fogsz ebedelni nem pedig a fegyveres.  Fokepp, ha utkozben meg van egy kis vesztartalek. Szabo Sandor esete azt bizonyitja, hogy sosincs elore megirt sors.." 
Ehhez a teljes társadalmi összeomlás és prepperkedés témakörhöz azt szereteném, hozzáfűzni, hogy egyrészt nem tartom elképzelhetetlennek de. De! Az ilyen és ehhez hasonló fórumok mindig leegyszerűsitik ilyen nagyon egyszerű sémára, hogy pl. A nap még minden ok, B - nap nincs áram , víz akármi. C- nap jönnek a fegyveresek és viszik értékeid, élelmed, nőd stb. ---- Es emiatt a fegyver jobb mint az arany és vica versa. ---  Amit soha senki nem említ hogy ez nagyon nagy valószínűséggel nem egyikről a másikra napos összeomlások lesznek (vagy már benne vagyunk) hanem a "nagy felbomlás" korát éljük, ahol rengeteg figyelmeztető jel, szakasz van a veszélyekre. Ha ez bekövetkezik akkor hol leállnak rendszerek, hol visszaállnak. Szakaszok lesznek, mely időszakban folyamatosan változik a környezetünkben élő -- akár potenciálisan veszélyes emberek - gondolkodása és a mienk is. Közben lehet sokféleképpen reagálni.
Nem hívőként (fontos!) csak gondolkodóként erről bővebben itt olvashattok -- bár ez már jelentősen off -topic:
https://cassandraprogram.info/wp-content/uploads/2024/03/GU_book_hun_0110.pdf
Ki az a Szabó Sándor?
N0MAD szombat, 13:41
Előzmény: #113430  szieszta
Érdemes lenne végienmi a kommenteden(!) hogy mennyi benne a jövevényszó és mennyi a finnugor. 
KrisztinaI szombat, 13:33
Előzmény: #113435  KrisztinaI
+ névre, címre szóló számlát kaptál róla, gondolod, hogy az eltűnik?
KrisztinaI szombat, 13:30
Előzmény: #113433  Kapzsidözsi
A legvégső esetben nem tudod  cash-ért eladni,csak valamire cserélni....  annyira nem vagy láthatatlan, amikor vetted, akkor a személyit be kellett hozzá mutatni.... (persze, attól függ, hogy hol vetted, milyen úton, stb)
KrisztinaI szombat, 13:27
Feladom a mai beszélgetést, mert nincsen értelme. Az utolsó tanácsom: ha valakinek valami értelmes dolog szúrja a szemét, akkor el lehet gondolkodni, hogy miért, és egyébként is lehet angolul tanulni és kreativitást fejleszteni.... World Peace ☮️! :-) Happy Day! ☀️ :-)
Kapzsidözsi szombat, 13:26
folyt... arany..
"..Ez az a pillanat amikor erdemes eladni ha ugy iteled meg...Meg van egy kurva nagy elonye (ez Magyarorszagon meginkabb) hogy a Tied es NALAD es barmikor cashelheted. Nincs az allam/bank/telefontarsasag/birosagi vegrehajto/feleseg ami hozzanyulhatna. Ez is kurva fontos szempont Magyarorszagon (itt a Volner-Schadl ugyre gondolok) mindegyik bekaphatja. Az elso 100gr Bavos aranyamat 480000 hufert vettem 2005ben. Belegondolni is rossz, hogy hova jutottunk/jutottatok. Nem kell magyarazkodnod, honnan van (ugye ma 10000 eurt kiveszel a bankbol akkor magyarazkodnod kell, hogy mit csinalsz vele..."
Igen, ez a "láthatatlanság" valóban az előnyök közé sorolandó. De erre ott van a cash is példának okáért. Ha nem lenne az infláció azt mondanám sokkal jobb megoldás, tárolhatóság , oszthatóság miatt. De így persze nem. 
Kapzsidözsi szombat, 13:22
Akkor téma fizikai arany / nemesfémek:
Előrebocsátom elnézést, ha valakinek követhetetlen, sőt valakit idegesít is, hogy miért csak most válaszolok erre. Iszonyatosan leterhelt vagyok, nem érek rá semmire se. -- De most megpróbálok.
Szóval először is nagyon köszönöm a válaszod! -- Nagyraértékelem, hogy a témában 20 éves tapasztalattal rendelkező ember válaszol és szeretném ha most is így tennél. Pár meglátásom:
"a papir arany es a fizikai arany ara elvalik egymastol foleg gazdasagi valsag elejen/kozepen mivel azok kezdenek vasarolni akik nem biznak az elektromos kereskedelmi rendszerekben/az allamban. Gyakorlatilag egy tisztessegesebb gazdasagi osszeomlasban a fizikai arany az utolso fizetoeszkoz. Ilyenkor tortenik meg, hogy a kereskedoknek nincs eleg  fizikai aranyuk es felhivogatnak telefonon hogy nem akarod esetleg eladni. Ez az a pillanat amikor erdemes eladni ha ugy iteled meg...." 
Na most hadd kérdezzem meg, hogy ebben az elmúlt 20 évben (2005 )óta te ilyet személyesen megéltél többször vagy gazdasági válság alatt ilyen 1929 -t meg 70 -es évek olajválságait érted?  -- A másik ezzel kapcsolatban, hogy akkor ha jól értem itt azért vállik el (szerinted) a fizikai arany ára felfele mert a kereskedők egyedi árat határozhatnak meg és ők licitálnak kb. a szúkösebb készletekre? -- Tehát nem egy általános fizikai aranyárról van szó, hanem a kereskedő önkényes áráról. jól értem?
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 szombat, 13:15
Előzmény: #113429  KrisztinaI
Sajnos túl sokan gondolják ezt és dőlnek be az ai vackoknak. Az elején érdekes volt, de egyre inkább a félelmetes irányba halad. Minimális effort spawnolni egy ilyet. 
szieszta szombat, 13:12
Előzmény: #113418  KrisztinaI

Az angol tudás az, hogy a magyar mondanivalóm 1/3 át már csak angolul tudom kifejteni? Na neeeee!
Akkor ha én most oroszul is tudok, akkor zdrásztvuj tavárisnya? Ja bi chatél gavaríty pa ruszki?
KrisztinaI szombat, 13:01
Előzmény: #113427  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Az ötlete nem AI adja, és az egészet magától nem is rajzolja meg, az egyes jeleneteket neked kell kitalálni és kérni,  összevágni, stb, ez benne a kreatív folyamat.
KrisztinaI szombat, 13:00
Előzmény: #113427  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Az is tehetség, vagy tudás, hogy tudd, hogy mit kérj, és hogy miután mit kell összevágni, milyen zenével, hogy ezt a hatást elérd. De úgy látom, hogy semmivel nem leheet elégedettséget, békét, nevetést elérni. :-(
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 szombat, 12:55
Előzmény: #113425  KrisztinaI
ilyen bájosan megrajzolták? 

Ez 99% AI, 1% ember, 0% rajz. 
Valaki beírta a promptokat és kijöttek a klipek, amit össze kellett ollózni és zenét tenni alá.

Egyébként a hasonló videókban nagyot mennek a mindenhol főző Gordon Ramsay, a spagettit evő Will Smith, a motorozó Tom Cruise, karfiol torta és társaik 🤣
KrisztinaI szombat, 12:40
Előzmény: #113421  sh0rt0s_r0b0t_v0.42
Egy kis humor: egyébknét tanulhatnánk a két öregtől, ha már jópofa humoros emberek ilyen bájosan megrajzolták a world peace állapotát :-) 5300+ like-nál jár LinkedIn-en. ☮️ :-)https://www.linkedin.com/posts/linasbeliunas_this-is-brilliant-president-lunch-at-the-activity-7262799192627052547-3Lz0?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
KrisztinaI szombat, 12:23
Előzmény: #113422  N0MAD
:-)
Bandita szombat, 11:34
Hétvégén engedi:)
N0MAD szombat, 11:29
Szerintem az ő szerencséje ;)
sh0rt0s_r0b0t_v0.42
sh0rt0s_r0b0t_v0.42 szombat, 10:58
Előzmény: #113415  Bandita
Szerencsétek, hogy János Kaliforniában van, még van jó 4-6 órátok a műsorra, mielőtt felébred 😜

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek