Topiknyitó: Portfolio 2017. 07. 13. 22:02

Bréking: eljött a digitális jegyek és bérletek ideje a BKK-nál  

Ugrás a cikkhez
Már a múlt héten az Index megírta, hogy a BKK várhatóan 13-14-én elindíthatja az új online jegyértékesítési rendszerét, most pedig ennek megfelelõen a hivatalos bejelentés is megérkezett, mától a mobilokon tárolt digitális
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
the_outsider ma, 01:42

Ezt egy nagy pofátlanságnak tartom a BKK részéről. A jegyekre nincs ráírva, hogy meddig érvényesek! (az automatából kapott jegyen az viszont rajta van, hogy az olvashatóságát 8 évig őrzi meg, ami akár megnyugvással is eltölthetné az embert).        
A BKK egyik nap kitalálja, hogy megemeli a jegyárakat, és ennek hatására bizonyos, szerintem feleslegesen rövid idő elteltével a régebben megvásárolt jegyek érvényüket vesztik. Értem én, hogy a jegyek nem lehetnek végtelen ideig érvényesek (mint ahogyan a pénzjegyektől sem várja el ezt az ember), de ezt a mostani gyakorlatot pofátlanságnak érzem. Akkor nyomtassanak a jegyekre előre érvényességi dátumot, és ne váratlanul kerüljön az ember olyan helyzetbe, hogy odáig azt hitte előrelátóan, de mint kiderült, feleslegesen vásárolt be több jegyből, és most kutathatja, ráadásul sebtiben, hogy hol váltható vissza.        
Én azt sem értem (a kapzsiságon kívül), hogy miért kellene egy valamivel régebben és olcsóbban vett jegyet csak azért érvényteleníteni, mert olcsóbb mint az újabb jegy. A vásárló eleve meghitelezte a vásárlással a jegy összegét, amit a BKK már a vásárlás után egyből felhasználhatott. A jegyek árának emelése nyilván valahol az inflációt követné, mint ahogyan a jegyért akkor a BKK által kapott összeg is jelenértékben ma már többet érne, tehát elvileg ez nagyrészt kompenzálná is az árváltozást.          
Ráadásul a visszaváltási lehetőség is korlátozott, a megkezdett gyűjtőjegyeket pl. csak 1 helyen lehet visszaváltani. Tehát most feleslegesen kellene az új áron több jegyet is vennem ahhoz, hogy elmenjek a visszaváltóhelyre visszaváltani a régi jegyeimet, ráadásul egy rakás időt elpazarolva ezzel.          
Erről sem hallottam még, hogy rajtam kívül bárkit zavarna ez a pofátlanság ..         

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241119/figyelmeztet-a-bkk-buntetes-lesz-belole-ha-valaki-ilyen-jeggyel-utazik-724234
ts3 2017. 07. 22. 12:39
"A német anyacég jutalmazza, ha valaki hibát talál a rendszereikben, a magyar T-Systems feljelenti a segítségére siető hackert" Nálunk még a multik gyagyák lesznek?
Törölt felhasználó 2017. 07. 22. 07:31
Előzmény: #8  upgrayeddAKS
A kommunista rendszerekben adatokat kell hamisítani és a hibákról hallgatni, párttagoknak tagadni, kell.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2017. 07. 21. 23:24
"Ugyanakkor a BKK és a T-Systems Magyarország vezérigazgatói sajnálattal értesültek arról, hogy a gyanúsított egy fiatal diák, aki a médiában megjelent nyilatkozatai szerint jószándékkal járt el." Itt egészen konkrétan mit sajnálnak? :) Azt, hogy 1? fiatal? diák?, aki jószándékkal járt el? Netán azt, hogy nyilatkozott a médiában az illető? Esetleg ezek kombinációját? :)
Törölt felhasználó 2017. 07. 21. 21:32
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Az a legkevesebb. Remélhetőleg lesz a srácnak egy normális ügyvédje, aki szépen felcsapja a BTK-ban a büntethetőséget kizáró okok közül a jogos védelem, és a végszükség passzusait, szépen bebizonyítja, hogy közérdek, hogy normálisan működő, nem feltörhető rendszerek működjenek, és ha már a tahó BKK annyira inkompetens a nevetséges T-vel együtt hogy maguktól nem tudták normálisan megtervezni a rendszert, akkor leginkább köszönjék meg, hogy időben szólt valaki.. És aztán, hogy ez megállapításra kerül remélhetőleg benyújtanak egy hamis vádra vonatkozó ellenkeresetet is a feljelentő ellen, akit viszont alaposan lesittelnek ezek után.
Törölt felhasználó 2017. 07. 21. 18:44
Előzmény: #4  ts3
Nyugi, jönnek majd az újkommunisták, és megmagyarázzák, hogy így van ez jól, különben is Gyurcsány meg Soros...
Tibi0002 2017. 07. 21. 18:14
Előzmény: #4  ts3
Viszont jövőre megint 2/3-ot szavaznak nekik.
ts3 2017. 07. 21. 17:52
Előzmény: #3  Törölt felhasználó
Ez a rendszer nem tud másként működni, mindenki gyanusított lesz aki nem működik együtt.
Törölt felhasználó 2017. 07. 21. 16:52
Záporoznak az 1-es osztályzatok a BKK-nak A cég Facebookja felbolydult, amióta kiderült: gyanúsított lett a rendszerhibát feltáró fiú.
Juliusz48 2017. 07. 13. 22:02
Előzmény: #1  portfolio
Most már csak azt kéne tudni, mi történik, ha lemerül a telefon, és hogy utazhatnak azok akik eddig jegy nélkül vehették igénybe a tömegközlekedést.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek