Ezt egy nagy pofátlanságnak tartom a BKK részéről. A jegyekre nincs ráírva, hogy meddig érvényesek! (az automatából kapott jegyen az viszont rajta van, hogy az olvashatóságát 8 évig őrzi meg, ami akár megnyugvással is eltölthetné az embert).
A BKK egyik nap kitalálja, hogy megemeli a jegyárakat, és ennek hatására bizonyos, szerintem feleslegesen rövid idő elteltével a régebben megvásárolt jegyek érvényüket vesztik. Értem én, hogy a jegyek nem lehetnek végtelen ideig érvényesek (mint ahogyan a pénzjegyektől sem várja el ezt az ember), de ezt a mostani gyakorlatot pofátlanságnak érzem. Akkor nyomtassanak a jegyekre előre érvényességi dátumot, és ne váratlanul kerüljön az ember olyan helyzetbe, hogy odáig azt hitte előrelátóan, de mint kiderült, feleslegesen vásárolt be több jegyből, és most kutathatja, ráadásul sebtiben, hogy hol váltható vissza.
Én azt sem értem (a kapzsiságon kívül), hogy miért kellene egy valamivel régebben és olcsóbban vett jegyet csak azért érvényteleníteni, mert olcsóbb mint az újabb jegy. A vásárló eleve meghitelezte a vásárlással a jegy összegét, amit a BKK már a vásárlás után egyből felhasználhatott. A jegyek árának emelése nyilván valahol az inflációt követné, mint ahogyan a jegyért akkor a BKK által kapott összeg is jelenértékben ma már többet érne, tehát elvileg ez nagyrészt kompenzálná is az árváltozást.
Ráadásul a visszaváltási lehetőség is korlátozott, a megkezdett gyűjtőjegyeket pl. csak 1 helyen lehet visszaváltani. Tehát most feleslegesen kellene az új áron több jegyet is vennem ahhoz, hogy elmenjek a visszaváltóhelyre visszaváltani a régi jegyeimet, ráadásul egy rakás időt elpazarolva ezzel.
Erről sem hallottam még, hogy rajtam kívül bárkit zavarna ez a pofátlanság ..
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20241119/figyelmeztet-a-bkk-buntetes-lesz-belole-ha-valaki-ilyen-jeggyel-utazik-724234
Bréking: eljött a digitális jegyek és bérletek ideje a BKK-nál
Ugrás a cikkhez