Topiknyitó: pomperj 2018. 02. 27. 07:28

Financial Forecasts  

Azsia: mersekelt optimizmus
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
terelemel 2023. 08. 07. 10:20
USA az SPR-t mikor akarja feltolteni?
ragarda
ragarda 2023. 08. 07. 10:16
Előzmény: #95574  Karvalytokes
Ha helyes adatokat látok, Paypal idén simán csinálhat 5$ EPS-t. Ahhoz a 60-70 ideális ár!
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 08. 07. 10:11
Előzmény: #95576  himihumi
Én egy Elon Mask féle figuràt hiànyolok a cég éléről aki mindig bedob valami storyt amikor màr a déli bugris nyomnà a sell gombot.Teleport,önvezetés,űrhajtómű,örökéletkutatàs,végtag növesztés AI..A lényeg hitet adni az embereknek hogy egyszer majd jobban élnek és azt majd ő hozza el nekik.
bendgeuz
bendgeuz 2023. 08. 07. 09:45
Előzmény: #95573  szieszta
sok magyarnak furcsa lehet a koltseg- es merethatekonysag fogalmakkal szembesulni a youtube videokbol. mashonnan ugyse fognak :DDD
himihumi 2023. 08. 07. 09:25
Előzmény: #95574  Karvalytokes
Rule no. 1: Amerikai tőzsde csak felfele mehet, ez egy nyerőgép, aranytojáts tojó tyúk, stb.
Rule no. 2: A technológia részvény ára csak felfele mehet, mert az a jövő.
Nos ez alapján mit vársz? Ezeket az alapvető hazugságokat beleverte néhány ember a többiek fejébe.
Feketefoton1
Feketefoton1 2023. 08. 07. 09:19
a Siemens Energy /szélturbina/ -3M€ veszteséget csinált, valamiért lassabban tudják ezeket a turbinákat javítani
Karvalytokes
Karvalytokes 2023. 08. 07. 09:05
A q2 re jelentős eséssel vàlaszolt a Paypal.Pedig az eredmény is nőt s a profit is.
Seeking alfàn olvasgattam a a kisbüfik dörgedelmeit..volt ott minden,volt aki managmentet okolta hogy bónusz mer felvenni a nyereséges év utàn.Volt akinek a csökkenő margin nem tetszett.
De olyat nem olvastam hogy jaj de hülye voltam hogy megvettem egy papírt 150 dollárért ami tavaly még csak jó hogy 2 dollàr profitot fel tudott mutatni.
szieszta 2023. 08. 07. 07:15
Előzmény: #95571  KrisztinaI

Azt mondta  az ismerősöm, hogy Amerikában nincs se gyed, se gyes. A szülés nem betegség, három nap után akár munkába is lehet állni. Ott azért annyira elterjedt a "béjbiszitter", mert ha meg akarnak élni, az asszonykának is minél hamarabb vissza kell menni dolgozni.
Ha nem csak mosogatással, autómosással akarják megkeresni a napi betevőt, elég nagy összegbe kerül bármilyen képzés, ami nélkül nem tudsz jobb munkát vállalni és még ez sem garancia, hogy utána biztosan lefogadják.
Azt meg a Nat Geo-n mutatták, hogy ott sem annyira egyszerű vállalkozni, nem elég havonta 1-2 lakást kifesteni. Ha belevágsz, olyan szinten kell dolgozni, hogy naponta akár 1-2 bizniszt is bevállalj, mert nagyon nagy a konkurencia. Több video is van fent a neten, amin nem az látszik, hogy napokig pepecselnének.
Egy kombájnos vállalkozó csak úgy él meg, ha végig aratja Mexikótól Kanadáig a szezont, még az ürítésnél sem áll a kombájn, hanem kihordó kocsikat alkalmazva. Csak akkor tudsz érvényesülni, ha jobb vagy és olcsóbb, ha kiesel, nagyon nehéz visszavergődni.
bankos
bankos 2023. 08. 06. 12:52
Előzmény: #95563  bankos
Kedd meg SOUN asszem 
KrisztinaI 2023. 08. 06. 12:49
Egyébként igazad volt a 70-es évekről... nekem is a nincs útlevelük kapcsán. Szegények ugyanúgy nem mehetnek sehová, ahogy akkor az itteni emberek sem... nem a vasfüggöny miatt, hanem azért, mert annyira szegények, és a következő értelmes civilizáció, ahol social security-t, emberi jogokat láthatnának nagyon messze van tőlük.
Ma reggel ez a McKinsey videó arról mesélt, hogy Európa miben jó: sustainabiliy és inclusion, nem valóban nem az innovációban és hasonló dolgokban, amivel le lehet igázni a világot, és ez okozza a vesztét is, de ezeknek az embereknek pedig pont erre lenne szükségük, mert különben a 10 nap szabadságukkal feláldozzák őket a profit oltárán. 
https://www.linkedin.com/posts/leventejanoskuti_europe-sustainability-inclusion-activity-7093828501337706496-Ycxf?utm_source=share&utm_medium=member_desktop
KrisztinaI 2023. 08. 06. 12:40
Előzmény: #95569  KrisztinaI
* jav:  Shafer vineyard-ra vagy winery-be, kicsit összekombináltam a kettőt, bocs. :-)
KrisztinaI 2023. 08. 06. 12:37
Előzmény: #95558  pomperj
Összességében nem kérdőjelezem meg, amit írsz, de hogy a többség élete nem ilyen lehet, az biztos, a többség biztos, hogy nem lakik olajtrader bankárok és hasonló emberek szomszédságában a napos Californiában, ahonnan elugrik egy kicsit golfozni, és  a Shafer wineyardra bort inni a hétvégén. :-)
KrisztinaI 2023. 08. 06. 12:28
Ami még eszembe jutott, hogy a US csoportból kiderült, hogy az emberek mennyire keveset tudnak a világról, pedig ott is mindenkinek volt valamennyi pénze, tanult volt nyilvánvalóan. Kíváncsi vagyok, hogy NewYork-ban a mocsokban élő és dolgozó kiszolgáló személyzetként dolgozó emberek mit szólnának, ha megmondanák nekik, hogy pl. UK-ban 30 nap fizetett szabadság jár mindenkinek..... szegények semmit nem tudnak semmiről, útlevelük sincsen, nekem az az érzésem, hogy ezért nem is lázadnak fel, mert nem tudják, hogy az élet más is lehet.
KrisztinaI 2023. 08. 06. 12:24
Nem, értem, amit mondasz. :-) Én csak New York-ban jártam, és az nagyon félelmetes volt, illetve voltam US csoportban és ott éreztem, hogy az emberek nagyon "egysíkúan" gondolkoznak. Bazi hatékonyak a munkájukban, de olyan, mintha valamilyen furcsa burokban élnének, amin kívül nincsen semmi, vagy nem ismernek semmit. A csoportban is a vezetővel tudtam a legkönnyebben beszélgetni, de ő évekig Londonban is dolgozott, autóipari elemzőként olvasgatott német autóipari cikkeket is, és valószínűleg Németországban is járt.
Amit szoktál írni, nekem arról mindig az idilli Örömapa képei jutnak eszembe, valami csodás világról, ami már nagyon régen volt, valami régi szép időkben, a 80-as években, ahol az emberek dolgozgattak, szép házban laktak,  megvolt mindenük, és amiről mi itthon a tv előtt üldögélve csak álmodtunk. A 10 napos szabadságról meg az a  30-as pasas jut eszembe, akivel egyszer hazafelé a gépen ültem,  és mondta, hogy egész évben erre tartogatja a szabadságát, hogy Karácsonykor haza tudjon jönni. A cikkek, amiket az emberekről, az amerikai gazdaságról, ilyesmiről szoktam látni, az elemzőktől olvasni a megélhetési nehézségekről, a magas ingatlanárakról, arról, hogy az emberek rettegnek, hogy vissza kell menni az irodába dolgozni, mert sokba kerül, sokat kell ingázni, az a kosz, amit az átlag emberek otthonaiból látsz az ilyen-olyan cuki állatos videókban,  az igénytelenség, ami megjelenik a Teslában az autópályán alvó emberek videóiban, stb valahogy nem nekem egyezik a kalifroniai Örömapa Maple street világával. Egyébként nekem is volt ilyen csodás Dél-Afrika érzésem, amíg expatként a falak mögött laktam, viszont helyi fizetésért, helyi feltételekkel már nem mertem maradni, mert szerintem egyedül, másik fizetés nélkül 1 hétig sem maradtam volna életben (ott a biztonságodért fizetsz az ingatlan elhelyezkedésében,  árában).
emerald 2023. 08. 06. 11:42
Előzmény: #95541  Törölt felhasználó
Észak Portugália!
Csodás adottságokkal, nyugodt emberekkel és nincs bürokrácia.
.
Jelzem a bodrogzugban(Tokaj környéke) a sztendreihez viszonyítva mínusz 3-4fok jellemző, utóbbi meg Budapesthez viszonyítva -3-4fok
Ö:a mínusz 6-8fok is rengeteget számít!
matatakakiba 2023. 08. 06. 11:40
Előzmény: #95555  pomperj
Re:kina
En rossz jos lennek, nem hittem hogy az oroszok haborut inditanak, nem hittem hogy a cs becsodol, stb. De jelentos kinai portfoliom van, es felek hogy egy eseteges tajvani kaland lenullazhatja. Velemenyek?
Placi82 2023. 08. 06. 11:36
Mindjuk a 4 ) -est kifejthetned konkretabban, mert arra nem hangolodtam ra. A ritkafoldfemes banyaszom onnan nekem is van egy darab. De Kinaval valo ertelmetlen konfliktus azert nemfwltetlenul fest rozsas jovokepet . Kinaiak nyersanyag igenyet, mint hazi beszallito, egyre jobban az oroszok elegitik ki, mar nem az ausztralok, vagy nem?
bankos
bankos 2023. 08. 06. 11:32
BABA csütörtökön jelent azt hiszem..
Placi82 2023. 08. 06. 11:25
++++++, de csak 1+ tudtam adni! 
Placi82 2023. 08. 06. 11:17
Hat igen Kalifornia , kulonosen a jobb feher elit altal.lakott részei, lila akacköz fele erzesu lakonegyedek, csak hat az  olyan mint nálunk,  a 12 kerulet, vagy Balatonfured. Kalifornia az elit, es gazdag allam. De nem csak az Amerika, van USA ban  is sok Ozdtol 100 szor rosszabb resz is . 2015 korul 2 ismeros par is kint el, a keleti parton, es hat amit meseltek legutoljara messengeren az egy köpedelem, es undormany. Elnezest a csunya szoert,  es azt mondtak, hogy az utobbi 2 evben drasztikusan romlott a helyzet.(Tobb drogos, mentalisan serult, tobb attrocitas eri oket ,es meghunyaszkodni kell ) Osszeszedik a penzt, amit kituztek ( bar erosen bosszankodnak a hazai ingatlan agglos arak miatt, mert ez ido alatt 3-4  szorosara nott) es jonnek haza. Ja es amilyen liberalisok voltak , most meg,  dobbenetemre  tiszta rasszistava valtak, meglepo módon, termeszetesen nem publikusan.

Topik gazda

pomperj
pomperj
3 5 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek