Szia Szarvasvadász, ez építőipar, vagy ingatlanpiac is? Arra vagyok kíváncsi, hogy ez az előrejlezés mennyire reprezentatív az ingatlanárakat illetően.
Ez a nagyon kaki startup ahogy mondod több mint 10 éve sorozatosan van támadva nagyfiúk által és mégis állja a sarat. Tényleg olyan mint egy gagyi startup. :) Az itt lévők azt a hibát követik el, hogy soha nem mélyedtek bele a btc gazdasági hasznosságába, abba, hogy mire is hazsnálják azok akik nem befektetés miatt veszik. Ha ez a része nem lenne már rég 0-t érne az egész. Szóval amíg egyre többen használják valós gazdasági tevékenységre addig növekedésre van ítélve hosszabb távon funda alapján. Ezek a nagy kilengések egy jó darabig velünk lesznek, de hát ennyi erővel a netflix is egy komolytalan cég. Jut eszembe egy festmény szerinted milyen casht termel? És mégis egyre drágábbak és ne mondd nekem hogy azért veszik mert annyira szépek. :)
SPY Tovabbra is lehet es realis is, abban remenykedni, hogy itt valami ED alakzat van keszuloben, szaporodnak a jelek hogy SPY fontos alja van valahol itt a kozelben (de nem ordito, es nem "biztos", nem tokeletesen szep ED, es lehet ez inkabb paralel csatorna is,)de a lenyeg az, hogy ebbol egy nagyobb felpattanas indulhat. , AZ ED majdnem kesz, mert (iii) hullama a chartok alapjan talan megvan, sot, lehet hogy kesz (v) is. Ha 1-2 napon belul az elozo csucs 3964 fole menne, az mar gyanussa teszi hogy fordulat keszul, es a (iv)=4050 fole szuras mar valoszinuve is teszi ezt. HA nem tor at 4050 fole, akkor ujra lefordulhat. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220513v01xbuml7.jpeg . Az NDX eleg hasonlo a maj.4 csucs ota. A DOW viszont inkabb egy ED alakzat most, lasd tegnapi daytrade chart is. Es talan igy all ossze a napos chartban. . http://keptarhely.eu/view.php?file=20220513v01xx0r1x.jpeg . 2)Oil Marad a mar 2 hetes chart, a vart szerkezet egyelore stimmel a valosaggal. Persze ebben a szerkezetben sokfele folytatas lehet, eleg konnyu tovabbi ALT lehetosegeket latni. . 3)NG 60min charton most egy wave2 felkorrekcioban van. De a fo irany lefele van. Nem lenne meglepo, ha a 8.99 csucs utan a lemeno fo trend vege, tobb het mulva, 4 korul lenne. MOst egy ideig en elkerulnem a gazosokat. SWN is be tudhat esni 4 szintig is. . 4)Arany Ovatos lennek tovabbra is, szerintem most a Dollar extremen eros es nyomja le GOLD kilatasait. De nem biztos, hogy az ECB, mas kozp. bankok mikor tamadjak meg az inflaciot egy alapos kamattal. AZ megallithatja a Dollart is, GOLD eseset is. http://keptarhely.eu/view.php?file=20220513v01x4klkh.jpeg .
Egész egyszerűen (most már persze utólag) azt gondolom kár volt foglalkozni vele, ezért nem tervezek vele hosszú távon. Ki akarok belőle menekülni, amihez megvárok egy felhúzást (ami remélem lesz) aztán viszont látásra. Úgyhogy számomra nem vonzó ez az 5-6% osztalék amit kínálnak, mert hiába kínálják ha csődbe mennek ezzel a rohadt sok adóssággal. Persze jönnek-jönnek a szerződések, de az árfolyamban ez egyáltalán nem nyilvánul meg. Így pedig tök mindegy, hogy elsőbbségi részvényem van, vagy törzsrészvényem van. Cserélnek, aztán azokat kivonják, az elsőbbségi árfolyama emelkedik erre remélhetőleg, amivel közelebb kerülök a kiszálláshoz. Ha cserélek, akkor hogy miként fog viselkedni a törzsrészvény, el tudom-e majd adni, lesz-e vevő, milyen mozgása lesz a XELAP-nek, sorolhatnám a kérdéses dolgokat. Nincs kedvem vállalni még ezt a kockázatot is. Jó lesz nekem ez az elsőbbségi, remélem meghúzzák és 0,5-0,6 között viszlát.
Ez az ajánlat már nem él? Miért nem cserélted el? Mi a buktató a cserében? Én enm látom,miért lenne érdemes megtartani az eredeti részvényeket ilyen feltételek meleltt. köszi a válaszod!
Tulajdonképpen ezt eddig is tudtunk, nem? Mármint igazából ebben túl sok újdonság nincs. Én egyébként nem cseréltem el.
Törölt felhasználó2022. 05. 13. 09:58
Kozi:
NAS
The mainland economy in Norway fell 0.6 percent in the first quarter of the year compared to the same period last year, figures from Statistics Norway reveal. The Covid pandemic and spread of the Omicron variant have affected GDP, the stats agency s said. GDP picked back up when measures were lifted, Statistics Norway noted.“Gross domestic product (GDP) for mainland Norway increased by 0.6 and 1.0 percent in February and March, respectively. Overall, mainland Norway’s GDP was still 0.6 percent lower in the first quarter of 2022 than in the fourth quarter of 2021 due to the decline in December and January,” the stats agency wrote. Norwegian Air Shuttle loses 894 million Airline Norwegian Air Shuttle, also known as Norwegian, reported an operating loss of 894 million kroner in the first quarter. The company’s results were affected by the pandemic and war in Ukraine. In a stock market announcement, the airline said it managed to limit losses and had a cash balance of 7.5 billion kroner. “We have adapted to fluctuations in the market quickly and efficiently, at the same time as we have protected the company’s strong liquidity through a challenging period. The increase in ticket orders for the time ahead is very positive,” CEO of Norwegian Geir Karlsen said.
Nekem van LACom nem reg kezdtem gyujtogetni es hasonloan latom a chartot en is. ALB t is erdemes figyelni, jelentes utan kitort csak a mostani altalanos szakad vissza huzta. Mellesleg Lithium ara az egekben.
Az Exela Technologies, Inc. (XELA) felajánlja a törzsrészvények visszavásárlását, majd a részvények visszavonását. A részvényesek mostantól 20 részvény lépésenként cserélhetik be a törzsrészvényeket 25 dolláros felszámolási preferenciára és 6%-os éves osztalékra.
A felszámolási elsőbbség 257%-os felárat jelent a részvény 2022. április 15-i 0,35 dolláros záróárához képest, az eredeti Ajánlat kezdete előtti napon
Az osztalék 21,4%-os hozamot jelent a 2022. április 15-i záróár alapján
A megpályázott törzsrészvényt kivonják
A Tandem Részvényosztalékot követően részvényenként 20 szavazat, gyakorlatilag megőrizve meglévő szavazati jogaikat.
Én ezt komolyan nem értem. A bitcoin 30k. Az eszköznek csak kiadása van. A bányászok piaca totálisan kompetitiv, tehát nagyon pici marzs lehet. Ezért a blokkokért kapott bitcoint át kell váltsák pénzre, hogy a villanyszámlát meg a tőkeköltséget a hardwarre fizessék. 10 percenként van egy blokk 6.25 BTCért, tehát napi 24x6x6.25x30k USD fenntartási ktge lehet a rendszernek kb. 27 millio USD. Ez egy év alatt 10 mrd dollár kiadás. A nyereményalap kb 100 mrd dollár lehet a Tether holdingokból itélve. Persze, ha az ár lemegy, akkor a fenntartási ktg is bezuhan. Ez kb úgy néz ki mint egy nagyon szar biotech vagy bármilyen tech startup, ami 10 év alatt elégeti a tőkéjét. Ha sokan realizálják a nyerőjüket, akkor még gyorsabban. Egyetlen cash termelő lehetőség a BTCnél, ha még többen vesznek belőle, azaz beraknak a nyereményalapba. Tehát még van risket kereső pénz, különben a BTC föld alatt lenne. Ezzel szemben áll a CPE, ami termel részvényenként 12-14 dollár casht még legalább 1.5 évig, aztán ki tudja mennyit, de valszeg plusszos lesz a következő 5 évben az orosz olaj csökkenése és az általános alulberuházás miatt. Ott van a United States Steel (X), ami 10 dollár adózott nyereséget termelhet az éven és az orosz, ukrán acél kiesése miatt hossy]t'von is meg van támasztva a piaca. Persze a recesszió most rövid távú headwind, na de a tőzsde a jövőt kéne árazza. Nem tudok napirendre térni ezek fölött.
Én most bővítettem long oldalon picit, mert dollárerő ide- általános eladási kényszer oda, arra számítok, hogy ez az inflációs környezet azért idén nem fogja túlságosan mélyre leengedni. Mondjuk egy nagyobb felhúzásban adni fogom.
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.