A második világháború óta nem volt békés nap a földön, folyamatosak a helyi konfliktusok lokális háborúk , sajnos ..........
és sanszos, hogy a világbéke még várat magára jó ideig
Nagyon nehéz belátnom, hogy megúszható a háború. Borzasztó belegondolni is az értelmetlenségébe, a tengernyi fájdalomba, amit ez okoz. Volt idő, amikor azt hittem, hogy a technikai fejlődés és a spirituális fejlődés egymást erősítve kéz a kézben járnak. De nem. És ma már a fejlődés definíciójával is gondban vagyok...
Üdv.mindenkinek!
Volna tippetek,hogy az FT/EUR-nál,hol lehet most beszálni,ha Ft gyengülésre,longolni szeretnék.Ez már a senki földje? szabad itt beszállni?
Átfedésekkel teli az elmúlt másfél nap, ami a pink (a)(b)(c)-s verziót támogatja jobban, még várhatóan napokig formálódó pink (b) -vel. Idő kell, meglátjuk.
Természetesen azért, mert fejes vagyok az MNB-ben. Dehogy vagyok, legyen akkor elvi okokból. Jó eséllyel érvényes még, amiiket régebben írtam, bármi is legyen az.
Hali, azt viszont még soha nem írtad, hogy miért nem kommentálod. Elvi okokból, vagy esetleg fejes vagy az MNB-ben, és etikai okai vannak? Ki ne derüljön, hogy Te vagy a Matolcsi személyesen! :)
Csupán az újonnan akvirált 23 000 db ügyfél számlavezetési díjából közel ~300 mFt-os ajándék bevételtöbblete lesz évente, de nem kommentálom itt bővebben...
Az amcsi költségvetés fiskális alkoholizmusa relatíve könnyen gyógyítható lenne, de ragaszkodnak az alacsony üzemanyag-árakhoz és a sok kis kamuegyház adómentességéhez. (A hadi kiadásokat komolyan (érdemben) nem fogják lefaragni, az mission impossible kb.) Az EU-tagállamok fiskális alkoholizmusa nehezebben gyógyítható, így érthető, hogy sokan az USA gazdaságának és az USD árfolyamának erősödését várják (pl. az EUR-val szemben). Más kérdés, hogy a valódi piaci szereplők (nem az elemzők és azok munkaadói) nem hiszik el ezt a "kincstári optimizmust". Eleve nehéz komoly bűvülést bemutatnia az USÁ-nak, hiszen lényegében megvalósult náluk a teljes foglalkoztatottság, ahonnan szignifikánsan több embert már igen nehéz foglalkoztatni :) Eközben megint nyakig el vannak adósodva az amcsi háztartások, és 35%-os "tánya" mellett a cégeket sem könnyű rábeszélni a hazai fejlesztésekre, miközben a fejlett gazdaságok jó része kedvező adókulcsokkal csábítja még mindig a cégeket (mindegy, hogy Trump mit mond, az csak politikai lózung). Ha nem feküdnének rá olyan elánnal az innovációra a jenkik, simán recesszióban lennének, de a technológiai szektoraik "húzzák maguk után" a többit. No meg a FED sem zöldfülűekből áll... szóval fundásan messze nem olyan rózsás az USA helyzete, mint ahogy az elemzők beállítják. Ők csak kiemelik a pozitívumokat, amire elvileg a sok kishalnak rá kellene harapnia, hogy megehessék őket a cápák :) Ja, és az alacsony olajár összességében kedvez a világ legnagyobb kőolaj-importőrének nyilván :)
14:47 | 23 ezer új ügyfelet szerzett az Equilor
"...az általa kezelt közel 100 milliárd forintos ügyfélállomány 12 milliárd forinttal bővülhet..."
Khmm. Van még kérdés?
EUR/USD