Szia, nem változott a kép, okosan mozog az árfolyam a teljes bizonytalanság fenntartásához. Mivel nincs új fejlemény, amiket írtam, változatlanul érvényesek hullámos alapon. Illene legalább 1.173x környékéig lemennie, mielőtt új csúcs felé indul, másképp sántít nekem az augusztustól formálódó alakzat, azon belül az új csúcsig tartó hármas szerkezetű ág. Ha mégis felfelé indulna meg, akkor vér profi eszelős szívatás zajlik és felmondok.
Szia, ránéztem: egyelőre hármas szerkezetnél járunk az augusztus 11-i aljig (tehát mostanáig még csak ABC-nek tekinthető az esés) és most az "A" aljánál jár ismét az árfolyam (alsó zöld vonal). Jelenleg akkor alakulhat ki impulzus szerkezet, ha 12310 alatt marad az árfolyam (alsó zöld vonal). Ha töri felfelé a vonalat, akkor korrektív volt az eddigi esés és ~12556 környékéig vagy a felső zöld vonal környékéig mehet tovább fel. Utána valószínű új aljra megy még mondjuk 11500 környékére, de korrekciós marad az esés szerkezete.
Szia Szarvasvadász,
Beírnád ide a fórumra, ha az augusztus 15-i hozzászólásodban vázolt elsődleges DAX szcenárió a tegnapi és a héten még várható esetleges további emelkedés következtében érvényét veszti. Köszönettel a DAX-osok nevében.
25 bp-os nem várt emelés egy kicsit túlreagáltnak tűnik.. Amennyiben a hurrikán-szezon után esni fog az olaj ára (főleg ha a dollás is erősödik kicsit), szerintem visszateszteli az 1,30-as szintet. Ha így lesz, akkor az 1,22 elég jó belépő lenne..
EU: A pénteki aljtól formálódó alakzat korrektív szerkezetű, lehetséges, hogy ~1.195 -nél tetőzött. Megerősítéshez 1.1894 majd 1.1866 törése szükséges jelenleg, anélkül 1.196x - 1.197x-ig felugorhat még. 1.1866 a nagyobb esés előfeltétele jelenleg, de komplex korrekcióval is számolni kell most még, ezért alatta kicsivel elhalhat. Sok az átfedés az emelkedésben, ami az esést támogatja de nem egyszerű a szitu.
ui.: GU-t érdemes lesz figyelni, 1.31 körül tető épülhet short set-up kíséretében (~500 - 800 pip potenciál).
EUR/USD