A hurrikán minden bizonnyal visszaveti egy-két tizeddel a GDP-t az USA-ban, ennek ellenére eddig erősödött az USD. A munkaerő piaci adat bomba erősre sikeredett! Szóval jöhet a dollár gyengülés?
Mai kedvenc portfóliós cikk idézetem"Reggel az észak-koreai feszültség mellett az euró egyfajta menedéket
jelentett a befektetőknek, és ezért tudott egészen 1,2070-ig szárnyalni a
dollárral szemben"
afelől nincs semmi kétségem ,hogy ha reggel a dollár erősödött volna markánsan akkor a dollár menekítő valuta mivoltával indokolta volna a cikk írója a történteket. :)
elvileg elképzelhető,hogy 1.21 es havi szint megfogja az emelkedést ebben a hónapban,de így szerintem kétséges lenne a korrekció utáni long folytatása,max egy 1.21 előtti dupla csúcs lehetne ,ezért inkább havin az 1.21 fölé zárásra számítok és utána a korrekcióra,utána meg 1.24 környékére
Kialakult a tető a jelzett szinten és ~90 pontot jöttünk lefelé azóta. Aki longhoz keres belépőt, ideális esetben 1.20 - 1.196 között alakulhat ki long set-up, legalább dupla-csúcsra spekizve. 1.1916 törése sem zárja ugyan még ki az újabb fel kört, de jelentősen romlik az esélye, és megindulhat lefelé. Elsődleges long határ változatlanul 1.182x.
Emlékeztek Szarvasvadász 2héttel ezelőtti lehetséges bullish scenariójára ?????
link
Ha valaki ezt akkor lekereskedte, akkor nagyot szakított és "együtt élt a piaccal".Érdekes nézzétek meg, szinte szó szerint megvalósult.
Nagy Gratula Érte, köszi.
nem vártam hír előtt 1.20 átvitelét habár 1.21 a nagyobb falat,nem mintha magának a hírnek lenne bármilyen jelentősége is,csak az időzítés végett....
De mint előzőleg írtam 1.21 fölötti havi zárás a long folytatása szempontjából fontos lenne szerintem
EUR/USD