vitára bocsátom a következő chartokat. H4, hosszú múltbéli adatokkaleurusd link
A lényege az, hogy arany szakadna, jen gyengülne. Vagyis, megoldódhat a kedves vezér féle probléma. Vélemény? Elsőre gondolom mindenki szkeptikus, de mivel az eurós egybevág Vadi Úr projekciójával...
Törölt felhasználó2017. 09. 05. 23:04
Sziasztok!
Melyik brókert ajánljátok EURUSD kereskedésre?
Köszönöm!
Nem baj, arra jó, hogy lássuk, megoszlanak a vélemények és nagyjából milyen arányban, ~70 szavazat eredményét látja, aki most megnézi (ha már egyszer szavaztál, csak a szavazatok aktuális állását látod).
Menekülő valuta tehát mindenképpen emelkedne,a forinthoz képest mindenképpen,a következő " nagy háború" szintén nem amerika földjén lesz úgy kár a dodóért izgulni.De ez saját vélemény,szerintetek?
Mit gondolsz, milyen hatással lenne az amerikai dollárra, ha az USA háborúba kezd Észak-Koreával?
link
Kitöltés után azonnal látni fogod a szavazás eredményét. Persze idő kell, amíg sokan kitöltik, úgy hogy pörgessük fel!
Reakciókat előre is megköszönöm!1. USA nem készül háború(k)ra! Ha készülne minden erővel erősítené a dollárt!2. Ellentétes erők csapnak össze, Trump gyengítené a dollárt- mert hazacsábítaná az amerikai cégek vagyonát- de az USA gazdasága erős, az olajár, ami esetleg egy kis inflációt generálhatna alacsony! 3. Merkel és Németország szigorítana, de az a német - keményen exportorientált- gazdaságnak, valamint gyakorlatilag az egész Közép- és Dél- Európának nem érdeke! 4. Magyarországon EUR/HUF árfolyamot és esetlegesen EUR bevezetést nem szabad csak a gazdasági folyamatok fényében, a politikai céloktól való elfeledkezéssel tekinteni! (MNB gyenge forintban érdekelt, a kormány pedig sohasem szeretne EUR-t!!!
Úgyhogy nem lefutott a meccs, jöhet eső, jöhet hó!
be lehet szállni 108,30 környékén is (ha lemegy oda), szerintem ott kötelező megpróbálni..! :-) A 108,00-108,10 sávot nem fogja könnyen átvinni (természetesen, ha valakire ráesik egy rakéta akkor inkább a 101-es szint a kérdés).. Én mindenesetre ott vagyok! :-)
Ha törik az április alj 108-nál, az azt jelentené, hogy a múlt év végétől formálódó korrekciós alakzat nincs még kész, a felénél jár. Ettől még mehetne utána is sokat fel a korrekciós alakzat részeként, csak nehezebben lesz tervezhető. Azt javasolják akiket figyelek, hogy az UJ-t békén kell hagyni most.
108-as stoppal remek RR-el megjátszható elsődleges cél 114,30 (8-as RR) illetve 120 környéke (16-os RR) Ilyen RR-ek mellett nyílván nagy a stopolódás esélye, azt be kell kalkulálni!!
Ugyanakkor a világ népessége exponenciálisan nőtt az elmúlt bő 100 évben, bár a növekedés üteme drasztikusan lecsökkent az elmúlt évtizedekben és valószínűleg így is marad - már ha nem nyírja ki az a pár ember a teljes népességet, akiken ez múlik (persze lehet, hogy írnak majd ki globális népszavazást és a világ minden egyes polgárát megkérdezik hogy szeretné-e, hogy elpusztítsuk magunkat).
Ami érdekes, hogy az emberiség sok ezeréves történetének kezdetétől az 1800-as évek elejéig tartott, hogy elérjük az 1 mrd-ot, utána a duplázódáshoz már elég volt cirka 100 év, aztán már csak 30, stb.
1800-as évek elején: 1 milliárd
1930 körül: 2 milliárd töltött be (120 év)
1959: átlépi a 3 milliárdot (+30 év)
1974: 4 milliárd (+15 év)
1987: 5 milliárd (+13 év)
1999: 6 milliárd (+12 év)
2012: 7 milliárd (+12-13 év)
link
Lehet, hogy az a baj, hogy bátran mentünk sokat nagyon rövid idő alatt a fejlődés jegyében, de csak most kezdünk ráeszmélni, hogy a buták bátorságával és nincs önként jelentkező, hogy "bocsi, én voltam"...
sokkal, de sokkal több háború volt alacsonyabb technikai színvonalon
mert a kollektív emlékezetben ezek elhalványulnak, a tények megmaradnak
pl. egyes számítások szerint 40-50 millió indiánt irtottak ki vs 70 millió körüli 2. vh
vagy a keresztesek 15 millió körül
de még az inkvizíció is 10 milliós áldozatot szedett
mindezt karddal és elöltöltős puskákkal
EUR/USD