az 1.1280-as szintet nem sikerült törnie, az is okozhatott csalódást a longosoknak. de ez az ECB-s hír beadta a jelet rendesen. A heti long "korrekció-vége" jel 1.1109-ig érvényben van, ameddig pár ponttal (spread+1 pont) alá nem szúr. Ha viszont alá is tudna zárni pénteki záróval, akkor én 1.0930-ig nem nagyon látok akadályt.
Van honnan és van hova.
Én azon csodálkozom, hogy idáig eljutott egy komolyabb esés/korrekció nélkül.
Csak nem tudom mi váltotta ki ezt az esést. Semmilyen "hírt" nem találtam. Ez megint olyan "irányított" dolognak tűnik.
nálam a legközelebbi 4h gyertyazárás délután 4kor lesz- 1.1283 fölé kéne zárnia a longhoz, és 1.1250 környékén a shorthoz. a longra kicsit nagyobb esélyt látok egyelőre. 1.1360 a következő szint akkor, de jó lenne ha 1.1460-ig el tudna menni. az egy tiszta helyzet lenne. a range kereskedőknek ott sok célára van.
Szia! Azt sehogy, írtam már, hogy nem kísérem figyelemmel a mozgását. Kizárólag az EUR/USD-re koncentrálok. Azzal kapcsolatban továbbra sem változott a véleményem! Sőt! Most technikai megerősítést várok a további folytatásra vonatkozólag. A várakozásom pedig az, hogy ha be tud indulni egy normális esés, akkor az nagyobb mértékű lesz, nem ilyen szar semmi 150 pipek. Én továbbra is az alsó rés betöltésére spekulálok, ami nyilvánvalóan akkor fog megtörténni amikor már szinte mindenkinek az 1.5 lebeg a szeme előtt. Hogy ez már a jelenlegi szintről fog-e megtörténni vagy még megy valamennyit, azzal kapcsolatban nem bocsátkoznék jóslásokba (eddig se tettem), inkább kereskedem a mozgást bármerre is legyen az és a lényegen ez nem is változtat.
Ha képletesen akarom felvázolni a helyzetet amit látok, akkor az így néz ki: A bika fárad már a nagy menet után, neki-neki rugaszkodik még, de fogy a lendület. Egyre több erőfeszítésébe kerül, hogy már a kisebb akadályokat is leküzdje. Lehet össze szedi még a maradék erejét és indít még egy végső rohamot -hogy mire megy vele az más kérdés. A medve már ott ül a pálya szélén, de egyelőre még csak vakaródzik, néha el is bóbiskol egy kicsit. Figyel, hagyja hogy a bika fárassza magát, vár a megfelelő pillanatra. Aztán majd egyszer feltápászkodik ...
Ha a leírtakból tudsz valamit hasznosítani a dollárral való spekulációd során, annak örülök. DE ...!!! 1. Kizárólag az én véleményem alapján NE hozz semmiféle (főleg hosszabb távú) befektetési döntést, mert a). nem biztos, hogy én látom jól a helyzetet, b). semmiféle felelősséget nem vállalok a leírtakkal kapcsolatban - ilyet kizárólag csak a saját tevékenységemmel és döntéseimmel kapcsolatban tudok tenni! 2. Az is lehet, hogy már most a többek által (köztük általam is) kilátásba helyezett, hosszabb távú, nagyobb mértékű emelkedés elején tartunk és nem biztos, hogy lesz még egy komolyabb le kör, otthagyhatja lent az a rést ( mint tette az 2015 első hetében is) és simán elszállhat, rövid időn belül, elég nagy mértékben.
Ami a dollár "pozid" mellett szól az az, hogy az utolsónak leírt verziónak akkor van elég jó esélye, ha a részvénypiacok meghaskolnak és írtam már, hogy a Forint akkor jó eséllyel összeszakad - minden fontosabb nemzeti valutával szemben.
Remélem tudtam segíteni, üdv: Zoli
"...megmondom őszintén, hogy erről a szintről 1.46-ot vizionálni az számomra elég merész. Inkább jóslás, sem mint trendelemzés kategória nekem...."
Hááát, ha keresgélsz a múltban, fogsz pár nagyobb időtávot lefedő meglepő "jóslást" is találni (pl. arany, olaj), ami akkor meglepő volt, azóta már tény lett (meg olyat is, ami esetleg nem). De lényegtelen. Semmi merészség nincs ebben. Többször előjön időről időre, én pedig többször elmondtam, hogy a hullámelmélet prediktív jellege a mintákból való építkezés és objektív szabályrendszer elegyének természetes következménye (nem diszkrét pontokban gondolkodik, hanem alakzatokban, amelyek nem véletlenszerűen épülnek egymásra, a már ismert részük miatt a még formálódó részre lehet következtetni valamilyen valószínűséggel). Ez sem csodaszer, de az árfolyamváltozást, az időt és a forgalmat több hullámszinten együtt képes értelmezni és az egyetlen ismert elemzőrendszer, amely nyelvként is funkcionál egyúttal. Aki beszéli a nyelvet, a rajzra pillantva mindent pontosan ugyanúgy ért (még azt is, ami nincs a rajzon külön feltüntetve), további magyarázat nélkül. A fraktál természete miatt pedig mindegy a vizsgált időtáv, amelyen alkalmazzuk. A hullámelmélet a jelenleg ismert legjobb rendszer és eszköz a trendelemzéshez egyébként. Kereskedéshez viszont nem szükséges.
A fentiek miatt alapvetően teljes félreértés a "jóslás", kizárólag a rendszert nem ismerők / értők tekintik annak (amit egyébként megértek, csak unom újból és újból részletekbe menően kifejteni, hogy hol siklik félre ez a megközelítés). Ha nagyon sarkítom, akkor minden szisztéma "jósol": egy adott pillanatban pl. azért veszel fel long pozíciót, mert arra számítasz valamiért, hogy emelkedni fog az árfolyam. Nincs tuti jövő, senki sem akarja kitalálni. Valamilyen valószínűségű, objektív szabályok mentén mérlegelhető egy vagy több scenario van csak, amely az elmélet részét képező adott objektív szabályok mentén vagy megdől vagy megerősítést nyer.
"...Olyat nem olvashatunk tőled, hogy hol kapsz te belépőjelet, hol a stopja, esetleges célára, stb? ..."
Erre is van/volt példa tőlem, de konkrét set-upokat alapvetően nem célom megosztani. Ez már a kereskedési stratégia része, ami mindenkinél más - nálam az elméletre épül, ezért másoknak haszontalan. Volt egyébként egy egyszerű "alj, csúcs, magasabb alj" stratégia, amit megosztottam már itt korábban. Majdnem ugyanazt (értsd belépés, célár, stop) csinálja, mintha hullámelméleti alapon egy impulzív trendhullám harmadik hullámára vagy egy zigzag korrekció "C" hullámára vadásznál, csak nem vagy tudatában, hogy valójában hullámelméleti alapon kereskedsz vele.
Aki hasznosnak találja a rajzokat és/vagy a kapcsolódó szöveges kommenteket, örülök, aki nem veszi hasznát, lépjen túl rajta. Szisztéma függetlenül osztunk itt meg mindenféle elképzeléseket, és ez így van jól.
ui.: ne marjátok már egymást, van épp elég baj a világban enélkül is.
Szarvasvadasz prognozisaval en sem ertek egyet; ettol meg nagyra becsulom, es ertekelem hogy a modszere konzekvens kovetkezmenyekeppen adodo 1-3 eves kilatasat megosztotta velunk.
Az, hogy USD az Euro elleneben ekkorat essen, az persze a hitetlenkedes ellenere lehetseges. Fundasan is nagyon nehezen elkepzelheto ez az eset, hiszen most az USD 10y bond kamata 2.3%, a nemet 10y Bund kamata meg 0.3%, szoval az USD fele lejt a palya, mert kb. 2% koruli kamatfelar van. Raadasul az USD kamatfelar iden meg nohet is, ujabb 2*0,25%=0.5% beigert FED emelessel; ekozben ECB meg a QE leallitasat sem jelentette be ev vegere, nemhogy kamatemelest.
Azonban a piac sejthet valami egeszen mast...vagy csak leepuloben van a futures piacon egy jo nagy EUR short allomany. En tovabbra is az USD 1.07 korulig valo visszaerosodeset varom a nyaron; ha a Brexit cementalodik a jovo heten, akkor az egesz EUR/CHF/GBP regio negativ spiralba is kerulhet; es a meglepetes az alacsonyabb EUR regios arfolyamok iranyaba valoszinubb. Az mas kerdes, hogy az Azsia devizak ellen, foleg Yuan ellen, a 2 hete megindult dollar-gyengeseg megmaradhat jo ideig, akar sok honapig tarthat meg.
fxboy, az a néhány hónap, pontosan 5 év volt! azt olvasd,amit írtam! Mi van öreg, a lábadra léptem? kezdesz felbosszantani! fejezd be öreg, ne húzd ki a gyufát!
inkább mentetek volna le a Balcsira ahelyett,hogy itt torzsalkodtok :)
mára úgy sem volt várható nagy mozgás,a kötelező vissza teszt megvolt,holnap elvileg jöhet már 1.13 fölé talán 1.136 környékére.
Nem, nem neked címeztem. Nincs okom a hsz-eid ellen írni, egyébként is nincs már kedvem ellenvéleményekhez. :)
Csak úgy érdekességként hivatkoztam két diagramra, ha már szó volt itt a néhány hónapos prognózisokról, s hogy ezeknek egyes vélemények szerint nincs értelme ...
EUR/USD