Május óta nézegettem aztán eljött a pillanat. Igazából tartani szerettem volna aztán bement 37 alá is ahonnan visszajött hamar és ez a kínlódás nem igazán tetszett a múlt héten, meg a nap végi hirtelen felhúzások vagy leütések. Naposon nekem most lefelé van az irány és majd 37 körül kezd újra képbe kerülni. Annyit hozott mint az erste kötvény 1 év alatt hozna.
Igazad van, kerestél rajta, gratulálok! Idegőrlő nézni mikor vesz az ember valamit, amire számít, hogy jó és egyszercsak lezuttyan 5-10 százalékot, aztán hónapokon keresztül egyik nap emelkedik másfelet, másnap meg visszaesik kettőt. Mondjuk nem az OMV-re értettem, de sok külföldi részvény szarozik így. Itt ha van pár százalék haszon rövid idő alatt, akkor realizálni kell, mert bármely pillanatban bedobnak valami eszement baromság hírt akár a világról, akár az adott részvényről és futhatunk a pénzünk után. Pl: a Raiffeisennel is mit összebohóckodnak már! Ki mer venni?
Nekem OTP online brokerem van, és az máma az ünnepnap tiszteletére csak látszólag üzemel. Akartam venni pár cuccot Xetrán. Az OTP online brokerem piacit egyáltalán nem vett fel, limit árast felvett, de szemlátomást nem továbbította a Xetrára, csak elrakta magába valami elraktározott státuszba. Tehát a kereskedési időt nem a tőzsde nyitvatartása, hanem az OTP online broker "nyitvatartása" határozta meg. Meglepett és eléggé helytelennek tartom.
Én vagyonokért nem, csak 5000€-ért adtam megbízást 30Centes áron, amit aztán 1€-ra módosítottam. Persze nem kaptam, amit sajnálok, mert látom 2€ felett zárt és mondanom sem kell, hogy látva a duplázást, el is adtam volna. Hogy mennyi lesz később senki sem tudja. Hogy más részvényekkel mi történt az nem jelenti azt, hogy a Vartával is az fog történni.
Hogy mennyi lesz, azt csak találgatjuk. De aki vett nyitóban és eladta utána, az szépen keresett - 0,76-2,66€ között mozgott. Aki megjátszotta, azt nem érdekli, hogy mennyi lesz. Aki kihagyta, az vigasztalódik, hogy 10 Cent lesz meg ilyesmikkel. Tök mindegy ki veszi és miért, ha keresni lehet vele. Sok minden lehet, ez igaz!
Ha csak valami megmentő nem jön, akkor ennek a történetnek a vége a 10 cent alatti tartomány lesz. Hullámlivasok próbálkoznak vele, de ott most nagy odafigyelés és szerencse kell.
Eurós részvények vitasarok