Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
szokasos fideszes otrombasaggal: a fizetohely koteles lesz ellenorizni a kartyat, akinek engedik azzal fizetni, a vasarlas 10x-eset szabjak ki birsagnak. Na?
A megállapodással kapcsolatban azt fontoljátok meg, hogy a lengyelekkel is "megállapodtak" és mégsem kaptak egy vasat sem. illetve kezd megint elmérgesedni a viszony, valószínűleg nem is fognak. Pedig ők fele annyit szart sem csináltak mint mi.
Ertelek, de ez se fog megtortenni. A fidesz bazisanak 95%-a nincs mit atvaltson euroba. A neres 5% pedig eddig is szorgosan rejtegette a valutat. Amint megindulnak a tomegek eurot valtani, be lesz tiltva, korlatozva lesz. Ez a realitas szerintem.
Nem csődről van szó, hanem egy török típusú, lassú, keserves lecsúszásról, ami már pár éve itthon is tart, ha azt nézzük, hogy pár hónapja 280Ft volt a dollár, most meg 415, új történelmi mélyponttal. A szavazótábort meg úgysem érdekli, hogy 400 vagy 500.
Gulyás azt mondta a hatósági áras rész felett majd piaci árat kell fizetni, és hogy varia van a fűtőértékkel, figyelnek a fűtőértékre. Eddig azt mondták hogy 100 Ft körül lesz 1 m3 gáz, és a havi 144 m3 felhasználás felett 700 Ft ár lesz. A 700Ft-os ár jelenleg szintén támogatott lehet a jelenlegi TTF gáztőzsdét átszámolva magasabb érték jön ki. Most azt nyilatkozták hogy a támogatott mennyiség felett piaci ár lesz, tehát nem 700Ft hanem akár 1000-1200Ft ? Rosszul értem ? . Gáztározókról kérdezték, 6x%-on áll a feltöltöttség mondott, de a lényeg az hogy a lakossági és ipari felhasználás is három hónapra elegendő tartalékja van szerinte a tározókban. . A másik hogy Gulyás jelezte hogy most jelentős állami beruházások átütemezése 2023 év végére és 2024 év elejére tevődik át (nemcsak a reptér ) Bizonytalan vagyok, lehet ismét tévedek, de ez úgy gondolom azt is jelentheti hogy konkrét pénz 2023 év végén vagy 2024 év elején jön leghamarabb..... csak nem mondják ki, de pl aszálykár lehet jön. . Azért elég sokan vannak akik most nehéz helyzetbe kerülnek emiatt Csak egy példa: napelemesek. Állami támogatással megpróbáltak telepíteni és várják a csodát hosszú ideje, közben a rezsinövelés miatt nekiálltak sokan telepíteni ami felnyomja az eszközök árat így a korábban jóváhagyott költségeket nem lehet tartani..... . A split klímával jobban lehet fűtni mint gázzal. Erről két héten belül lesznek javaslatok - valami támogatást terveznek , erre kíváncsi leszek. . Vodafonet azért éri megvenni mert nyereséges, utána jön a reptér jövőre : )
dehogy lesz itt csod, forint addossag a nagyja, azt nyomtatnak barmennyit, emelnek adot, megoldjak. a deviza adossagra meg ott az imf es kesz. 100% hogy nem lesz csod.
Én doptam a dodóm egy részét, mert nem tudom elhinni, hogy nem lesz megegyezés. Az egész infláció megfogható egy erős forinttal. Az EU se fogja engedni, hogy csődöljünk, mert lassan már csak az van hátra.
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)