Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD vasárnap, 16:47
Előzmény: #83576  Fsociety
Amügy te nem jártál valami léleklátónál? (vagy mittudomén, nem vagyok otthon ezekben.) nem tudom mi lehettél előzőnéletesben, de kurta szar karmád lehet, már csomószor meglepődtem hogy valami viszomylag semleges megjegyzésre, mint a lengyel csőrőság, rögtön komolyanvehetetlen leszel viszonylag békés kommentfolyamban.
Valami azték áldozópap, vagy nem tudom, de üldöz a karma. Nincs tipped mi lehet az oka? 
Boby
Boby vasárnap, 16:41
Előzmény: #83578  Boby
félig voltak.>félig voltak a kukák
Boby
Boby vasárnap, 16:41
Előzmény: #83575  bronz
A kukaindikátorom tegnap nem mutatott semmi pluszt. Ürités előtt félig voltak. Biztos megették a csomagolást.
N0MAD vasárnap, 16:36
Előzmény: #83574  Bandita
Csodákat meséltek, akkor kezdtek ilyesmivel foglalkozni amikor a programozás még forrasztópákával történt (kis tülzással) és késöbb az eprom égetés az valami űbercsúcstechnológia volt.
Sajna én elektronikához nem értek annyira mint lehetne.
Azt tudom hogy volt a nyákon két processzor, apple (tán tecas instruments abban az időben) és valami motorola tán és kapcsolóval lehetett választani melIyik bootoljon be, más oprendszerrel.
A nyák maratás is haladó technika volt, mesélték valamelyik kollegának a nem tudom mit  csináló gépét csak tupirkának becézték mert még drótokkal ment az összeköttetés és egy hatalmas drőtfrizura volt az egész.
A említett gép megvan meg darabokban, meg az általuk gyártott perifériákhoz a nyákok. Tán kfki-nak volt valami illegál tára ahova betárcsázós modemmel (nem 56k, de még huszas se, valami internet előtti protokol) lehetett bemenni oprendszert meg illegál szoftvert lehúzni.
Daliás idok lehettek, én csak hallomásból, lehet keverek is. Én még a betűvetéssel ismerkedtem akkoriban szerintem.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 16:28
Előzmény: #83575  bronz
Egyszeri tetel. Jovore az inflacios emeles miatt dragul minden,akinek a fizuja nem no,az megint visszafogja magat varhatoan. 
bronz vasárnap, 16:18
Az adóemelés kormánya örülhet, novemberben nőtt valószínűleg a kisker forgalom. A hónap eleje döcögős volt, de a közepétől megindult a karácsony, év vége közeledése miatt.
Jövő év első hónapjai viszont szerintem mega, giga gyalázatosak lesznek, amilyet már rég nem láttunk.
https://g7.hu/adat/20241129/alaposan-megtoljak-a-novemberi-forgalmat-a-fekete-pentekek/
Bandita vasárnap, 16:14
Előzmény: #83573  N0MAD
Vagy Mona Lisa.
N0MAD vasárnap, 15:45
Előzmény: #83572  N0MAD
De lehet már apple lisa volt, ebben nem vagyok biztos.
N0MAD vasárnap, 15:42
Előzmény: #83568  speter74
Szólj ha tévednék, de a cocom listát a nyugat hizta a kelet ellen.
Illetve hogy pont a “kapitalista” jellegű kommunizmósból,csúnyán kilógó háztájik-piacozás miatt volt relatív kajabőség,  meg a szinte vállakozásszerűen működő tsz-ek miatt.
Illetve a gmk-k vállalkozási formái miatt némi jólét és pluszpenzkeresési lehetőség.
Ne menjünk már szembe a valósággal légyszi. Pont emiatt volt itt relatíve jobb élet, nem a tervgazdaság miatt.
Voltak idős kollegáim akik gmk-ztak, számítógép kártyákat gyártottak cocom lista ellenére becsempészett gépekbe, például nyomtatókártyát plusz áramhurokkal hogy messzebről is lehessen használni. Úgy hogy még a fém fül lyukait, konnyítéseit is lemásoltatták, mert még nem láttak számítógépet és nem tudták van e szerepe.
Meg apple egyes gépet csipenként megvéve és az alaplapot fotó alapján legyártatva.
Konkrétan aznüllői uton volt a bolt ahova behordták, ott lehetett cocom listás gépeket és azok koppintott részeit megvenni.
Tudom mirol beszélek, még megvannak nyákok abból a korból. Meg egy másolt apple gép is.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 15:30
Előzmény: #83570  Fsociety
Jó,hát akkor semmi extra,szembejött a valóság.  :)
Fsociety
Fsociety vasárnap, 15:22
Akkor volt nyomor a 80as években a lengyeleknél végül,vagy sem? 
speter74 vasárnap, 15:20
COCOM
speter74 vasárnap, 15:20
Előzmény: #83564  N0MAD
Impexek,cocoa lista,novotrade. 
Az mszmp engedi az elsö részvénytàrsaságokat.
GMK korszak.
Ott tört el minden 
Fsociety
Fsociety vasárnap, 15:18
Megvárjuk a választ.
Rincewind2 vasárnap, 15:17
Előzmény: #83563  speter74
Ott drágábban sem vehettél, mert nem volt, a bolt konkrétan üres volt. Ha a család sétált  és megláttak egy sort akkor beállt valaki a sor végére és a másik elment megnézni mit adnak. Itthon az ársapkás időszakban vehettél bármennyit piaci áron. Ott a jegyrendszernél meg volt a havi kvóta per fő azt jó napot.
N0MAD vasárnap, 15:17
Vagy a hetvenes évekére, ami miatt a nyolcvanas években jobban éltünk.
N0MAD vasárnap, 15:16
Előzmény: #83561  speter74
Nyolcvanas évek nagy privatizációjára kevéssé emlékszem, ezt kifejtenéd?
speter74 vasárnap, 15:10
Előzmény: #83558  Rincewind2
Amikor nem vehetsz korlátlanul hatósági áras terméket az nem jegyrendszer.
Szépkártyazsebek.
Fsociety
Fsociety vasárnap, 15:10
Előzmény: #83556  speter74
De akkor azért vágod, hogy marhára nem sikerült értelmezned,amit írtam. A 80as évek végéig a lengyelkenél finoman szólva sem volt kellemes az élet. Az, hogy én itt minek  éreztem magam,mindegy. Róluk volt szó. Gombold ezt újra magadban,felesleges a személyeskedés. Láthatóan vannak itt páran,akik emlékeznek ara az időre. Nem a 90es évekről volt szó,hanem a 80asról.
speter74 vasárnap, 15:08
Előzmény: #83554  N0MAD
Ha nem privatizáltak volna el mindent a magyarok jobban éheztek volna.
De eladták a gyárakat,ipart,piacot.
Tücsök És hangya 

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók